30 Eylül 2017 Cumartesi

Galatasaray 3-2 Karabükspor, o an Maicon'un orada olması ve bitirişi


Karabükspor iyi reaksiyon gösterdi, tehdit yarattı. Mücadelede Galatasaray'dan aşağıda değildiler, hatta sadece Poko'yla Fernando ve Badou Ndiaye üzerinde büyük bir baskı yarattılar. Galatasaray'ı rahat çıkarmamak için aldıkları önlemler yerindeydi, 2-2'yi bulabiliriz hissiyatını da sonuna kadar gösterdiler ama farkı hücum kalitesi yaratıyor işte. Pozisyon da verdiler, 2-0'ı bulan bir Galatasaray vardı, rahat kazanabilirdi. 

Sıkıntı da burada, hücum kalitesi tamam, pozisyonlar buluyorsun, 2-0'ı bulmuşsun işte. Laubaliliği anlamadım, savunma ve hücumda "rahat kazanırız" havasını. Geriden pasla çıkmaya çalışmak tamam da bu kadar rahat hareket etmenin faturası ağır oluyor. 2 hata yaptın, 3.'de golü yedin. Hücumda ise ille de Gomis'e attıralım gibi bir hava oluştu. Bu da tehlike, Gomis'i ararken tekte bitiremiyoruz işi. Bu rahatlığa başta Gomis'i yazarım, Belhanda, Garry Rodrigues diye sıralarım. 

2. yarıda baskıyı kurduk, 3-1'i bulmak adına bulabileceğimiz tüm pozisyonları yakaladık. Nedense tekte bitirmiyor kimse, ısrarla zorluyor. Rakip ceza sahasında 56 kez topla buluştuk, sezonun Türkiye rekoru. Ceza sahasında bu kadar fazla topla buluştuğun maçta zorlanmamalısın. Tempolu ve hızlı oynamaya çalışıyoruz, açık alanda da yakalanacağız, pas hatası da yapacağız. Bu riski göze aldık ama bitiremediğimiz sürece bir anlamı kalmıyor, zorlanıyoruz.

Feghouli büyük kalite, bunu her an hissettirdi. Attırdığı gol ya da maç içindeki her dokunuşu. Yüzde 35-40'ı bu, çok daha iyi noktaya gelecek. Hücumda kalite dokunuşu diyordum, Feghouli o isim. Tolga Ciğerci geri döndüğünde Garry Rodrigues'in yerine Feghouli'yi yazacağız. Diğer beklentim de Tolga Ciğerci'yi orta sahaya atıp, Badou Ndiaye'yi önüne yazmak olacak. Galatasaray orta sahası ve hücumundaki son dokunuşun bu olacağına inanıyorum.

Şu an Fernando 8 numara gibi oynuyor, Badou Ndiaye onun da gerisinde, süpürücü rolünde. İşini iyi yapıyor ayrı da dönüşmesi gereken tarz bu değil. Geride çok fazla dizginliyoruz ve bu da 10 liralık malzemeden 5 liralık katkı oluyor. Kaleden çok uzak, haliyle topla dripling özelliğini kullanamıyoruz. Feghouli'nin varlığında hücumda çok fazla sorun hissettirmedi ama Badou Ndiaye'yi de oraya atabilirsek hücumun kalitesi ve temposu çok daha yükselecek.

Hakemi de yeneceksin, böyle geri dönüşlerin şampiyonluk alameti olduğunu düşünüyorum. Bu iş o noktaya gelmemeli, böyle bir maç çok daha öncesinde kazanılmalı, bunlar başka konu. Olan oldu, bir şekilde geldik bu noktaya. İsyanı gösterebilmek, vazgeçmemek öyle kıymetli ki. O an Maicon'un orada olması ve bitirişi, bu adam böyle işte. Lider stoper değil ama lider karakter demiştim, şu an çok daha fazlası durumunda. Gollerini bekliyordum ama kazandırıyor da, maç içinde sağ bekleşebilmesi mesele. O noktada da bu dönüşümün hakkı Tudor'a.

İlk yarıda organizasyondan uzaktık, kontralarla etkili olduk. İkinci yarıda baskıyı biraz daha hissettirdik, pozisyonlara da girdik ama pamuk ipliğindeydik. Her an 2-2 olabilir havası vardı ki oldu da, geri dönebilmek önemliydi. Karabük mücadele anlamında hiç geri durmadı, farkı kalite yarattı ama çok rahat hareket ettik, nasıl olsa kazanırız havasıyla. 2-0'ı erken bulmakta bunda etken olabilir, fişi çekmeyi öğrenmeliyiz. Noksan yerler var, buna rağmen keyif veriyoruz, bu ayrı nokta. Milli Takım arası iyi gelecektir. İpleri biraz daha sıkı tutmak gerekiyor, rahatlamanın önüne geçmeliyiz..

20 yorum:

  1. Konya deplasmanı fener maçı kadar önemli seyircisiz olması avantajımız.

    Belhanda yenilen golde topun gelişine vurup pas atmaya çalışıyor ama topa istediği gibi vuramıyor ve top rakibe gidiyor Belhandanın top kontrolu ndiayeden iyi değil kim olursa olsun sınırsız krediye karşıyım böyle oyuncu kazanılmaz şımartılır takım arkadaşlarına haksızlık olur. Linnes'in de Lato'nun da asisti var sayılır ama Linnes sanki daha iyiydi.

    Linnes latovlevici değişikliği çok farketmedi taktik açıdan. Kötü oynamadık ama maç 2-1 den 90.dkya kadar bıçak sırtı gitti gol atamayınca ve Tudor hiçbir müdahale yapmadı. 85 te Eren'i sokmak dışında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok basit pas hataları yaptık ama bu oyunda o riski aldık, pas hataları da olacak, açık alanda da yakalanacağız. Azalması lazım tabi, hız ve tempo diyoruz, acele hareket ederken bu hatalar oluyor.

      Sil
  2. ilk devrede tamamen bireysel hatalarla pozisyon verdik 3 tane.. hata olur da bu kadar saçma ikram olmaz. sonra "gs gol yedi" oluyor. kendi kendine yiyor, gereksiz yorumcuların çenesi düşüyor.
    mariano maicon fernando serdar ve belhanda bence çok iyiydi. feghouli daha iyi olacak belli.
    ancak ndiaye git gide köreliyor, acil bir şey yapmalı.
    hep beraber gomis i şımarttık, ağzına top bekler oldu. çıkması gerekirken çıkaramıyorsun da trip atar diye.. en kötüsü "gomis e attırma" dürtüsü. herkes topuna bakmalı oysa. kaleye vuracaksa vurmalı.
    garry için ne desem boş. pas lazımken şut atar, şut lazımken pas.. az zeki olsa iç saha maçları ilk devre kopar.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye'yi köreltmek değil de, anlamsız dizginliyoruz. Hücuma atmak gerekiyor Ciğerci döndüğünde, ikisinin yerini değiştirerek. Yoksa bu Badou da iyi iş yapıyor, gayet iyi bir kesici, defansif orta saha. Ama beklenti bu değil, hücumunu unuttuk.

      Sil
  3. Burak Bey haklısınız valla. Laubalilik deyin,disiplinsizlik deyin veya ciddiyetsizlik herşey denir onun adına ama böyle bir penaltı yok bence tamam bende katılıyorum kendi kendimize yaptık belki ama şansızlığımızda vardı bence. Hakeme dikkat çekmek istiyorum resmen kasıtlı verdi başka bir açıklaması yok bence yok yani yok. Ilk yarı da idi heralde Seleznyov'un Mariano ile pozisyonuydu galiba o daha gerçekçi bir penaltı olurdu bence. Maça değinecek olursam ilk yarı 4-2-3-1/3-4-3 varyasyonları ile oynadık her zaman ki gibi Karabük gerçekten mükemmel bir direnç gösterdi hiç beklemiyordum geçen seneki kondisyonlari hala devam ediyor heralde fiziki yapıları mükemmel. 16.sırayı hak etmiyorlar insAllah diğer rakiplere karşı da bu azimli futbolu oynarlarlar. Ilk yarı onun için kötü idik.Poko'ya bayıldım, tek kelime ile harika mücadele etti gerçekten. Ikinci yarı için Karabük ile ayni şeyleri söyleyemeyeceğim. Ikinci yarının büyük çoğunluğunu yanlış görmediysem 4-3-2-1 ile oynadık baskıyı kurduk üstünlüğü ele geçirdik ama ne yazık ki şansizlik mı yoksa ciddiyetsizlik mi ne dersiniz bilemem atamadık bir türlü. Hakem tam bir facia idi malesef Maicon yerinde olsam hakeme golden sonra daha fazla bir reaksiyon gösterirdim. (Nedendir bilemem ama Hagi ve Sergen'i saymazsak bi H.Kewell topu ayağına aldığın da yakıştırırdım ve heyecanlanıyordum ondan bu yana ilk kez Belhanda'da da aynı hisse kapılıyorum bende çok özel bir yer edindi Belhanda şimdiden. Burak Kardeşim sizin düşünceleriniz nedir? merak ediyorum.) Öyle ya da böyle aldık çok şükür rahat uyuyacağım ama rahat 6 olurdu maç belki daha fazla. Mariano'ya diyecek laf yok kusursuz oynadı bu maç. Badou gosterissiz ama büyük bir mücadele gösterdi oda mükemmele yakın oynadı. Feghouli'nin biraz daha zamanı var bence kendini bulacaktır. Muslera'ya nazar mı değdi acaba anlamıyorum ayaklarına o kadar hakim olan bir kaleci iken bu maç çok hata yaptı sanki her topu taca attı hele ki ilk dakikalardaki pası rakibe servis etti.insAllah düzelir. Bugün çok güzel bir maç izledik gerçekten keşke bütün maçlar böyle olsa ligimizde. Maçın özeti ise Maicon 😄 lider topçu gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gevşeklik aslında, kötü anlamda yazmıyorum. Nasıl olsa kazanırız hissi, rakibi hafife almak, rahat hareket etmek. Bu olmamalı. Dün hücum anlamında sorun yoktu, bulabileceğimiz tüm pozisyonları yakaladık ama 3. gol bu rahat hareket etme neticesinde gelmedi. Olmamalı..

      Sil
  4. ndiaye geldiğinden beri düşüşte, çok geride oynuyor ve çok pas hatası yapıyor, bir de hücumda pas vereceği zaman göstere göstere veriyor topu kaybediyoruz. Herkes topu Gomise atıyor (sezon başından beri) alakalı alakasız ve bu sorun oluyor. Bir de özellikle Belhanda'nın şut çekmesi gerek ama hiç şut çekmiyor ısrarla yay üzerinde pas yapıp topu kaybediyor. Bir de oyunun belli bölümlerinde maçtan kopuyoruz neredeyse her maç. Baskı gelince defansta çok faiş hatalar yapıyoruz. Biraz daha yetenekli bi takım olsa bizi perişan eder. Takımın bu aralar sürekli pas çalışması gerektiğini düşünüyorum, özellikle defanstan çıkarken telaş yapmama konusunda ve baskı gelince pasla baskıyı kırma konusunda çünkü kendi silahımızla vuruluyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas aksiyonu o kadar güçlü değil, bu anlamda 8 numara değil. Biraz da bu yüzden 6'ya çekildi ama hücuma atmak gerekecek. Gomis konusunda katılıyorum.

      Sil
  5. Bilmiyorum katılır mısın ama bence Tolga bu takım için çok önemli. Sağda Feghouli solda Tolga oynamalı. Orta sahayı inanılmaz rahatlatıyor Tolga, kaldı ki hücumda da katkı veriyor. Devrr arasına kadar o oynamalı, sonra Asamoah gelince o alır orayı zaten. Ayrıca yedek forvet inanılmaz lazım, Eren bitik ve bize uymuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı önemli hem de, seken topları toplamak, hücum presini yükseltmek, orta saha / hücum dengesini kurmak anlamında.

      Sil
  6. Asamoah bekte değil ortanın solunda oynamalı derken bunu diyorduk. Sol beke de Linnes ve latovlevici ikisi birlikte bence fazla yakın oyuncular çünkü.

    Gomis de Belhanda da o gün iyi değilse 70 de çıkabilmeli arkadaş. Ötekilerde oyuncu. Hakan Şükür bu yüzden sevmezdim çocuk gibi trip yapardı bence saygısızlık.

    Ndiayeden verim almak istiyorsan iki kanatla oynamak istiyorsan yapılacak şey belli ya belhanda yedeğe çekilecek ya da solda pynayacak. Denayer kadroya girip Fernando ve Ndiaye öne atılacak. Solda ister Ndiaye ister garry ister Belhanda oynasın.

    ----Maicon-------Serdar ------
    ----------Denayer ------------
    Mariano ---Fernando --Lato/Linnes
    --Feghouli --Ndiaye --Belhanda --
    -------------Gomis --------------

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu görüntüde Asamoah'ı kesinlikle bekte kullanırım.

      Sil
    2. Galtasaray'ın şuanki kadro ve taktik yapısında Asamoah için son tercih sol ön olurdu, sol bek oynar, fernando'ya alternatif olur yokluğunda 6 numara oynar, 3 stpoerli bi taktikte sol stoper oynar, sağ bek oynar. Onu sol önde ancak beksiz bir taktikte oynatırsınız ki bence şuan için kemik taktik olarak beksiz bir taktik de belirlenmesi mantıksız.
      Ndiaye'yi ileri atacağım diye Tolga'dan mahrum olmak da bana ziyadesi ile yanlış geliyor ayrıca. Elbet bir yolunu bulup N'diaye'nin öne biraz daha serbest kalması gerek ama bunun başka, daha makul çözümleri aranmalı

      Sil
    3. Sol bek düşünüyorum ben de, geriden oyun kurma durumu itibariyle. Orta saha alternatifi olması ise diğer seçecek, özellikle 3'lüye dönebilmek anlamında. Sol ön için Ciğerci iyi iş görüyor, Asamoah orada da oynayabilir ama sol bek durumu sıkıntılı kalıyor.

      Sil
  7. Bu arada Serdar Aziz ceza sınırına geldi Konya maçında bence oynatılmamalı ki Fener maçında sahada olabilsin... Önemli bir detay çok önemli hatta.

    M.K.İ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, Serdar Aziz önemli. Denayer rotasyonu olabilir..

      Sil
  8. Ligimizin kalitesi baya yükseldi gol ortalaması yüksek her takımda tehlikeli oyuncular var. Ligin dibindeki Karabük Antalya gibi takımlar hatta Osmanlı'nın bile bir kalitesi var her takım sahaya kazanmak için çıkıyor. Yabancı kontenjanı hakkında ahkam kesip tek başına karar verenler bunları da görüyor mu acaba??

    Yabancı sınırının çözümü altyapılarda... Altyapıdan oyuncu yetişmiyor... Yeni değil bu 6+2 ya da 5 e düştüğü sezonda oyuncu çıkmıyordu. Tepeden kolaycı çözüm yok yetiştireceksin. Ama biz ülke olarak herşeyi parayla çözeriz sanıyoruz hala.

    Sporcu yetiştiremiyoruz çünkü günlük hayatımızda spor yok şehirlerimizde spor alanı çok az. Şehir planlarımız kötü. Otopark yok yeşil alan yok spor alanlı kulupler yok. 3-12 yaş arası sporla rahatça tanışamazsa nasıl insan nasıl spor yapacak nasıl sporcu yetişecek.. Spor diye fitness salonu dolu her yer...

    mki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fitness salonuna gidiyorum ben de ama haklısın, işin şakası :)

      Sil
    2. Kulupler birliği külliyedeymiş bakalım kim kimi ikna edecek... Tahminim pragmatik türk çözümü olacağı... yani nedenler tartışılmadan ara yol bulunacak... belki 14 ten 12 ye iner ilk 11 de en az 2-3 yerli oyuncu bulundurma zorunluluğu getirilir önümüzdeki sezon için. Umarı ocak ayına kadar netleşir. Ocakta biz Arda Kaan Ayhan gibi adamları alırsak temmuzda yine serbest bırakılır :) ne de olsa büyüklerimiz fenerli :)

      Sil
    3. Bana da böyle geliyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir