23 Mart 2017 Perşembe

5li #9; Altyapının "Galatasaray çatısı altında" hayal kırıklıkları

Altyapının kayıp yıldızları gibi bakmayın, Galatasaray özelinde büyük beklenti kurduğumuz ama bu forma çatısı altında hayal kırıklığı olan isimlere bakıyoruz. Bugün 86-87-88 jenerasyonuna biraz değindim ve nostalji teline dokundum aslında. Şimdi de bazı isimleri biraz daha detaylandırmak istedim, Twitter'da sordum ve ismi ağırlıkla çıkan 5 isme bakıyoruz. Şimdilerde U17 Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Tur maçlarına bakıyoruz, yine iddialı bir Galatasaray jenerasyonu var. Bu isimlere sonları benzemez diyelim..


Aydın Yılmaz

Uzun bir Galatasaray kariyeri oldu, itiraf edelim ki hak etmediği. Yıllarca bekledik biz bu adamı, yetenekliydi çünkü ama kırılgandı. Hızlı bir adamdı, Galatasaray'ın kanatlarına can verebilirdi ama kısa dönemler haricinde olmadı. O kısa dönem de 2011-2012 şampiyonluğu, özellikle ligin 2. yarısı gösterdiği performans. O dönem iyi bir 12. adamdı ama devamını getiremedi. Kritik golleri var, unutulmaz derecede ve Galatasaray'da geçirdiği uzun kariyer biraz da o yüzden değil mi. Mancini demişti, idmanlarda inanılmaz bir performansı var ama sahaya baktığımızda bunu göremiyoruz. Aydın Yılmaz'ın özetidir bu.


Cafercan Aksu

Benim favori futbolcum, onu konuşmayı seviyorum. Çünkü çok konu adına ışık tutabilecek bir isim, ders alınması gereken bir kariyer. 86-87-88 jenerasyonu dedik ya, en yeteneklisi oydu. Bugün nerede bilmiyorum bile, o derece kaybettim. Forvet özellikli bir 10 numaraydı, müthiş bir sol ayağı vardı ama potansiyelinin %1'ini dahi izleyemedik. Bir Gençlerbirliği maçıdır kırılma noktası, şampiyonluk maçında Hakan Şükür'ün yerine kurtarıcı olarak girmesi ve o baskının altında ezilmesi. Kariyerinin başında olan bir isimdi, o maçla kaybettik kendisini. Sonra da ayağa kalkamadı işte, şans bulmadı da diyemeyiz.


Cem Sultan

Yine büyük bir beklenti, altyapılarda gol rekorları kıran adam. Gümbür gümbür geliyordu tabir-i caizse ama onun adına da kırılma noktaları var. 2010-2011 sezonu, Galatasaray'ın felaket dönemlerinden biri. O da tek tük şans buluyordu ama öyle bir sezonda daha fazla şans bulması gerekirdi. Küstürüldü bir anlamda, ona güven verilmedi. Devamında Servet Çetin ile olan kavgası ve suçlu ilan edilmesi. Sonrasında durmadı işte, sezon bitince yetiştirme bedeli karşılığında Kayserispor'a imza attı. Bu da onun adına diğer bir kırılma noktası, Galatasaray'ın başına Fatih Terim gelmişti ve bir şansı olabilirdi. Sonrası da hayal kırıklığı zaten, bir türlü olamayan futbolculardan.


Özgürcan Özcan

Hakan Şükür'ün "veliahtım" dediği bir isimdi, Yukarıda bahsettiğim jenerasyonun bir numaralı gol ayağıydı kendisi, Galatasaray'ın forvette uzun yıllar sorun yaşamamasını bekliyorduk. Şans buldu, hem de birçok maçta. Özellikle Gerets'in onunla çok ilgilendiğini biliyorum ama olmadı, bir türlü beklenileni veremedi. O da kariyerine daha çok 1. Lig golcüsü olarak devam etti. Süper Lig'den ziyade daha çok 1. Lig'de gördük onu, birçok iddialı takımda forma giydi ki hala orada devam etmekte. Resmen bir Anadolu turu attı, bir çizgi tutturdu ama hayal ettiği çizgi eminim ki o değildi.


Daniel Tözser

Bahsettiğim isimlerin en enteresanı o belki de. Fatih Terim'in 2. döneminde Galatasaray'a gelmiş ve altyapıya katılmıştı. U21 takımında oynadı ama ne oldu bilmiyorum, takımdan ayrıldı. İlk olarak ülkesine döndü, devamında kariyeri şekillendi. Önce Belçika, sonra Yunanistan ve ardından gelen uzun İtalya kariyeri. Önemli takımlarda forma giydi, Genoa, Watford, Parma, QPR gibi. Premier Lig'i de gördü, İtalya'da da istikrarlı şekilde kalmayı başardı. 31 kez de Macaristan Milli Takım formasını giydi, Galatasaray'da da iyi bir kariyeri olabilirdi yani. Fatih Terim kim bilir onun için ne düşünüyordu. Altyapılara pek fazla yabancı alınmaz ama o dönem Tözser ile iyi bir iş yapılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir