5 Eylül 2017 Salı

Medya, Vainqueur'u Galatasaray'ın alamadığı futbolcu diye adlandırmış


Vainqueur'un ismi Galatasaray'la çok geçti, bloga da konuyla alakalı birçok yazdı yazdım. Geçen sezon Marsilya döneminde takip etmiştim, benim için Gomis'le birlikte öne çıkan isimdi. Şöyle diyeyim, 5 büyük ligin en çok top kazanan futbolcusuydu. Oyun tarzı itibariyle de Atiba'ya benzetiyordum, basit ama etkili bir oyunu vardı.

Galatasaray'a transferini bekliyordum ama hiçbir zaman öncelikli gündem olmadı ki. Listenin son alternatifiydi hatta, Galatasaray'ın bu konuda ciddi bir uğraşı yoktu. Haberlere baktığımızda ise böyle görünmüyor, Galatasaray'ın alamadığı futbolcu diye adlandırılmış. Fernando'yu konuşan yok, bana sorarsanız Vainqueur'un en az 2 sınıf önünde olan bir ismi.

Antalyaspor için gayet iyi transfer. Nasri ve Menez gibi isimler sonrası sürekli bir hücum vurgusu yaptık, arkayı düşünmüyorlar diyorduk. Bana göre alabilecekleri en iyi süpürücüyü aldılar, bu hücum hattının ardını toparlayacaktır. 1.5 milyon avro bonservis + 1.5 milyon avro yıllık ücret deniyor, bu paralar da çok iyi transfer.

Vainqueur'la alakalı anlamadığım ise bu döneme kadar bir takım bulamamış olmasıydı. 5 büyük ligin en çok top kazanan futbolcusu diyoruz, Marsilya'da iyi bir dönem geçirdi ama Marsilya dahi onunla devam etmek istemedi. Roma zaten talip arıyordu, başka bir takım da konuşulmadı. Galatasaray'la adı geçerken de daha yüksek rakamlar gündemdeydi. 4 milyon avro bonservis, 2 küsür milyon avro yıllık ücret gibi.

Fernando'dan memnunum, alabileceğimiz en iyi orta sahayı almışız. Sadece saha içi değil, dışında da büyük bir lider. Vainqueur da iş görürdü mutlaka ama bu paralara kıyasla elbette Fernando derim. Antalyaspor için ise fırsat transferi, diğer liglerin transfer dönemlerinin kapanmış olması ve futbolcunun bugüne kalması piyasasını, rakamlarını düşürdü..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir