30 Mart 2017 Perşembe

Eliaquim Mangala & Galatasaray, ihtiyacın yüzde 50'si de sol stoper


Stoper önemli, bu sezon bir türlü çözemediğimiz bir sorun. Transferlere ve onların maliyetlerine girmek istemiyorum ama becerilemedi bu iş. Mevcut stoper hattında Chedjou olmazsa olmaz diyelim, olayı özetler bu. En az iki hamle gerekecek, ikisi de direkt ilk 11'e yazacağımız, iddialı isimler olmak zorunda ki önemli maliyetleri konuşabiliriz.

Evgen Khacheridi'nin sözleşmesi bitiyor mesela, yaz döneminde bir numaralı hamlem olurdu. 3'lü stoper oynayacağız, 3'lünün ortasında oynayacak isim işte. Lider özellikli, 1.98'lik bir kule. Fiziğine oranla da ağır bir isim değil, ihtiyacın yüzde 50'sini onunla gidermek mümkün. 2. aranan isim ise "sol stoper", ihtiyacın yüzde 50'si de o. Hakan Balta'nın oynama mecburiyeti sol ayaklı olmasındandı ya da Carole atletizmi ve sol ayaklı olmasıyla stoper düşünülebiliyordu. Oraya gerçek anlamda bir hamle gerekiyor.

Khacheridi için daha detaylı yazmıştım, dileyen tekrar okuyabilir okuyabilirsiniz;
http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/02/bedelsiz-ihtimal-2-evgen-khacheridi.html

Vitor Hugo'yu ara transferde çok konuşmuştuk. Maliyetli bir işti ama uzun yıllar Galatasaray'ın derdine deva olabilecek, geri dönüşü de mümkün bir stoper. Ocak ayında alamadık, yaz döneminde mutlaka bir daha deneyeceğiz. Bu noktada bir numaralı adayın yine o olmasını bekliyorum. İkinci aday ise Eliaquim Mangala gibi, basında ismini çok duymaya başladık.

Manchester City'nin futbolcusu, bu sezon kiralık olarak Valencia forması giyiyor. City'nin onunla bir gelecek düşünmüyor gibi, Galatasaray için de ihtimali "kiralama" noktasında. Valencia'da işler iyi gitmiyor, orada devam edeceğini düşünmüyorum. Piyasası olan bir futbolcu, mutlaka ciddi talipleri olacaktır ama imkansız bir adım da değil. Çok tuttuğum bir stoper diyemem ama Galatasaray ve Türkiye Ligi şartlarında da ihtiyacı giderir, yaratacağı bir farkı olur.

Güçlü bir stoper ama çok sert diyemem. Ayağı da çok temiz sayılmaz ama o da ağır bir isim değil, sol bek oynayabilme özelliği de var. Sol ayaklı, güçlü, agresif, havadan iyi. 3'lü oynadığımızı düşünüyorum, ideal sol stoper işte ama lider olacak isim Mangala değil. İmkan varsa Vitor Hugo olmalı diyorum, Mangala onun ardından ikinci alternatif görünüyor ama kimse de hayır diyemez. Ahmet Çalık / Serdar Aziz / Semih Kaya gibi alternatifler var, ortaya Khacheridi, soluna ise Vitor Hugo veya Mangala. Stoper noktasında yol doğru, böylelikle çoğu sorunu aşmak mümkün.

Lider stoper sorunu yaşıyoruz, çok fazla agresif sayılmayız ve havadan çok kötüyüz. Orta saha rotasyonunun köklü bir şekilde değişmesi gerektiğini dile getiriyordum, ardından stoper geliyor. 2 hamle var benim aklımda, ilk 11'de oynaması gerekecek. Şimdiden bazı isimleri konuşmak güzel, umarım sadece haberde kalmaz..

11 yorum:

  1. bu kadar rezaletin ardında hala gidip akılsız, yerini kaybeden, odaklanma sorunu olan zenci stoper alacaksak alalım. saten dursun denen çapsızdan başka bir şey beklenmez. hem zaten bu tarz transferlerde hanut daha kolay olur.
    10 yıldır almamız gereken adam profili belli:
    doğu ve kuzey avrupalı, beyaz, uzun boylu, oyunu aklıyla oynayan, sert bir stoper. bu kadar. yapacağımız iş bu. ama herhalde sağ bek de olduğu gibi burda da basiretimiz bağlandı ki devamlı aynı gerizekalıca hamleleri yapıp umutla bekliyoruz ya tutarsa diye.
    sürekli, kısa boylu, yerli çapsız veya sakat oyunculara eşşek yüküyle para ödemeye devam devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala farklı profil ama, bahsettiğinden bağımsız :)

      Sil
  2. Göze çarpmayan bir stoper. Bu anlamda listeden silinmesini gerektirecek bir neden göremiyorum. Dante diyorlardı ancak bir Nice in maçını seyrettim; ön plana çıkıyordu ancak hataları ile. Bu yüzden hafta sonu Deportivo ile maçlarını ayrı bir gözle izleyeceğim.
    Ancak önümüzde ne yazıkki İspanyadan gelen oyuncular için kötü bir istatistik var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala için İspanya'dan geliyor diyemeyiz ama, Valencia'da kiralık oynadı bu sezon. Porto'nun stoperiydi, City önemli bir rakama transfer etti ama tutunamadı o seviyede. Bizim ligimiz için çok iyi futbolcu.

      Sil
  3. @Burak Bey
    Benim artık asabım sinirlerim çok bozuk. Dursun Özbek ne sinir bıraktı ne sabır! O sebeple ne yapsa; iyi de kötü de bana batıyor. Bize 3 yılda yaşattığı skandallar artık dayanılmaz boyutlara geldiği için hiçbir şey yapmamasını ve 2018'de de defolup gitmesini tanrıdan diliyorum. Madem ki 1 yıl daha bunu çekeceğiz yapacak bir şey yok. O kadar çok zarar verdi ki; atacağı her hamle, harcanacak her para bana batıyor. ZAten borç-alacak fark olmuş 1,1 milyar TL, UEFA tepemizde ama bu ekip gidip; Cavanda, Tolga, Serdar Aziz, Sightorson, De Jong vb... bir sürü ortalama, vasat, sakat adama eşşek yükü ile para harcıyor. takım yıllardır stoper, sol bek, sağ bek, ön libero diye ağlarken yine almamız gereken adamlar yerine alakasız adamlar aldık. Hem hatalı transfer, hem iş bilmezlik, hem hırsızlık, hanutçuluk ne ararsan var. Artık yorulduk hocam. Bu ekip gitmeden futbolla ilgili beklentiye girmek, plan yapmak abes geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane Galatasaray var, en dip noktada bile düşünmek durumundayım. Umarım bir şeyler verebiliyorumdur size :)

      Sil
  4. 1 stoperin yeterli olacağını zannetmem. Ayrıca sen lider özellikli bir stoper derken ben göbekte oynayacak bir oyuncu olduğunu düşündüm. Bu sayede iki stoperin arkasını toplayabilecek hemde oyunu kurarken iki kanadı görebilme imkanı olacak. Bu yüzden Mangala alınsa bile bir tane daha stoper gerekiyor. Mangala hatırladığım kadarı ile Hakanın en iyi durumundaki günlerini vaat ediyor.
    City de Kompany i kesmiş bir oyuncuydu. Yani elde birşeyler var demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da yazıyı okumadın bence. Ben tek stoper alınmalı mi diyorum?

      Sil
    2. Kusura bakma yazının başına kafam takılmış. Kafamda Khacheridi, Mangala,Hugo arasında seçim yapmaya çalışıyormuşuz gibi geldi. İstersen yorumumu sileyim. Sanırım silebiliyoruz.

      Sil
    3. Asla silme, muhabbet ediyoruz. Kırdıysam kusura bakma :)

      Sil
  5. Bir oyuncu da ben önereyim Leroy Fer. Sunderland in düşme hattına yakın olması orta saha oyuncusu ihtiyacı olan takımları heveslendirebilir.
    Galatasarayın aradığı tarzda bir orta saha. Çift yönlü oynayabilmesi, topla dönebilmesi, topu ileri taşıması onun artıları. Ne yazıkki İngiltere ye uyum sağlayamadı. Bunun dışında yüksek temponun üzerinden kalkabilecek durumda.
    Daha önce Hollanda milli takımı ile 2012 de bizlerin karşısına sol açık olarak çıktı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir