2 Ağustos 2017 Çarşamba

Böyle bir pozisyon uyduruldu, Fatih Terim'in gölgesinden kurtulmak adına çabalanıyor


Yine yazmak durumundayım, bu işin mantığını anlayamıyorum. 2 sezondur böyle bir hamle yapmayıp, 3. sezonun Ağustos ayında bu hamleyi düşünmenin altı boş. İlla böyle bir hamle mi olacak, sezon biter bitmez yaparsınız, yeni teknik direktörünüzü ve transferlerinizi futbol aklınız belirler. Tudor'la devam ediyorsunuz, büyük maliyetlere transferler gerçekleştirdiniz, bu durumda Lucescu'nun misyonu ne olacak?

Açık ve net, Fatih Terim'in önü tıkanmak isteniyor, Fatih Terim'i istemiyoruz diyemedikleri için böyle aksiyonlar içine giriyorlar. Lucescu ne cevap verir bilmem. Dursun Özbek bizzat oraya gittiğine göre ışığı almıştır, boşuna gitmez. Lucescu'nun hemen cevap vermemesi ise garip, bu da acaba dedirtiyor. Belki de kararı Lucescu değil, başkan verecektir. Hala başka bir ihtimal vardır, bilemiyorum.

Benim görüşüm açık, mevcut durum itibariyle Fatih Terim dışında 2. bir alternatif olmamalı. Bu takıma heyecanı sağlayacak olan transferler değil, Fatih Terim ismidir. Yeniden isyan etmek, yarışın içine dahil olmak, ayağa kalkmak anlamında. Büyük harcanıyor ama iyi bir takım kuruluyor, gereken temizliği de yaşıyoruz. Neden bu sezonu da çöpe atıyoruz, inanın aklım almıyor.

Yine yazayım, oldu da Lucescu geldi diyelim. Şu mu hedef, Tudor'u gönderdikten sonra Lucescu'yu kulübeye mi indiririz diyorlar. Riekerink mi bu adam, ben bu iş için gelmedim buraya demeyecek mi. Ya da şöyle diyelim, yarın Tudor gitsin derse göreve hangi teknik adamı getirecek? Oğlu iddiaları boş değil, başka bir aday ihtimali olabilir mi. Lucescu'ya koşulsuz yetki mi vereceksiniz, her dediğini yapacak, önünü açacak mısınız? 

Bu takımın altı da dolu değil ki. Cenk Ergün'ün görevi ne olacak, nasıl aksiyon alacağız bilmiyoruz. Böyle bir pozisyon uyduruldu, Fatih Terim'in gölgesinden kurtulmak adına çabalanıyor. Her yönüyle kaos, başka bir şey değil..

9 yorum:

  1. Türk milli takımı ve Galatasaray'ımız artık bu Fatih terim boyunduruğundan kurtulması gerekiyor daha önce de yazmıştım yine yazıyorum. Düşünün ki bir önceki başkanın ( ki bence büyük başkan Ünal Aysal) kapıdan kovaladığı ve hiç bir zaman arasının iyi olmadığı bir adam bu Fatih terim. Şimdi kendinizi Dursun Özbek'in yerine koyun bir önceki yönetim tarafından kovulan ve taraftarın bir kısmı tarafından çok sevilen bir adam ve mevcut durumun hali ortada herşey pamuk ipliğine bağlı kimse Tudora güvenmiyor. Bu kaostan Fatih'i getirip kurtulmak ve bir müddet nefes almak istemez mi? Dursun Özbek'in tek kurtuluşu belki de ama düşünmüyor bile hatta sizin gibi düşüneyim Fatih Terim'in gölgesinden kurtulmak için pozisyon açıyor. Peki neden? bir durup düşünelim hep beraber neden Fatih'i getirmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih diye bahsetmek enteresan geliyor yalnız, bu yanlış.

      Sil
  2. Şampiyon olmaktansa Terimi tarihe gömmüp kendi kaderimizi çizmeyi tercih ederdim. Sorun Terimsizlik değil düzensizlik kötü yönetim kötü camiada. Yönetimlerin hepsi mi kötüydü evet Ünal Aysal Faruk Süren dahil 94 sonrası bütün yönetimler beceriksiz adam kayıran külübe çıkarları doğrultusunda yöneten öngörü ve plan yoksunuydu. Akademisyen Yarsuvat da iyi niyetli rahmetli Canaydın da...

    Alp Yalman ve Ali Tanrıyar da hiç olmazsa mali ve idari disiplin vardı. 84 ten beri fiilen takip eden biri olarak tespitim budur.

    Galatasaray Fikret Orman gibi realist bir başkan çıkaramıyorsa üyelik şartları "camia" dinamikleri acilen değişmeli. Halka açılsın demiyorum bir avuç yöneten (takribi aktif 100-150 kişi bu güruh) değişmeli. Adnan Polat bunu denedi başaramadı. Aldığı oyuncudan Adnan Sezgin'den bahsetmiyorum. Lafı oraya çekecekler için. Başarı değil yönetememe peşkeş çekilme sorunu var.

    Yoksa rivayı satıp parasıyla 2 sezon iyi adam alıp şampiyon olsak ne yazar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buna katılırım bize Fikret Orman gibi Feda diyecek bi başkan lazım yoksa kulüp mali olarak batmaya doğru gidiyor
      hele ki maaş bütçesi freni boşalmış yokuş aşağı giden kamyon misali (Uğur Karakullukçu tabiriyle) makas açılıyo bu adamlar ligde oynayacak Avrupa olsa bile kupa kazanmadıkça bu ücretler fazla, bu adamlar bu para bolluğunda bi yere gitmek istemez örneğin futbolcularaı takasta kullanamıyoruz neden yıllık ücretleri fazla diye..
      Galatasaray yağlı kapı değil olmamalı bu takım Türkiyenin en büyük takımı..

      Sil
    2. Mehmet Kerem İnan, tüm yazdıklarına katılıyorum ama Terim'i başka bir tarafta değerlendiriyorum.

      Sil
  3. Bu yönetim 2 yıldır fatih terimle birlikte hareket ediyor, nazifoglu yeni açıkladı riekerink sürecini, fatih terim zor dönemde görevi kabul etmedi, şimdi de ne düşündüğü belirsiz, zira galatasaraya kurtarıcı olarak gelmek ister, bunun için de tudorun basarisizlini bekleyecektir, tüm bu basında yer alan haberler ve galatasaray yönetiminin tavrı aslında fatih terimin işine yarıyor, son dönemde hakkında oluşan olumsuz yargı unutulma noktasında..
    Yönetim eger tudorla devam etme konusunda ciddiyse ve lucescuyu da dürüstçe tudoru koruyarak göreve getiriyorsa, helal olsun, son dönemde gördüğüm en iyi yönetim performansı olur bu..
    İlginç bir şekilde medyada inanılmaz bir galatasaray düşmanlığı var, şimdiki argüman transferde harcanan paralar ve fatih terim..
    Sanki fatih terimi kamuoyu gözünde bitirmek için cabalayanlar kendileri değilmiş gibi, inanılır gibi değil..
    Transfer gelişmeleri basını tümden kahretti, taraftar ve yönetimin arasını açmak ve transfer sürecini baltalamak için her yolu deniyorlar, neymiş ndiaye 350 binlik oyuncuymus..
    Daha geçen hafta 10m euroya premier lige gitti haberleri yapılırken iyi transfer, süper oyuncu denirken, galatasaray devreye girince bododan gelen, her yerde benzeri olan, siyahi bir oyuncu muamelesi yapılıyor, ırkçılığin ötesinde terbiyesizce bir yaklaşım bu..
    Galatasaray bu sene 90 doğumlu belhanda ve ndiayeyi, 89 lu feghouliyi, 88 li fernandoyu aliyor orta sahaya, en verimli çağında üst düzey ve formda bir sezon geçirmiş 4 yetenekli oyuncu, hepsi de ardadan genç..
    Forvete gomis, sağ beke mariano transferleri bütçeyi sarsmadan (poldi-gomis, sabri ve cavanda-mariano) yapıldı.
    Stopere net bir isim için para harcandı ki bugüne kadar bu yapılmadığı için eleştiriliyordu takım..
    Geriye sol bek, sol on ve belki sol stoper transferleri kalıyor ki bunlar da eldeki oyuncuların gidişiyle birlikte, totalde 20-25 milyon euroluk bir maliyetle gerceklestirilmis olacak..
    Bence şu an gündem fatih terim olmamalı, Lucescu tartışılır ama en azından galatasaray çatısı altında olmasını ve işler kötü gittiğine danışma imkanından hangi galatasarayli mutlu olmaz ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor dönemde kabul etmedi değil, bence o da gelmek istedi ama Milli Takım'dan ayrılamadı işte, bırakmadılar. O şans bugün doğdu, bence değerlendirilmeli.

      Sil
  4. Burak soruyu soruyorum Terim mi Arda mı?

    Ben tercihimi 1 yıllıkta olsa kiralık Arda'dan yana kullanıyorum. Terim seneye tıpış tıpış gelecek zaten...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir