8 Eylül 2017 Cuma

Asamoah da gelse 10 üzerinden 12'lik bir dönem derdim, şu an için 10 üzerinden 9.9


An itibariyle transferi kapatmış bulunmaktayız. Geçen dönem ile alakalı birçok yazı yazacağım ama kısaca üzerinden geçelim. Asamoah gelmiş olsa 10 üzerinden 12'lik bir dönem derdim, şu an için 10 üzerinden 9.9 diyorum. Boş bir transferimiz yok, "şu olsaydı" tarzından söylenecek şeyler var ama hemen hemen gelen bütün isimlerin liste başı olduğunu düşünüyorum.

"Şu olsaydı" dediklerim ise belki bir kanat / forvetti. Ya da sol tarafta orta saha özellikli bir hücum oyuncusu. O da telafi oldu tabii, Tolga Ciğerci'nin ekstra performansı sonrası. Sinan Gümüş de kaldığına göre kanat / forvet hamlesi o kadar acil olmadı. Bunun dışında eksik yok, yedek kalecisine kadar atılabilecek en iyi adımlar.

2 senenin bu anlamda heba olduğunu düşünüyorum. Bugün şu aklı gösterenlerin, dün o akıldan uzak olmaları. Son yılların en iyi transfer dönemini geçirdik, uzun yıllar unutulmayacak cinsten. Değişim gerekiyordu, bu da en iyi şekilde sağlandı. Cenk Ergün'den Tudor'a kadar, bu değişimde çok büyük payları olduğunu düşünüyorum ve teşekkür etmek gerekiyor.

Temposu düşen, agresiflikten uzak, ağır bir Galatasaray vardı. Değişim yaşaması gereken ama bir türlü bunu gerçekleştirememiş, yıllar içinde daha da ağırlaşan. Ciddi bir para harcadık, o doğru ve bunu asla yadırgamıyorum. Böyle bir değişimin ederi bu, olması da gerekiyordu. Taraftar heyecanını yitirmiş, boş tribünler önüne oynuyorduk, herkesin heyecanı sıfırlamıştı. Bugün ise coşkuyla devam ediyoruz, heyecanlı, tribünleri dolu, arkasında taraftarı olan. 

Galatasaray bu anlamda Galatasaray olduğunu hatırladı. Keşke daha önce gerçekleşmiş olsa ve geçen 2 yıl çöpe gitmeseydi. Skandalları konuşurduk, olmayan futbol aklını ya da başarısızlıkları. 6. ve 4. olmuş bir takım, son 2 sezon. Bu takımın şampiyon olmaya, Şampiyonlar Ligi'ne dönmeye ihtiyacı var. Avrupa büyük hasret, Östersunds karşısında yaşanan facia elbette unutulmayacak ama o da telafi edildi. Düştük, anında ayağa kalktık, çok fazla sendelemeden.

Dursun Özbek'in yabancı sınırı hakkında yaptığı açıklamalar, şu aşamada ortaya koyduğu duruşun da altını çizmek gerekir. Bu kadronun kurulması biraz da mevcut kontenjanın sayesinde, tavrımızı asla değiştirmememiz gerekiyor. İyi futbol iyi futbolcularla oynanır, Türk futbolunun belki de en son sorunudur yabancı sınırı. Başkan da bunun altını çizdi, transferler kadar Dursun Özbek'in değişiminin de altı çizilesi.

Kurulabilecek en iyi kadrolardan biri, başarısızlığın telafisi olmayacak. Atletik, tempolu bir takımız, oynanan futbol ilk 3 hafta itibariyle büyük keyif verdi. İnsanlar Tudor'a yeniden inanmaya başladı, onu potansiyel olarak görenler o potansiyeli yeniden görür oldu. İyi bir takım kuruldu, onun da bunda emeği büyük. Doğru da bir futbol aklı var, Cenk Ergün bu süreçte müthiş iş çıkardı. Bu uyumla birlikte de ortaya iyi bir Galatasaray çıktı..

2 yorum:

  1. Transfere başlarken Djourou Andre Castro Vainqueur hatta Titi'ye bile razıydık Donk Chedjou gibi isimli ama aslında işlevi olmayan adamlar yüzünden.

    Seçimler başarılı, eleştirim transfer sırası olurdu. Keşke Belhanda'yı biraz geciktirip önceliği orta saha göbek transferlerine(özellikle Ndiaye) verseydik. Kalite için bekledik kabul. Ancak İmbula ısrarı bize vakit kaybettirdi Ndiaye varken. Sadece Ndiaye bile Ostersunds maçlarında şansımızı artırırdı.

    Taraftar tepkisine gereğinden fazla değer veriliyor. Geçmişte yapılan fahiş hataların diyeti deyin yada koltuğu koruma şirin gözükme kaygısı. Ndiaye bu yüzden ikinci seçenekti sanki. Taraftar forumlarında Türkiye liginden oyuncu mu alınır Ndiaye kim yaa diyen ergenleri fazla dikkate aldılar. Seçim yakın olunca... Bu yüzden hatalılar bana göre. Ndiaye'ye güveniyorsan alacaksın kendi futbol aklına gözlemine güveneceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ismi önemli, zamanla bu anlaşılacaktır..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir