19 Haziran 2017 Pazartesi

Sezon bugün açılıyor ama Linnes sezonu çoktan açtı


Yeni sezon başlıyor, hepimiz için hayırlı olsun. Erken başlıyoruz, bu da istediğim bir şeydi. 2 yıldır bu yaz dönemini çöpe atıyor ve iyi çalışmıyoruz. Avrupa Ligi'nde çılgınlar gibi ön eleme oynamak istediğimi yazmıştım, sezonu erken açmak, sezon içinde fizik anlamda biten herkesi bu zamanlarda koşuyor görmek. 

Elbette bunun yan etkileri var ama Galatasaray açısından hayırlı bir durum olacak. İş teknik direktörde bitiyor, nasıl çalıştıracağında, yapacağı yüklemelerde. Tudor'u da bu tarafıyla övmüyor muyduk, görelim işte.

Bunları günler içinde konuşuruz tabii, konumuz başka. Futbolcuların tatil fotoğraflarını konuşuyoruz mesela, herkes geziyor, eğleniyor. Haklarıdır, tatil zamanı. Ama Linnes çalışıyor, sezonu açmadık ama o erkenden Florya'da çalışmaya başlamış durumda. Bu çocuğa büyük saygı duyuyor ve çok seviyorum.

Saygı duyuyorum, hakkında olumsuz bir şey görmediğim için. Yedek kaldı, ısrarla ilk kesilen o oldu, şans bulamadığı zamanları gördük ama isyan etmedi, çalışmaya devam etti. Onca maç kaçırdı ama ilk şans bulduğu anda en iyisini vermek için mücadele etti. Yeterlidir, yetersizdir ayrı konu ama Galatasaray için olması gereken bir futbolcu.

Daha büyük beklentiyle gelmişti ama verilmesi gereken şans ona verilmedi. Tudor ise Linnes için artı oldu, sol beke çekti ve ısrar etti. Bu da Linnes'in kendini bulması anlamına geldi. Sağ bekte oynadığında hücum artısını çok yaşayamadık, mücadele içinde ise ezildi ama o performansı bile mevcut çoğu sağ bekten iyiydi. Sol bekte ise tekniğiyle ayakta kaldı, kat ederek oynadı ve iyi bir hücum performansı anlamına geldi bu.

Makul bir maaşı var, sessiz, sorunsuz ve birçok pozisyonda kullanabileceğiniz bir isim. Hem sol bek hem sağ bek adına alternatif, çıkar işini yapar. Galatasaray'ın iyi bir sağ ve sol bek transferine ihtiyacı var ama alternatif noktasında iyi olduğunu düşünüyorum. Sabri Sarıoğlu'nun gidişi doğru karardır, Cavanda'nın ayrılığı da ufukta. Elde Linnes ve Carole kalıyor, iki as bek takviyesiyle birlikte o rotasyon oturuyor.

Carole için de aynısı geçerli. Onun sorunu da beklenti, ne beklediğiniz. Telles'in arkasına geldiğinde çok iyi işti, o rotasyondan ümitliydim. Telles gittiğinde o boşluğu yine doldurdu ama bir noktada düştü, o da takıma uydu. Savunma beki dedik, mücadelesini ön plana çıkardık ama o noktada da düştü. Önüne iyi bir sol bek almamız durumunda o da kendisini toparlayacaktır, iyi bir alternatif olacak. Sol stoperde de deneyebilirsiniz, oynar, atletik isim çünkü, Tudor'un kalemi..

2 yorum:

  1. misal porto yada benfica sabri daha iyi bile olsa(ki linnes daha iyidir) linnesi sürekli ilk 11 oynatıp bu sezon 8-9 milyon avroya satardı.

    kaybedilen 2 sezonda genç oyuncu kazanamamak büyük kayıp.

    genç oyuncuya süre vermek çok önemli hafız.sinan gümüş içinde geçerli bişey bu.ışığı görüyorsan 1-2 maç kötü oynasa bile süre vereceksin.sinan 2500 dakika oynasaydı şu anda farklı bir konumda olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ün farkı şu, Linnes dirayetli davrandı ama Sinan Gümüş olmadan oldum havasına girdi. Şans bulmadı diyemem ama yapmaması gereken şeyler yaptı. Menajer oyunları da cabası, yakışmadı. Umarım atlatır bunları, geride bırakır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir