1 Ağustos 2017 Salı

Uğur Çiftçi & Galatasaray, Carole gidiyor da yedek bir sol bek mi düşünüyoruz


Sol bek hamlesi önemli, o pozisyon için yapılacak transferin en az Mariano kalitesinde olması lazım. Strinic gibi isimlere bu yüzden sıcak değilken gidip Uğur Çiftçi'yi almak hata olur. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması belki de onu olası kıldı bilmiyorum. Galatasaray'ın aradığı isim değil, orası kesin. 

Stoper özellikli bir sol bek arandığı söyleniyordu. Mariano'nun hücum gücünden yararlanmak ve sol beki stoper gibi kullanmak. Ben ise geriden oyun kurmanın önemli olduğunu düşünüyorum, teknik özelliği olan, tempolu. Gökhan Gönül / Caner Erkin gibi isimler bu noktada ligi süpüren beklerdi, ihtiyaç olan tam olarak bu.

Mariano ile sağ beki kurtardık, aynı özellikle bir sol bek gerekecek. Juame Costa deniyordu, müthiş olurdu mesela. Savunma özelliğiyle ön plana çıkıyor gibi görünse bile tempolu, geriden oyun kurabilecek, hücumda iş bitirebilecek bir isimdi. Bu tarzda isimler gerekli, sol bek transferi bir hayli önemli. 

Uğur Çiftçi ancak şöyle olur. Carole'yi gönderirsiniz, bu yazdığım tarzda bir sol bek alınır ve Uğur Çiftçi'yle alternatif oluşturursunuz. Yine de as sol beki almadan alternatif düşünmek hata olur, eminim ki böyle düşünmüyorlar. Uğur Çiftçi'nin transferi durumunda Linnes oynamaya devam eder, öyle söyleyeyim.

Uğur Çiftçi tempolu bir isim, mücadeleci ama geriden oyunu kuracak isim değil, düz bir sol bek. Takımın sağ tarafında kalite oluşturuldu, sol taraf için kaliteden ödün vermemek gerekiyor. Yabancı bir sol bekimiz olsa, onun yedeğinin yabancı olması da anlamsız olacak ama önce as sol beki görmek gerekir. 

4 yorum:

  1. Kolay gol yememeliyiz.Defans hattında top kaptırmamalıyız rakibe.Geçen sezon ligde 40 yol yedik unutulmasın.Kritik nokta bu.Herkes atak, hücum filan diyor ama bu kötü istatistik düzelmeden ilerleme olamaz.Geçen sezonun kritik maçlarını hatırlarsak sol tarafın ne kadar önemli olduğu anlaşılır.BJK,Başakşehir,özellikle bu sene FB önde basmaya odaklı takımlar.Hücumda yaptıklarınız kadar geride neler yapabildiğiniz de bir o kadar kıymetli.Bu nedenle çözüm bence de Uğur Çiftçi olamaz.Ayrıca kaliteli bir sol bek sol açık masrafından da kurtarabilir bizi. Yanında bir de hızlı agresif stoper alırız ana transfer biter, böylece yerli alternatiflere yöneliriz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bek hamlesi daha önemli, sol açığı bu durumdan mevcuttan halletmek mümkün olabilir.

      Sil
  2. 30 luk Strinic için 4m euro bonservis 2m euro maaş konuşuluyorsa ya pahalı ve daha genç kaliteli bir bek alınsın ya da yaşlı olmakla birlikte Strinic'den kaliteli biri gelsin.

    30 luk ve yedek ortalama kalitedeki strinic'e bu maliyete girmeye değmez. Tutmazsa astarı yüzünden pahalıya gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki Uğur Çiftçi'ye değer mi, Strinic konusunda sana katılmakla birlikte :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir