21 Ağustos 2017 Pazartesi

Belhanda adına bir ön yargı oluşmasından korkuyordum, çok şükür ki bunu atlattık


Belhanda adına bir ön yargı oluşmasından korkuyordum, çok şükür ki bunu atlattık. Belhanda'yla alakalı insanların yorumu olumlu, en azından olayı Sneijder üzerinden okumamaya başladılar. Tudor'un ne istediğine yönelik sorular cevap bulur oldu ve Belhanda belki de en kritik soruydu. 

Daha önce de söyledim, Sneijder / Belhanda kıyası yapanlar mutsuz olmaya mahkum. Birbirinden farklı iki isim, Belhanda'yı Sneijder üzerinden okumamak gerek. Tudor'un düşüncesi 10 numaranın da dahil olduğu koşan bir Galatasaray, topu ayağına beklemeyen, topa giden. Sneijder'in kalitesini asla tartışmam ama bu farklı bir düzen. 

Belhanda'nın oynadığını Sneijder de oynardı gibi sorular gelebilir, oynamıyor işte. Belhanda daha hareketli, takım savunmasına da yardımcı, işin mücadele kısmında var olan bir futbolcu. Osmanlıspor maçında girdiği 14 ikili mücadelenin 8'ini kazanmış mesela, önemli bir detay. İşin savunma tarafında Belhanda'nın adını çok konuşuyoruz.

Sneijder'in oyun aklı daha yüksekti, şut özelliği ve bitiriciliği daha ön plandaydı ama bu kadar hareketli değildi artık. Arada 5-6 yaşlık bir fark var, bu es geçiliyor. Belhanda hareketliliğiyle, oyunun iki yönünde verdiği katkıyla daha ön plana çıkacak bence. Beşiktaş'ta Sosa etkisi vardı, ona benzer bir durum. Tudor'un istediği tarz 10 numara bu, Belhanda isteğini öyle anlıyorum ki.

Asıl beklenti bu mu, elbette değil. Belhanda bir 10 numara, hücum tarafında onu konuşmak gerekir ama henüz hazır değil, bence yüzde 50'si ile oynuyor. Kayserispor maçında 1 gol 1 asistti, Osmanlıspor maçında ise hücum kısmında işin tam anlamıyla içine giremedi. Buna Badou Ndiaye de dahil mesela, hücum etkisini tam izleyemedik. Hazır değiller çünkü, zaman lazım.

Hücum organizasyonu adına da bu gerekli, yeni bir takımız. Müthiş başladık, tempomuz harika ama bu tempoyu hücum organizasyonuna döndürmek gerekecek. Belhanda da bu oyunun kalbi, yararının büyük olacağını düşünüyorum. Koşan oyuncu, hareketli, topla dripling özelliği olan, savunmasına da katkı sağlayacak. Şu aşamada ön yargıdan sıyrıldığımız için mutluyum.

12 yorum:

  1. Bugün gazaetelerde çıkan haberlerden hareketle söyleyeceğim.. GS eğer Gibbs'i kiralama ihtimali varsa Asamoah+Gibbs yapmalı. Asamoah Sol önde de rahatlıkla oynar Tolga'nın rolünde bu da Belhanda'yı inanılmaz rahatlatır. Ve kreatif anlamda da destekleyici olur. Üstelik sol çizgi de de net iki sol ayaklı ve tempolu oyuncunun oynaması da takımı daha geniş hücum opsiyonu yönünde geliştirecektir. Kanatlardan içeri kat etmek oyun alanını 30 metre alana sıkıştırıyor. Ayrıca sistem esnekliği anlamında da müthiş bir derinlik demek.. Ben ikisine fitim. Sonra üç yıl transfere gerek yok en az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gibbs'i kiralama ihtimali yok, ben sana buradan yazayım.

      Sil
    2. O zaman kiralanacak başka isimde buluruz.. Baba Rahman da olabilir. En azından kötü oynarsa Linnes verim verir ligde ya da Asamoah'ı oraya çekip Tolga tekrar 11'e alınabilir. Ama Asamoah artı bir sol bek kiralanırsa hücumda baskı nirvana'ya çıkar. sağ ve solda çizgi kanatla oyun farklı boyuta geçer.Son durumu nedir bilmiyorum ama Carole-Atila Turan değişimi de yapsak keşke es kaza gelebilecek yabancı sınırına hazırlıkta olurdu.

      Sil
    3. Baba Rahman sakatlıktan dönüyor, kumar. Fırsat kovalamak lazım ama kim olur kestirmek zor.

      Sil
  2. Bir de Belhanda Aslanımız özelinde. Belhanda sistem oyuncusu, Sneijder sistemin kendisi. Aradaki fark bu. Sneijder kendini merkeze almayan sistemlerde var olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder üzerine takım kurulması gereken isimdi, Belhanda'yı ise sistemin birçok noktasına yerleştirmek mümkün.

      Sil
    2. Kesinlikle, katılıyorum sana hocam. Sneijder bu yüzden çok kıymetli ve göze hoş geliyordu ve bu işide yıllarca çok iyi ve üst düzey yaptı. Takım demek Sneijder demekti. Ama Belhanda oynamıyor görünürken bile ikili mücadele de var. Sinanı bilirsin twitter'da Shatov şuan profili. Geçen gün verdiği istatistik Belhanda 11'de 7 ikili mücadele. Sneijder bunu 5 haftada yapabilir miydi acaba?

      Sil
    3. Aynen öyle, Tudor'un neden Belhanda'yı istediği öyle belli ki.

      Sil
  3. Belhanda'nın bir şutu eksik. Yalnız henüz hazır değil. 60 dakikalık bir kondüsyonu var. Adamını kovalayan dikine oynayan bir oyuncu. Sneijder şut özelliği ile vardı. Son iki sezondur güçten düşünce o da kalmadı. Belhanda bize büyük bir artı katıyor. Yüreği ile de oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 50'siyle oynuyor dedim bu yüzden, bence de hazır değil. Şutunun eksik olduğu doğru ama Sneijder'le farkı da bu zaten. O da olsa belki başka bir seviyedeydi.

      Sil
  4. Galatasaray'ın efsaneleri metin oktay terim prekazi tanju komple 2000 takımı (tugay hakan hasan capone taffarel vs) song muslera arda vb dir.

    Sneijder 4.5 sezon kaldı uzun bir süre. Buna rağmen akılda kalan Juve maçı fenere attığı 2 gol ve birkaç şey daha...

    Unutulması da çabuk olur bence orda tepki Galatasaray yönetimineydi daha çok.

    Belhanda'nın vuruş stili düzgün değil ne yazık ki... olsa çok daha skorer olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda hazır değil henüz, güçsüz. Milli Takım arasının ardından tekrar konuşmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir