13 Eylül 2017 Çarşamba

Oynamamayı göze almaz, Galatasaray için her fedakarlığı yapar diye düşünüyordum


Adamlığına, futboluna, Galatasaray'a verdiklerine asla lafım yok. Galatasaray'la zirveyi de gördü, dip zamanları da. Her iki dönemin de ortak noktası şu oldu, Hakan Balta'nın mücadelesinden asla ödün vermemesi. Sol bek başladı, stopere evrildi, yeri geldi orta saha kullanıldı ve her dönem elinden geleni yaptı.

Kim inkar edebilir ki bunları. Üzüntüm şu, Hakan Balta'dan şu dönemde Galatasaray'dan ayrılmasını beklemem. Futbol oynamamayı göze almaz, Galatasaray için her türlü fedakarlığı yapar diye düşünüyordum. Ona da yakışan budur, yenilendiğimiz ve bir yandan ffp için uğraştığımız dönemde. Talibi de var, o kadar çok takım peşindeydi ki.

Olympiakos teklifi gibi, Galatasaray'dan aldığı ücretten 400 bin avro daha az kazanacağı için gitmediği. Oysa yeniden Şampiyonlar Ligi'ne dönecekti, düşünmedi bile. Eminim ki Türkiye'den de başaltı her Anadolu takımı ona talip oldu, teklif verdi. Bunları da düşünmedi, ayrılmadı. Ocak ayına kadar futbol oynayamayacak, sezon sonunda ise sözleşmesi bitiyor. Yüksek ihtimalle futbolu da bırakacaktır.

Ayrılık vakti gelmişti, gitmiyordu Hakan Balta. Tecrübesinden yararlanalım, sol ayaklı stoperimiz yok gibi şeyler yazmak isterim ama olmuyordu yani. Geçen sezon gördük, stoperde dahi temposunu sıfırlamıştı. Sol bekten stopere evrilmesi kariyerini uzatmıştı ama stoper için de dönem kapandı. Hele ki Tudor düzeninde, tempo ve atletizm aradığımız zamanlar. Hakan Balta'nın bu takımda kesinlikle şansı yoktu.

Bir ara sol bek bulamadık, Hakan Balta geri dönsün gibi yorumlar okudum. 4 sene önce bile sol bek için tempoyu sıfırladı derken. Ayrılmasını beklerdim, Hakan Balta'yı yattığı yerden para kazanacak bir isim olarak düşünemezdim bile. Böyle oldu ama, üzüldüm diyebilirim sadece. Galatasaray için her zaman iyi hatırlayacağım bir futbolcu ama Galatasaray kariyerinin böyle sonlanmasını da istemezdim..

4 yorum:

  1. Size katiliyorum bazi konularda. Ama bir konuda yønetimi elestirmen gerekiyor. Her ne kadar iyi kadro kurulmus olsa da. Bu oyuncularala devam etmeyeceklerini søyledikleri zaman bir veda maci duzenlenmesi yapilacakti. Her ne kadar Sabri'yidi elestirsek.. Podolski'nin son maci onun icin bir nevi veda maci oldu. Ama onun ayrilacagi ønceden belliydi diyeceksiniz. Ee, kadroda dusunmedigin diger oyuncular da kamp gunu gelene kadar kadroda dusunulmedigini bile bilmiyorlardi. Sabri, Hakan Balta, Wesley Sneijder, bunlari gøndermeyi ønceden planlamisti yønetim. Ama yine de bir veda maci, taraftar ønunde bir plaket gibi seyler yapilabilirdi. Evet Hakan Balta baska bir takimda kariyerine devam edebilirdi. Ama bence yønetime bir kizginligi var ve inat olarak o parayi haketigi gibi søke søke alacak. Ve bu konuda arkasindayim. Malesef yønetimde vefa hic yok. Evet bazi oyuncular gereginden fazla kaliyor. Selcuk, Hamit ve Sabri gibi. Ama Hakan Balta ve Sneijder daha guzel bir veda hak ediyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetimi değil, yönetimleri diye ayırmak lazım. Yıllardır yönetimler bunu yapamıyor, kötü ayrılıyoruz. Çok haklısın bu konuda.

      Sil
  2. Asla hakana kizmam. Kalsin son sene gitmemek hakki. Forma bulma umidiyle.
    Hakani seviyorum amann kimler milyonlar kazandi hakanasa gitsin helal olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmemek hakkı tabii de gitmesini beklerim işte, onu Nigel De Jong'dan ayıran şeyler olmalıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir