12 Eylül 2017 Salı

Gençleri yeniden tanır, takip eder olduk.. Onlar adına da heyecanlıyım


Altyapı ya da genç oyuncular konusunda ahkam kesecek değilim, en azından o kapasitede bir insan değilim. İşin içinde olup, daha yakından takip eden arkadaşlarımız var. Ben de bu konuyu onlardan dinlemeyi seviyorum. Benim yorumum daha genel olur, genç oyunculara ve altyapıya yönelik. Bu da bir heyecan çünkü, uzun zamandır konuşulmayan konular olduğunu düşünüyorum. 

Meşhur 86-87-88 jenerasyonumuzu hatırlarsınız, hemen hemen herkesin ismini ezbere bildiğimiz, gelecek adına büyük heyecan duyduğumuz dönem. O yıllardan bu zamana iyi bir jenerasyon yakalayamadık ve alttan gelecek genç oyuncular konusunda beklenti içinde değildik. Ta ki 99-2000'lilere kadar, yine iyi bir jenerasyona sahibiz ve altyapı takımlarımızın oynadığı maçları yakından takip ediyoruz.  

U17'lileri zaten biliyoruz, sadece onlarla da sınırlı değiliz, başka yetenekler de var. Celil Yüksel mesela, bir örnek vereyim. Eyüpspor'la oynanan hazırlık maçında gözüme çarpmıştı. Defansif orta saha ama teknik özelliği yüksek, topla çıkabilen bir isim. Farklı yani, kendini hemen belli etti. Bir yandan genç transferleri de yapılıyor, onlar da alt yaş takımlarında iyi işler yapıyorlar. 

Atalay Babacan, Recep Gül gibi isimler adına neden şans bulamıyoruz diyoruz da bu isimlerin maç oynaması gerekiyor, bir de bu açıdan bakalım. Yakında şampiyonaya gidecekler, şu aşamada zor ama rotasyonda mutlaka yer bulmaları gerekiyor. Doğru planlamadan, istikrardan geçiyor bu da. Tudor'un takibi, ilgisi yüksektir diye umut etmek istiyorum. 

Yabancı kontenjanı bu şekilde devam ederse bir noktadan sonra yerli futbolcu transferine ihtiyacınız kalmayabilir. Bu çocuklarla yerli rotasyonu oluşturulur ve maddi anlamda eliniz güçlenir. Şu an en büyük kozumuz o potansiyele sahip olmak. Bu konuda Cenk Ergün'ün açıklamaları da heyecan verici, yerli transfer yapmamak ve bu çocuklara güvenmek istemek..

2 yorum:

  1. özellikle ozan kabak a sol stoper yaratma adına destek verilebilir sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'la birlikte özellikle, çok da iyi olurdu ama stoper rotasyonu çok kalabalık. Önü fena tıkandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir