16 Nisan 2017 Pazar

Sc nostalji #75; Goran Pandev


Pandev'i severim, transferine de bir o kadar heyecanlanmıştım. Kariyerli bir adam çünkü, çok büyük bir tecrübeydi ve beklentim de o oranda yüksekti. Dzemaili / Pandev transfer harekatı eleştirildi ama son gün transferi için de gayet iddialı, beklenti yaratan bir hareketti. Bu futbolcuların hayal kırıklığı olacağını tahmin etmek zordu, çünkü Pandev'in bittiğini bilmiyorduk.

Dzemaili üzerine koyarak yükseliyordu aslında, bir sakatlık yaşadı, sonra dönemedi. Prandelli'nin gidip Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesiyle de neredeyse hiç şans bulamadı. Pandev'in Türkiye Kupası'nda bir etkisi oldu, hatta gayet büyük bir etkisi. Görece olarak zorlu maçlar oynamadık, kura şansı da fazlasıyla yanımızdaydı ve Pandev kupada o gol yükünü yarı finale kadar çekti. Beklenti bu muydu, elbette hayır. 

Pandev kondisyon olarak sıfırdı, mücadele gücü yoktu. Ayağa bir türlü kalkamadı, sezonu da böyle bitirmiş oldu. Sözleşmesinde özel bir madde olmalı, sakat olmadığı her Şampiyonlar Ligi maçında 11 oynadı çünkü. Ligde ise malum yabancı kontenjanı, Prandelli'yi zorlayan en önemli faktörlerden biri. Dzemaili oynuyordu ama Pandev'i ligde pek göremedik.

Hamza Hamzaoğlu ise Pandev'i Dzemaili'ye göre daha çok tuttu, orası kesin. Kazanmak istemedi diyemem ama Pandev toparlayamadı. Sezon başında takıma katılmış olsa ve kamp dönemlerini görse belki daha farklı olurdu ama Pandev'in bu durumda olacağını bilemezdik. Tam bir sahte 9'dur aslında, teknik özelliği yüksek, fırsatçı, oyun aklı yüksek bir forvettir. Ülkemizde de bu tarz forvetlerin daima iş yaptığını söyledim, Pandev de onlardan biri olabilirdi, çünkü oyun aklı, kalitesi ülkemiz takımlarının çoğu savunmasının üzerinde ama fizik yeterlilik işte, o yoktu.

Galatasaray'da 17 maçta 7 gol atmış, hepsi Türkiye Kupası'nda olmak üzere. Ligde bulduğu pek bir şans yok, Şampiyonlar Ligi'nde ise sürekli 11'deydi ama Türkiye Ligi'nde dahi etkisi yokken doğal olarak Şampiyonlar Ligi'nde de kayıptı. Galatasaray'dan sonra Genoa'ya gitti, 2 senedir bu takımda forma giyiyor. Gol olayını unuttu tabii ama oynuyor, şans buluyor, oyun aklıyla ayakta kalmaya çalışmaya devam ediyor. Forvet arkasında şu günlerde daha çok, forvetten bir adım geriye geldi. Genoa'da rakamları biraz da bununla alakalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir