21 Ocak 2017 Cumartesi

Podolski'nin veda maçı mı?


Konyaspor deplasmanı zorluydu, Karabükspor deplasmanı da en az o kadar zor ama alınması gereken bir viraj. Beşiktaş maçına kadar bir fikstür avantajından bahsediyoruz, oraya sağlıklı bir adım atmak açısından da bu deplasmanı kayıpsız atlatmak gerekecek. Tudor'un Karabükspor'u zorlu, savaşan ve mücadele eden bir takım. İç sahada da oldukça başarılılar, bu istatistikte ligde 4. durumdalar. 

Zorlu bir deplasman ama avantajımız var. Yatabare, Traore, Poko, Ermin Zec, Skulason, Alexe gibi eksikler var. Yatabare, Traore ve Poko Afrika Kupası'na gitti, diğer isimler ise sakat. Saydığım bu isimler de Karabükspor'un as oyuncuları. İlk maçı hatırlarsınız, Karabükspor karşısında zor durumlara düşmüştük. Tempolarına cevap veremedik ve hızlı çıktıkları her pozisyonda bizi vurdular ama son vuruş kurbanıydılar. 1-0 kazandık ama farklı kaybedebilirdik, fazlasıyla şanslı olduğumuz bir gün. 

Taktik disiplini yüksek bir takım. Seleznyov gibi bir forvet aldılar mesela, Türkiye'de büyük fark yaratacağını düşündüğüm bir isim. Latovlevici / Tanase hattı da fazlasıyla etkili, hatta bu kadar eksik arasında Karabükspor'un temel dayanma noktası. 

Tudor'un maç için açıklamalarından yola çıkıyorum, ligin ilk maçındaki görüntüyü görecek gibiyiz. Bruma ve Garry Rodrigues özelinde aldıkları önlemlerden bahsediyordu, topu bize vereceklerdir. Sneijder'in yokluğunda bu planlarını daha garanti görüyorum ve kaptıkları toplarla hızlı çıkacaklar, Seleznyov'un da gezgin oyunuyla zaten iyi olmayan stoper dengemizi bozmak isteyecekler. Burada kilit nokta şu, Galatasaray hücumu ne şekilde verimli olacak.

Muslera
Sabri Çalık Balta Carole
Jong Selçuk
Garry Podolski Bruma
Derdiyok

Beklediğim 11 bu, yüzde 90 ihtimalle de 11 böyle olacaktır. Hücuma odaklanmak lazım burada, Sneijder'in yokluğu ne derece handikap olacak göreceğiz. Podolski gezen bir oyuncu, güçlü ve bitirici. Elazığspor deplasmanında Galatasaray orta sahasının pas noktasında zayıf olduğunu gördük, Podolski orta sahaya kadar gelerek hücumları başlatan isimdi. Bunu yapar da, bulduğunda da skor yapar, sürekli pozisyonun içinde olur. Ama şöyle bir durum var, acaba Podolski'nin veda maçı mı?

Bruma'nın Elazığspor karşısında kendi oyunu vardı, şahsi kaldık. Garry Rodrigues'i de Sneijder oyuna girene kadar pek göremedik, düşünmedik çünkü. Şimdi Sneijder yine yok, oyun dengesini bulma noktasında sorun yaşayabiliriz. Eren Derdiyok'luk 11 değil ayrıca bu, Podolski'ye bakıyoruz diyeceğim. Doğru olan Josue'nin oynamasıydı ama o kadar kötü durumda ki bunu düşünmüyorum bile.

1 yorum:

  1. Hissiyatım, gelişmelere göre, rakibin ezberinin bozulmasına müsait bir ortam oluşması ve deplasman oyununa yatkın takım olmamız nedeniyle rahat demeyeceğim ama bir şekilde bu maçın altından kalkacağımız şeklinde.GS için JOR ve onun akıl hocası ekibin etkileri ağırlıklı olduğundan, belli bir takım-oyun analizine ulaşmak çok zor.İşte canlı örnek, Sneijder yokken ne oynarız onun yerine kim oynar kimse net bir kanıya varamıyor. O yüzden bazen hissiyat seviyesinde takılmak gerekebiliyor.Bu bağlamda semaya doğru ellerimizi açıp dualar etmekte mutlaka faydalı olacaktır diye düşünmekteyim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir