4 Eylül 2017 Pazartesi

Bu yaz döneminin en sıcak gündem maddelerinden biri Imbula'ydı


Bu yaz döneminin en sıcak gündem maddelerinden biri Imbula'ydı. Badou Ndiaye ve Fernando öncesi onu konuştuk, transferini bekliyorduk. Imbula'yla anlaşılmış olması sürprizdi benim adıma, piyasasının olduğuna inanıyordum. Stoke City kanadını ise aşamadık, Galatasaray'a kiralamaya yanaşmadılar.

Imbula'yı kiralayabilmek için bugünleri beklemek lazımdı, beklemedik. Doğrusunu da yaptık, yüksek bir opsiyon var. Karşılayamazdık bunu, bizi aşardı. Bu da 1 sezonluk katkı demek, ağızlarda bir parça var. Tudor'un düzeninde katkısı büyük olurdu tabii, Badou Ndiaye neler yapıyor görüyoruz. Imbula da o telde bir futbolcu, şu temponun içinde görmek isterdim.

Hatalı bir yorum var, Toulouse'ye kiralık gitmeyi kabul eden Imbula'nın Galatasaray'ı kabul etmediği üzerinden. Dediğim gibi, onun için beklemek lazımdı, oysa bizim orta saha ihtiyacımız daha acildi. Denayer'i bekledik son ana kadar, transferi gerçekleşti. Öncelikli hamle değildi çünkü, orta saha ise acildi. 

Stoke City'nin amacı Imbula'yı ayaklandırmak ve eski potansiyeline ulaştırmak. Devamında ondan iyi bir bonservis kazanabilmek, bu tarz futbolcuların değeri öyle arttı ki. Tempo, hız çok önemli, böyle orta sahalar değerlendi artık. Imbula da doğru adreslerden birine gitti, Fransa'ya dönmek iyi gelecektir. Monaco deniyordu onun için, almamış olmaları şaşırtıcı ayrıca.

8 yorum:

  1. ben bu işi anlamıyorum. sen anlıyorsan kısaca izah edersen çok sevinirim.
    1- bu adama 8-9 milyon bonservis önermedik mi? öyleyse neden satmadılar? görüldüğü üzere gözden çıkarılmaz biri değilmiş.
    2- antalyaspor'un 500 bin euro'ya alabildiği bir oyuncuyu gs nasıl alamaz?
    futbol piyasası gerçekten midemi bulandırıyor. inanılmaz işler dönüyor ve bir şey yapamıyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Biz bu adamı kiralık istedik, bonservis önermedik.
      2- Çok yanlış bir yorum, Galatasaray Vainqueur'u listesinin en sonuna yazdı. İstemedi ki, medyanın gazı o. Fernando'yu aldı, en az 3 gömlek daha yukarıda bir ismi.

      Sil
  2. bence çok iyi niyetlisin. ndiaye'den (şimdilik) memnunum ama ndiaye için gözden çıkarılan bütçe ile imbula bir şekilde alınırdı bence. stoke da aptal değil, "9 veriyorlar satalım gitsin zaten düşünmediğimiz bir adam" derdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imbula'yı alamıyorsun, 13-14 milyon avro'lardan hesap açılıyor.

      Sil
    2. NDiaye'ye ayrılan bütçe bana da fazla geliyor, ama ona ayrılan bütçenin %50-60'ına anca Imbula'yı bir sene kiralar, üzerine de en az bir o bütçe kadar da satış opsiyonu koyarlardı önümüze..
      Imbula - Ndiaye maliyeti kıyaslamak mantıklı değil şu noktada.. 15m euro'lar verecek bütçemiz olsaydı şayet o zaman tartışabilirdik

      Sil
    3. Vermediler işte, mesele o. Imbula'yı sana kiralamıyorlar. Şu günleri beklemen lazımdı en kötü, bekleyemedin.

      Sil
  3. Olmadı seneye alırız :) gençlik hamlesi yaparız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir