28 Ağustos 2017 Pazartesi

Değişim bu yüzden gerekliydi, Sneijder'ine kadar


Liverpool - Arsenal maçını izledik, Liverpool'un futboluyla büyük keyif verdiği ve 4-0 kazandığı. Maçın istatistiklerine bakıyorum, Liverpool %48 topla oynamış, Arsenal ise %52. Liverpool'un 400 başarılı pası var, Arsenal'in 437. Şut sayılarında ise Liverpool 17 - 8 önde, isabetli şut sayısında ise 9 - 0. 

Topa sahip olmak, pas yapmak. Bitiyor bu dönemler, ne kadar hızlı ve tempoluysan o kadar iyisin. Sonuca ne kadar çabuk ulaşabildiğin artık olay, futbol buraya evriliyor. Tudor'un da Galatasaray'a aşılamak istediği olay bu işte, daha zorlu maçlarda Galatasaray adına da buna yakın istatistikleri görebiliriz.

Yıllarca topa sahiptik, ısrarla pas oyunu oynadık ama bir o kadar temposuzduk. Fazla uzağa gitmeden, geçen sezonu konuşalım işte. Amansız bir pas yapma sevdamız vardı, topa sahip olma ya da başarılı pas sayısında ülke rekorları kırıyorduk. Buna rağmen iyi bir oyun var mıydı, başarılı mıydı Galatasaray. Tudor bunu değiştirmek istedi, geçen sezon mevcut isimlerle bunu başaramadı.

Değişim gerekliydi, geçen sezondaki oyuncu profiliyle istediği oyunu oynaması imkansız. Israrla topa sahip olmak ya da çılgınlar gibi başarılı pas yapmak değil istediği, tempolu, hareketli, agresif bir Galatasaray yaratmak istedi. Sneijder dahil olmak üzere bu değişimin arkasında duruldu, oynatmak istediği oyun yapısına yönelik transferler de yapıldı ve 3 haftalık süreçte sonuç ortada.

Hızlı oynamaya çalışıyoruz, agresif bir yapıya büründük. Tempoyu da yaymaya başladık ve 90 dakika ayakta kalabilen bir takım izledik son maçta. Liverpool'u izlerken Wijnaldum örneği verdim, son ana kadar ön alanda baskısı vardı, inanılmaz bir enerji. Badou Ndiaye'yi düşünün işte, Galatasaray için öyle değerli ki.

Şu aşamada sorun hücumun uyumu, organizasyon sorunumuz var. O da hazır olmayan isimlerle alakalı, Belhanda'yı ilk sıraya yazarak. Liverpool'da Mane, Firmino, Salah gibi bir hücum üçlüsü var, tempo ve hız tamam ama bu oyuna hücum kalitesi eklediğimizde böyle bir rakip karşısında bile farklı sonuç ortaya çıkıyor. Feghouli'yi bekliyoruz, Belhanda tam anlamıyla hazır olmalı diyoruz, o uyum ve organizasyonu Galatasaray da yakalayacak.

Tudor'un planı doğru yani, futbolun evrildiği noktayı Galatasaray'a aşılıyor. İstediği isimler geldi, gelmeye de devam edecektir. Çok doğru bir temizlik geldi, yine onun da devamı gelecek. Zamanla, hazır oldukça ve uyum yakaladıkça daha iyi olacak bir takım var elinde. Liverpool'u izlerken Galatasaray'ı anımsadım, keyif veriyoruz..

16 yorum:

  1. Hücum hattimizda skora etki edebilecek isim sayısı çok az belhanda ve gomis in yanisira kanatlardan birisine daha böyle bir isim gerekebilir feghouli bunu yapabilir mi sizce? Liverpool orneginden gidersek salah mane firmino uc tane hızlı ve etkili hucumcu saydık tek seferde biz gomis deyip bekliyoruz ardindan belhanda da olabilir diyoruz. Mucadeleyi takdir ediyorum ama hücum hattindaki isin sonunu getirebilme meselesi inşallah söylediğiniz gibi uyum süreci ile alakalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 golü zorlar diye düşünüyorum, Türkiye'de yapar. Belhanda da yapacak, biraz daha ceza sahasının içine girse. Badou da hazır olacak daha, onun da gol katkısı var. Ciğerci zaten yapıyor, 4 gol oldu. Yapıyoruz bence.

      Sil
  2. Skorer kanat yok evet doğru. Bence 3.forvet transferi de çok önemli. Hızlı düşünen tecrübeli sprinter biri lazım. Gomis Ümit Karan tipinde bir oyuncu gezici de olsa ceza sahası golcüsü. Welliton gelirse fit olmak kaydıyla çok şey katar.

    Evet Feghouli Belhanda gelirse Asamoah gol sezgisi son vuruşu düzgün adamlar değil. Eren'de dar alanda fena olmamakla birlite topla birlikte dribling yapacak defans arasına sarkacak oyuncu değil. N Diaye dışında skorer yapabilecek ortasaha yok. Bu yüzden orta saha özellikleri gelişmiş pasör sprinter forvet önemli. Sinan'la uyum artık çok zor.

    Welliton Asamoah ve Denayer inanın hiç biri lüks değil ihtiyaç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki tercih var. Biri hızlı / kanat özelliği olan, diğeri ise ön alanda mücadele edecek. Bu iki tarzdan birini bulacak Galatasaray ve transfer edecek, forvet için bu gerekli.

      Sil
  3. Mustafa Sarp da atıyordu son vuruşu çok mu düzgündü ya da İliç gibi soğukkanlı usta işi bir bitirici miydi hayır. Ceza sahasına koşu yapmak oyunu takip edip boş alanlara doğru zamanda sızmak. Bunlar önemli. Daumlu F.Bahçe Nobre Luciano Aurelio Tuncay Deivid'le çok iyi yapardı bunu. Belhanda ve Tolga yerine biraz da NDiaye'yi sokabilsek ileri çok daha fazla gol atarız. Tudor bunu deneyecektir. Asamoah gelsin hele...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Sarp duran toplardan atıyordu daha çok, iyi pozisyon alıyordu, yalan yok. Golü koklamak dediğin gibi, çok da haklısın. N'diaye yapıyor aslında bunları, Ciğerci ise yapmaya başladı.

      Sil
  4. Mevcut kadro üç maçta 10 gol attı, feghouli gelecek ve belki arda turan gelecek, bence oldukça dengeli bir takım kuruldu hem defansif hem ofansif olarak..
    Welliton'un gelmesindense Sinan'ın takımda tutulmasını tercih ederim, yeni sistemde onu hiç izlemedik, aslında bu sistem onu çok parlatabilir, zira Sinan'ın zorlandığı temel nokta set hücumunda istikrarlı olmamasıydı, Bruma veya rodriguez gibi adam eksiltememesi ve pozisyon hataları yüzünden yedek kaldı oysa gol vuruşu ve gol sezgisi yüksek ve yeterince teknik bir oyuncu. Bence bu oyun anlayışında ikinci forvet olarak oynatılırsa çok katkı verir.
    Kalırsa Ryan Donk için de benzer bir durum olabilir, Ndiaye kadar olmasa da onun olmadığı maçlarda onu aratmaz, gerçi o pozisyon için tolga ve asamoah'ta var, ancak Donk'un fernando'yu yedeklemesi de mümkün olabilir.
    Bence yabancı transferinin asamoah ile kapatılması ve talipleri çıkmazsa donk, cavanda ve hakan balta'nın a takımla çalıştırılması düşünülmeli, dejong ise yıllık ücreti nedeniyle elden çıkarılmalı.
    Stoper ve forvet arayışı şu an için lüks, futbol piyasası çıldırmışken biraz sakin olmakta fayda var, kaynakları mümkün olduğunca genç isimlere ayırmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ü ben tercih etmiyorum, kafasında bitirdi çünkü burayı..

      Sil
  5. De Jong'un ücretini Ajax dahil kimse tamamını karşılamaz. Donk ne stoperdir ne önlibero ön stoper olabilir ama o pozisyon için bence fazla sakar ve konsantrasyonu düşük. Cavanda Lazio-trabzonspor maçında harikaydı o gün bugündür sorunu profesyonelliği adam rotterdama gitmeli. Kafası futbolda değil.Hakan Balta sol stoper ayağı iyi eyvallah ama temel mevki becerisi şu an için kötü. Yani stoper olarak yakın oynamayı sevmiyor ağır hava hakimiyeti ortalama sert değil. Sol stoper bulucam diye stoper özelliğini görmezden gelirsek Almaguer Cris gibi olur.

    Sinan aklını oyuna takıma vermedi Ostersunds maçlarında kötüydü yedekten gelip oyuna etki edecek adam lazım. Gomise ben sizin kadar güvenmiyorum Allah'tan takım iyi Eren de oynasa 20 golü bulur bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De Jong'un sözleşmesi fesih olur, başka türlü ayrılık ihtimali yok..

      Sil
  6. Bence takıma katılma konusunda karar vermiş olan bir sinan gümüş skor konusunda katkıda bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu kabul mu edelim peki, mecbur muyuz ya da? Ben yediremiyorum şahsen, muhtaç değiliz.

      Sil
  7. Eren Derdiyok'a biraz haksızlık ediyoruz keza oyunumuz rakip altıpası içinde olsa Eren 30 gol atar. Bu adam sprinter değil daha çok pivot. Bu halimize Jardel gelse sorun yaşarız çünkü koşmayan adama forma vermezler. Sinan Gümüş durağan oyuncu. Çalım özelliği gelişmiş de değil ama şut olayı güzel. Bu kadroda parlamaz çünkü kendi görevini yapmaz. İlk 11 enfes oynuyor. Zira Premier lig maçından sonra Galatasaray maçı izlendiğinde aynı tadı alıyorsunuz. Amaa yedek kulübemiz zengin değil. Eren, Selçuk, Ahmet Çalık dışında diğer oyunculara burun kıvırırız. Asamoah gelirse Linnes, Arda gelirse (ki gelmeyeceğini düşünüyorum) Rodriguez gibi yedek kulübesinde çok önemli silahlar da edinmek var. Serdar Aziz'den çok ümitliydim ama maalesef sırıtıyor. İnşallah bahsi geçen üç adam alınır da muhteşem bir sezonu hep birlikte yaşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzımız başka işte, olay o. Oraya da evrilmeyecek gibi o oyun, bu yüzden bir haksızlık yok.

      Sil
  8. Sinan geçen sezonun sonunda yakaladığı formu devam ettirmedi. Hatta bırak form durumunu koca hazırlık döneminde son derece isteksiz saha içi gerekli çalışkanlıktan uzak bir görüntü sergiledi hem de sanki bunu bilerek yapıyor gibi bir izlenim uyandırdı. Formsuz olabilir ama gayretli olsa arkasında dururduk. Oyuncu menajeriyle birlikte açık açık hoşnutsuz tavır sergiledi. Ayrılmak istiyorsan açıkça konuş teklif getir ama o da yok. Derdini söyle zam mı yoksa gitmek mi istiyorsun? Ama o mertliği de göstermediler belki alıcı kulüple danışıklı dövüş yapıp bonservisini eline almak istedi. İsteksizliği formsuzluğu netti ama hareketleri bir o kadar tutarsız ve anlaşılmaz. Şimdi kalkmış son 3 gün kala bu oyuncuya güvenip yola çıkalım diyorsanız ben yokum. Oyuncunun yeteneğine inanıyorduk. Son vuruşu var fizik gücü var sağ forvet forvet arkası 2.forvet oynar derken Ostersunds maçlarında sahada kayboldu. Menajeri ayrı açıklama yaptı Benfica iki defa yalanladı koca Benfica bu kadar küçük hesap peşinde koşmaz Sinan'ın bulunmaz Hint kumaşı değil. Resmi teklif gelmese bile yabancı forvet alırız Sinan'ı istediği takıma kiralardım bi daha da Galatasaray formasını giydirmezdim. İnsan biraz tutarlı olur. Olmadı Emre Mor gibi menajerini değiştirsin. Bu ne ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafasında bitirdi, olay o. Gitmesi gerekiyor, isterse Dünya'nın en iyi futbolcusu olsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir