23 Ağustos 2017 Çarşamba

Selçuk İnan'ın yeni rolü ve o rolü kabullenme ihtimali?


Mevcut olan üzerinden konuşmayı seviyorum, ne kazanabilirim diye düşünüyorum. İmkan olsa da Selçuk İnan'la keşke yollar ayrılsa, ben de bunu istiyorum. Bugüne bakıyorum, Selçuk İnan'la kopan bir bağ var, onun üzerine bir de Galatasaray'ın yeni oyun sistemi. Selçuk İnan'la öyle alakasız bir tablo ki, yedek orta saha için yıllık 2.8 milyon avro vermek büyük lüks.

Yapacak bir şey yok, kalıyor. En azından ligin devre arasına kadar diyelim, benim beklentim Ocak ayında ayrılması. Bu sürede ne yapabiliriz ona bakacağız, acaba Selçuk İnan yeni rolünü kabul edecek mi, ne kadar benimseyecek. Şu görüntüde 11 oynaması imkansız, tempo düzeniyle alakasız bir görüntüsü var. Mevcut hali iyi durumda değil, en iyi döneminde dahi temposuyla ön plana çıkmazken.

Galatasaray tempolu oynuyor, sahada büyük bir hız var. Yine de bütün sezonu bu tempoyla geçirmek imkansız, bazı anlarda topa basmak, sakin kalmak gerekiyor. Osmanlıspor maçında 3-1'den sonra yapamadığımız buydu, topa basamadık ve hiç sakin değildik. O ara rakip geldi, tehlike yarattı. Sol kanat için 10 numara özellikli bir isim lazım demem bundandı aslında, bizi sakin kılacak, hücumda tutacak isim şu aşamada yok.

Selçuk İnan oyuna 80 civarı girdi, bana sorarsanız iş yaptı. 80'den sonra oyunu tekrar hakimiyetimize aldık, topa sahip olduğumuz için. Tempoyu kıstık, topa bastık ve aldığımız faullerle hücumda kaldık. Bunu sağlayan isim Selçuk İnan, hakkı olanın hakkını vermek lazım. Topu aldı, kalçayı dayadı ve çok fazla faul aldı. Sürekli geriye, ileri pas yaparak topu bizde tuttu ve 80 sonrası rahat geçti.

İlk 11'de bu görüntü olmaz ama 60 sonrası sakin kalmak, topu tutmak noktasında gerekli olabilir. Selçuk İnan'ın yeni rolü de bu oluyor, tabii ne kadar kabullenecek. Bu görüntüde iş görür, diğer türlü tempoya ayak uydurması imkansız. Hertha Berlin ile oynanan hazırlık maçını hatırlayın, uzun zaman sonra ilk kez bir müdahale yapmayı denedi ve sakatlandı. Tempoyu kaldırması zor, 60 sonrası oyunu tutma noktasında ise iş görebilir..

6 yorum:

  1. Abi 2,8 biraz fazla bir ücret ama,oyunu elimize alma,tempoyu düşürme anlamında bu işi Selçuk kadar iyi yapacak birisi yok bence.
    Belhanda Ndiaye falan hepsi tempolu isim bence hücümda top tutma konusunda çok sıkıntı yaşarız ileride.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii fazla ama gitmiyor yani, adam elimizde. Ben de ne yapabiliriz diye bakıyorum bu yüzden.

      Sil
  2. Selçuk ilginç bir oyuncu, koşu mesafelerine bakınca ndiayeden çok koşuyor, ama ne rakipten top kapabiliyor, ne rakibi durdurabiliyor ne de topla ileri çıkabiliyor, yalnızca ayak içiyle isabetli pas atarak takımı yonlendirmeye çalışıyor.
    En iyi olduğu dönemlerde bile, rakipten kazandığı topların cok büyük bir bölümünde hakemin bariz faulü atladığını veya orta sahada kaptırdığı toplardan sonra kendisini yere bıraktığı pozisyonlarin büyük çoğunluğunda hakemin haksız yere faul çaldığını görebiliriz, aslında son 2 yıldaki performans düşüşünün altında hakemlerin galatasaraya karşı tutumunun negatif yöndeki değişiminin de etkili olduğu ileri sürülebilir.
    Elbette fernando, tolga ve belhanda gibi oyuncularla oynarken defolari göze daha az carpacaktir, bu kadroda yedek olarak değerli katkı verdiği maçlar da olacaktır ve yerine kimse gelmeyecekse takımda kalması mantıklı olabilir.
    Dejong ve donk gidecekse takımda fernandonun yedeği kalmayacak gibi gözüküyor, bu durumda fernandoya birşey olması durumunda formasyon değişecek ve merkezdeki iki oyuncu klasik 4-2-3-1 deki gibi yan yana oynayacak, asamoahta gelirse bu ikiliyi oluşturmak için yeterli bir rotasyonun olacağını söyleyebiliriz, selçuk ta dahil..
    İlgaz çınar rodrigo caio ve galatasaray ihtimalinden bahsetmiş, çok zor olsa da, hem stoper hem de on libero oynayabilmesi açısından mükemmel bir hamle olurdu..
    Yine sol iç, 8 ve 10 numara pozisyonlarını yedekleyebilecek bir oyuncuya ihtiyacimiz olabilir ki asamoah bu bakımdan çok değerli ama bir de yerli oyuncu bulsak güzel olurdu, ışte bence selçuk un ayrılışının şartı da bu olmalı, aklıma ilk gelen isim emre akbaba ama pek kolay değil..
    Bugün stevan jovetic ismi yazılmış, bence çok doğru bir isim olur ve kadroya yeni bir derinlik boyutu katar, ama kiralık dışında pek bir şansımız olduğunu sanmam.
    Asamoah ise zor bir transfer gibi duruyor, mayıs ayından beri ilgileniyoruz, gelirse çok avantajlı olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kadar derin düşünmüyorum, yukarıda bahsettiğim gibi benim için mevzu. Daha fazlasının olabileceğini sanmıyorum, özellikle bu tempoda.

      Sil
  3. Osmanlıspor maçı senin bahsettiğin rolü anlaminda Selcuk'un ciddi bir referans olacak. Temponun ve koşunun tükendiği, tükenmek uzere olduğu veya ise yaramayacağı sakinligin daha onemli olduğu maçlarda selçuk Galatasaray a cok faydali olacaktır. Yedek kulubesinde Selcuk gibi bir opsiyonun elimizde olmasi her zaman için cok önemli bir kozdur onde oldugumuz maclarda da gerise olduğumuz maclarda da... Selçuk eger disardan etki edilmezse bu rolünü kabullenecektir. Ne olursa olsun 2012 sonrasi Galatasaray tarihinin basrolunde selçuk vardır ve asla bir cirpida silinemez Selçuk.Yoksa vefasızlıgi ile bilinen Galatasaray kulübü bu konudaki gelenegini sürdürmüş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rolü ne kadar benimseyecek, olay o. Çıkıp Arda Turan dün yazdığı gibi şeyler yazınca ne düşünecek :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir