16 Nisan 2017 Pazar

Domagoj Vida & Galatasaray, Tudor kaynaklı hayaller


Stoper gündemi adına çok fazla futbolcu yazdık, adı en çok anılan isim belki de Vida olmuştur. Hırvat olmasından mı bilinmez, Tudor kaynaklı bu tarz hayaller var. Mandzukic hayali var mesela, hiç imkan vermiyorum. Vida'yı da bu yolla yazıyorlar, Mandzukic'e göre daha olası bir hamle ama onun da ciddi talipler var. Premier Lig yönünde bir piyasası var ki Türkiye'ye geleceğini pek düşünmüyorum. Yine de imkansız değil, bunu belirtmek lazım.

Stoper tanımı konusunda aynı şeyleri yazıyoruz aslında ama yine de altını tekrar çizelim. Lider olması ilk şart, agresif olması ise ikinci. Pas oyunu oynayabilsin, çok ağır olmasın diye düşünüyoruz, yeni Ujfalusi'nin peşindeyiz. Eskiden Popescu arardık ve bulamadık öyle bir stoper. Sonra Ujfalusi geldi, tek sezonluk bir katkı aldık ama etkisi büyük oldu. Devamı ise yine yok, bugün yeni bir Ujfalusi arıyoruz.

Yeni Ujfalusi adına da ya fırsat kovalayacaksın (yaşa aldırmadan, gözden düşen veya serbest futbolcu piyasasından) ya da para harcayacaksın. Fırsat noktasında yelpaze dar, öyle bir isim göremedim. Khacheridi'nin sözleşmesi bitiyor ama onun profili de biraz daha farklı. Yine de katkısı, farkı önemli olur tabii, Dinamo Kiev'de Vida'nın partnerlerinden biri işte. Vida için ise kesenin ağzını açacaksın, Vitor Hugo için yazdıklarım onun adına da geçerli. Hemen hemen ikisi aynı maliyete denk gelir.

Vida istikrarlı bir adam, hakkında uzun düşünmeye gerek yok. Savunma jokeridir kendisi, her iki bekte de rahatlıkla oynar, sağ ayaklıdır ama sol stoper gibi rahatlıkla kullanırsın. Hızlıdır, agresif bir oyuncudur, pas oyununa yatkındır, daha önemlisi lider stoperdir. Bu liderliği hem savunma, hem de takım içi kısmında, karakteri de liderdir. Ateşleyici futbolculardan, sahada isyan eden, Galatasaray'ın işin bu kısmında da büyük bir eksiği var. Takım içinde bir lideri yok bu takımın, Selçuk İnan da değil bu isim, Sneijder de olmadı. İsyan edecek bir karakter arıyoruz ama Melo'dan bu yana bulamadık.

Dinamo Kiev'den ayrılaktır Vida, bu iş daha uzun sürmez. 27 yaşında, önemli takımların isteyeceği bir isim. Premier Lig gündemi var özellikle, Everton'un çok istediği söyleniyor. Bana sorarsanız bu yönde bir transfer yapacak, Türkiye'yi düşüneceğini sanmıyorum. 8-10 milyon avro bandı arasında bir bonservisi olur, şartları çok zorlar ki böyle bir imkanımız da yok..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir