11 Eylül 2017 Pazartesi

Öyle bir değişim ki, yeni transferlerden ortaya çıkan 11'e bakar mısınız


Yeni transfer kavramını açayım önce, birazdan bu tanım üzerinden bir kadro oluşturacağım. Kiralık olan ve bu sezon takıma dönen ya da altyapıdan yükselerek kadroya katılan isimleri de bu tanıma dahil ediyorum. Onlar da yeni transfer, çünkü geçen sezon yoktular. Sadece yeni gelen isimler üzerine düşünmüyorum ama sadece bunun üzerine düşünerek bile 10 kişilik çok iyi bir kadro oluşuyor.

Carrasso
Mariano Maicon Denayer Latovlevici
Feghouli Fernando Badou Recep Gül
Belhanda Gomis

Altyapıdan Recep Gül'ü da yeni transfer kabul ederek böyle bir 11 oluştu. Ligde şampiyonluğa oynayacak, hatta en önemli adaylarından biri olacak kadro. Zaten bu isimler oynayacak, Muslera ve Tolga Ciğerci'yi takviye ediyoruz. Ocak ayında da Asamoah ihtimali doğdu, onu da sol öne atarak tamamen yeni transferlerden oluşan bir kadro kurmak mümkün oluyor.

Tolga Ciğerci, Garry Rodrigues ya da Linnes gibi isimler de yeni transfer aslında. Bunun da altını sürekli çizerim, geçen sezonla alakası olmayan performanslar bunlar. Tolga Ciğerci'yi sol öne yazıyoruz, kim tahmin ederdi. Linnes sol beke evrimini tamamlamak üzere, Garry Rodrigues desek mücadele ve tempo oyununda müthiş bir isim. Geçen sezon gerçek anlamda katkı alamadık, bu sezonun ise "bu adamları nasıl keseceğiz" denilen isimleri.

Yedek kulübesinin de orta saha haricinde kötü olduğunu düşünmüyorum. O da bir anda değişemez, zamana yaymak gerekiyor. Selçuk İnan'ın bu oyunda yeterliliği malum, yerine daha tempolu bir 8 numara gerekirdi. Fernando'nun alternatifini ise Koray Günter olarak belirledik, oysa Kaan Ayhan gibi bir isim ne güzel olurdu. Belki bir de kanat / forvet ihtiyacı var, daha patlayıcı özelliği olan. Orada da bir değişim gerekecek, umarım bunu genç oyuncularımız sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir