1 Nisan 2017 Cumartesi

Podolski / Eren Derdiyok, ufukta çift forvet var


3-4-2-1'e odaklıyız ama atlanılmaması gereken bir nokta var, o da Tudor'un taktik esnekliği. Maçına göre bazı taktik değişiklikler olacaktır, Adanaspor karşısında bu yaşanacak gibi görünüyor. Podolski / Eren Derdiyok ile çift forvete dönme durumu oluştu, gelen haberler bu yönde. Ama formasyon için bir kafa karışıklığı var, 4-4-2 mi 3-5-2 mi yoksa 3-4-1-2 gibi bir düzen mi olacağı yönünde.

Bruma'nın yokluğu bir değişim getirecek gibi, Podolski'yi forvetin arkasında kullanmaktan ziyade forvet olarak kullanmak daha doğru bir tercih olarak görülmüş olabilir. Eren Derdiyok'u da kesmek istemiyor Tudor, çünkü onun oyun tarzına uyan bir isim ki Tudor'la birlikte çıkış yakalayan isimlerin de başında geliyordu. 

Formsuz bir Sneijder var, beni düşündüren kısım o. Sneijder'in varlığında 4-4-2'ye dönmek zor ama 3-5-2 veya 3-4-1-2'yi kullanmak mümkün. Benim tercihim Josue olurdu, çünkü o hak ediyor ama Sneijder'den vazgeçmek kolay olmayacak gibi görünüyor. Umarım toparlar, ayağa kalkar. Adanaspor maçı tam onun kalemi aslında, kendi sahamızda oynadığımız bu tarz maçlarda ayaklandığını çok gördük. Sneijder'i de yeniden kazanabiliriz böylelikle.

Tudor belli ki Podolski ve Sneijder'den bir anda vazgeçmek istemiyor, onları oynatmak adına da bir formasyon değişikliği izleyecek gibiyiz. Yeniden taktik esnekliği konuşabilmek çok güzel bu arada, 4-2-3-1 klişesine sabit kalmadan, elimizdeki mevcut kadronun yetersizliğine rağmen Tudor'un hangi formasyonu kullanabileceğini tahmin etmek güç. 3-5-2, 3-4-1-2 gibi düzenleri de konuşur olduk. Esas olan 3'lü savunma, bunu geçtiğimiz günlerde röportajında da söyledi Tudor.

Muslera
Semih Chedjou Çalık
Yasin Ciğerci Selçuk Garry
Sneijder
Derdiyok Podolski

Son haberlerden yola çıkarsak ortaya bu 11 çıkıyor. Sol tarafta Carole'yi de izleyebiliriz ya da stoper olarak ama hücum arayacağımızı düşünüyorum ve Garry Rodrigues'in sol tarafta etkisi bence daha yukarıda. Eren Derdiyok'un varlığı da daha çok kenar ortası anlamı taşır, haliyle kanatlarda daha hücum gücü yüksek isimleri izlemeyi tercih ederim. 

Eren Derdiyok / Podolski ikilisi de bir arada iş görür. Podolski tek forvet oynasa da serbest oynuyor ve bu sistem için iyi bir şey değildi. Sahte 9 düzeni Tudor'a uymuyordu ama Podolski de bu tarzından vazgeçmedi. Yukarıdaki 11'de ise en azından ceza sahasında bulunduracağımız bir forvet oluyor, haliyle Podolski'nin bu oyunu bir zarar getirmez, ayrıca Eren Derdiyok'un rakip savunma üzerinde de baskısı oluyor.

Josue de önemliydi ama, ön alan baskısı demekti. Sneijder'le bunu kaybettiğimiz gibi sola kaymaları da bir diğer handikap. Garry Rodrigues'i işler kılar ama sağ tarafı unutabiliriz, bu da bir denge sağlamaz. Keşke Josue'yi izlesek diyeceğim ama zor, tercih Sneijder olacaktır.

4 yorum:

  1. MUSLERA
    AHMET C. - A.CHEDJOU - L.CAROLE
    TOLGA C. - SELCUK I.
    YASIN Ö. - L.PODOLSKI - W.SNEIJDER - G.RODRIGUES
    EREN D.

    bence ikiside oynicaksa illa ilk 11´de o zaman bence 3-2-4-1 daha uygun iki oyun kurucu ve iyi iki hizli kanat ve tabii ki bol orta gelirse güclü bir forvet. pazartesi güzel bi sonucla tekrar bi hava ve form yakalayabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Karabüksporun çıkışına sebep olan seleznyov daha çok Podolski ye benziyor. Hareketli, topla gidebilen bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selezniyov karabukun pivotu gibi oynuyor, rakibi önde karşılaşıyor, kendi sahalarindan çıkarken pas istasyonu oluyor.. Podolski bunlari yapmıyor, ama son antalya ve gençler maçlarında Eren böyle oynamaya çalıştı ve zaten kaldiramayip sakatlandı.. Podolski Riekerink döneminde takım hazırlık paslarıyla oyunu genişletirken geriye gelip atakların organize olmasına yardımcı olabiliyordu, ama tudorun kompakt oyun sisteminde bunu yapamıyor, bu sistemde daha az boş alan olduğu için markajcisindan kurtulamıyor, rize ve gençler maçlarında neredeyse birer kez kurtuldu ve gollerini attı, gol vuruşları çok net ama bu oyunda oyuna katkısı cok az..

      Sil
    2. Ben hücumdaki davranışları konusunda bakmıştım. Topla dribling İ adam geçmeye çalışması çalım denemesi konusunda. Ceza sahasında bekleyen golcü tipi yok. Biraz elmander tarzı bir oyuncu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir