7 Eylül 2017 Perşembe

Kaleci riskine girilmedi, Muslera'nın arkası dolduruldu


Sorunsuz yedek diye bir olay var. En sevdiğim tanımlardan biri, kenarda bekleyen ve görev geldiği an işini yapan, yeniden köşesine çekilen. Bazısı da onca maç oynamaz, görev geldiği an sanki o maçlarda görev yapmış gibi katkı verir. Böyle yedeklere her daim ihtiyaç var ve Galatasaray'ın yedek kaleci geliyoruz buradan.

Onur Kıvrak / Esteban uyumunu seviyorum mesela. Esteban onlar için sorunsuz yedek, görev gelince işini gören ve sessiz şekilde köşesine çekilen. Yeterlilikleri, kaliteyi tartışırız ama uyumlu bir ikili, iyi rotasyon. İki denk kaleciyi bir arada bulundurmak zor, denge böyle olmalıdır. Volkan Demirel / Kameni denk bir denge. Yine yeterlilikleri, kaliteyi tartışırız, o ayrı konu da doğru rotasyon değil.

Muslera istikrarlı bir kaleci, ondan formayı almak neredeyse imkansız. Sakatlık ya da ceza gibi dönemler oluyor bazen, o vakit yedek kaleciye ihtiyaç duyuyoruz. Geçmiş yıllara bakın, bu tarz her ihtiyaç duyduğumuz dönemde sorun yaşadık. Aykut Erçetin'i sevmeyiz ya da beğenmeyiz ama son yıllarda gördüğüm tek iyi yedek kaleciydi belki de. Mondragon / Aykut Erçetin'den yola çıktım, Muslera için böyle bir örnek yok.

Eray İşcan'ları falan zaten yazmıyorum, altyapıdan kaleci yetiştiremiyoruz. Muslera varken de herhangi bir genç kalecinin oynaması, gelişim sağlaması imkansız. Taffarel çok eleştirilmişti bu konuda ama adam ne yapsın, oynatmadığınız sürece geliştiremezsiniz ki. Futbolcuda da biraz vizyon olacak, oynamak isteyecek. Eray İşcan yattığı yerden kazanmayı tercih etti, yoksa kiralanırdı bir yerlere. Bu anlamda Alperen Uysal gibi kaleciler gözümde daha değerli, en azından denediler.

Sinan Bolat ya da Cenk Gönen gibi kalecileri de denedik. Son derece tecrübeli, Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere Avrupa kupaları görmüş, Milli Takım forması giyen kaleciler. Yok, onlar da olmadı. Formayı ne zaman alsalar sırıttılar ve hatalar yaptılar. Sinan Bolat yine de sezonu iyi bitirdi ama yetmedi, kupa performansı malum. Cenk Gönen'i hiç konuşmuyorum, büyük hayal kırıklığı. İyi bir maçı yok, şunu da iyi yaptı diyebileceğim tek bir an yok, koca 2 sezonda.

Nasıl olsa Avrupa yok, Muslera'yla sezonu götürürüz düşüncesi hakimdi bende de. Dünya hali tabii, Allah korusun sakatlığı var, cezası var. Statü de diyor ki bir şekilde yedek olarak kullanabiliyorsun yabancı kaleciyi, dolayısıyla fırsat değerlendirildi. Carrasso'ya böyle bakıyorum, bonservisi yok, tecrübesi belli, az çok kariyeri bilinen, güvenebileceğiniz bir kaleci. Rolünü de biliyor, bu anlamda katkısı olur.

Muslera ve Carrasso denk kaleciler değil, biri oynayacak, diğeri ise bekleyecek ama formayı aldığında sırıtmayacak kaleci. Sahada belli olur tabii, performansları görmek lazım. Kötü bir iş yaptık diyemeyiz ama, doğru bir transferdir bu. Kaleci riskine girilmedi, Muslera'nın arkası dolduruldu. Daha iyisi de olmazdı, alabileceğin bir yerli yok çünkü..

14 yorum:

  1. Burak hocam bek ile Kale tamam bir forvet veya sol on sürprizi olurmu yarın geceye kadar ne dersin?

    YanıtlaSil
  2. Bek denmesine hakaret kabul ettiğim çok daha fazlası olan Asamoah gelseydi Arda gereksizdi çünkü yer yoktu. Lato tipik hücum beki, kanat ve forvet arkası rotasyonunda Yasin Sinan Emrah olacağına Arda olmalı. Arda rotasyonda şans bulur forma verilmez alınır. Arda çok elzem değil ama dar kadroda birkaç aksilik üstüste gelirse açığı Yasin vs. ile kapatamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bek oynayacak ama ağırlıkla, bek yani :) O gelse Lato olmazdı, önüne Arda'yı koysan gayet yer oluyor :)

      Sil
  3. Kaleci rotasyonunu çok güzel tanımlamışsın umarım bir Esteban bir Hakan Arıkan da biz bulmuşuzdur. Carrasso'yu tanıyorum çok beğenmezdim bi ara çok abartılmıştı Marsilya döneminde o herşeye rağmen tecrübesi yeteneği Eray'la mukayese edilmez tabi. Kaleci riskini düşürmüş olduk tebrikler.

    YanıtlaSil
  4. Arda transferini yabancı kontenjanı söylentileri açısından değerlendirirsek elimizi güçlendirmek mi sence? Hatta daha açık yazayım yabancı kontenjanı gündemi ilginç zamanlaması, misal futbolla hiç alakalı olmayan ünlülerin kendi programlarında bu konuyu konuşmaları vs. bir kişi istiyor yine karşı durmak zor. Ama önümüzde Beşiktaş Şenol Güneş örneği de var.

    Yabancı kontenjanı en çok bizi vuracak. Ama arda ve kaan hamlesi bizim bu handikapımızı bir anda kapatır (kaliteli yerli açığını) bu oyuncular gelirse bakmışsınız yabancı kontenjanı söylemeyi bıçak gibi kesilirse şaşırmam.

    Unutmamak lazım Mondi 5.yılını doldurduğunda bir anda yabancı statüsü yönetmeliği değişti milli olmama kriteri getirildi Kasımpaşalı Fransergio F.bahçeli Aurelio Beşiktaşlı (içişleri bakanlığı torpilli) Nobre bir günde yerli statüsüne geçerken bir gün önceki yönetmeliğe göre 5 yılını doldurduğu için vatandaşlık hakkı kazanabilecek Mondiye ilelebet kapatıldı.

    Yabancı kontenjanı söylemi bana hiç masum gelmiyor. Bariz zayıf bıraktığımız her noktamızı saldırı hedefi olarak görenler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda transferi olmadığı için ne yazsam hükümsüz olacak :) Arda'yı istemiyorum, nedeni de saha içi değil. Çok yazdım o konuda.

      Sil
  5. Ben bu Galatasaray taraftarını anlamıyorum. Arda'yı Volkan Şen'le bir tutan çöp leeş diyen yeniyetmeleri.

    Emre B. arabayla insan ezmekten rajon kesmenin alasını yapan ve önemlisi güçten yana tavır alan oyuncuya F.Bahçe sırf iyi oyuncu diye kucak açarken biz sevmesem de insanlık olarak Emre B. F.Terim'den bir nebze daha insancıl olan Arda'ya yıllardır edilmedik küfür kalmıyor korumak için yazmadım anlamıyorum sadece. Terim bizi takım ahengi kaybetmiş federasyon ve büyük insanlar istiyor diye bugünde milli takıma isteyerek girmedi mi Trabzonlu Şenol Beşiktaşı bıraktı mı büyük insanlar istemesine rağmen?

    Emre B 20 yaşında UEFA şampiyonu takımın wonderkidi iken bir yıl önceden el altından İnterle anlaşmalı mı Okanla birlikte... Arda'dan çok daha fazla zarar veren o kadar çok Galatasaraylı var ki geçmişte başkan oyuncu vs. onların hala seveni var bu kadar güçlü küfür edilmediler hiç bir zaman.

    Korayla Kaanı üç aşağı beş yukarı aynı algıyla değerlendiren Galatasaray taraftarı ve yönetimi devam edin maç seyretmeden ahkam kesmeye. Tolgay 500bin euroya geldiği devre arası ontivero hajrovic peşinde genç yetenek aradık herhalde ki Tolgaya teklif bile yapmadık hamburgtayken.

    Koray varken Kaan lüks evet bu kafayla devam. Koray 3 yıl sonra nerde olacak acaba kendi planı öngörüsü var mı acaba? Fernando'nun Ndiaye'nin yedeği ne olcak diyen adam Kaanı Fernando yedeği niyetine alır Fernando'yu da gerektiğinde orta sahaya kaydırabilmenin rahatlığını yaşayacağını hesap eder. Koray ön liberoda Balta'nın önlibero oynadığı maçlara benzer ikiside temposuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda'yı övüyorsun ama Arda'yı saha dışından bağımsız değerlendirmek imkansız. Bir futbolcuyu sadece saha içinde yaptıklarıyla değerlendiremezsin.

      Sil
  6. Kendi takımımızı eleştirirken Trabzonspor ve makul akılcı dediğimiz başkanı Muharrem Usta tüy dikmiş durumda Milan'da tutmayan son transferi olacak Sosa'ya bu kadar para bağlanır mı? Şarkın şarkı küçük şehir tazminatı ödüyorlar herhalde Antalya daha cazip tabi :)

    Bu arada Kaan yerinde olsam ocak ayını bekler bonservisi imza parasına çevirip cebe atardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ı her soruya bağlamayı bir şekilde başarıyorsun :) Sosa'ya bu para bağlanmaz, o doğru.

      Sil
  7. Beşiktaş'a gitmesin bizimkiler devreye girsin diye belki biri okur Korayla Kaanın aynı olmadığını anlar diye :-)

    Cepten yazıyorum sözlük açık bazen yanlış kelime seçiyor anlaşılıyordur umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir