10 Eylül 2017 Pazar

Özlenen ortam buydu, Galatasaray'ın maç oynayacağı günleri iple çekmek


Lige dönüyoruz, herkes heyecanlı. Özlenen ortam buydu zaten, Galatasaray'ın maç oynayacağı günleri iple çekmek. 3'de 3'le başladık, tempoluyuz, agresifiz, iyi bir futbolumuz var. Elbette eksikler olacak, zamanla düzelecek. Hücum organizasyonu gibi, o da Belhanda ve Badou'nun daha hazır olmasıyla çözülecek gibi. Ya da Feghouli'nin işin içine girmesiyle. Herkes aynı sıkıntıları yaşıyor gerçi, sezonun ilk haftaları olması itibariyle.

Antalyaspor da heyecanlı bir takım kurdu. Nasri, Vainqueur, Maicon, Menez gibi hamleleri var, Eto'o yu da unutmayarak. Sorunlular ama, takım içi denge kalmadı. Nasri'nin transferinden ötürü oluşan bir rahatsızlık var gibi. Eto'o 'ydu buranın kralı, onun etrafında dönen bir takımdı. O da bu liderliği en iyi şekilde yaptı, beklemediğim şeklide sahiplendi bu takımı. Nasri'nin transferi sonrasında ise geri plana atıldığını hissediyor olabilir, kendisinden fazla kazanacak bir isim var çünkü.

Nasri, bu sezonun en önemli transferlerinden biri. Galatasaray'a da istemiştim kendisini, sol kanatta oynatabileceğimiz bu tarz bir isme ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Sorunlu bir karakter tabii, onu buralara getiren etmen de bu. Rıza Çalımbay'la da sorun yaşıyor, kendisi de bunu dile getirdi ve bugün idmanda tartışmaları vardı. Takım içi dengeleri bozulmuş durumda, hocanın işi oldukça zor olacak. Eto'o yu nasıl kazanacak, Nasri'yi nasıl adapte edecek ya da bu kadar hücumcuyu bir arada nasıl sağlıklı şekilde kullanacak.

Menez'in hazır olmadığı söyleniyordu, Nasri için de aynı durum geçerli ve Eto'o mutsuz. Vainqueur da yeni geldi, onun da tam anlamıyla hazır olduğunu düşünmüyorum. Antalyaspor'u bu anlamda tam zamanında yakaladık. Milli Takım arasını sorunlu atlatmadık, hatta çoğu futbolcumuz takımda kaldı ve bu süre zarfında Feghouli de takımla çalışmaya başladı. İlk 3 maça kıyasla daha zorlu bir deplasman gibi görünüyor ama şartlar itibariyle Galatasaray avantajlı. 

Klasik bir 11 var, bozulacağını sanmıyorum. Serdar Aziz'in burnunun kırık olmasından kaynaklı "acaba Denayer mi" denilebilir ama değişiklik beklemiyorum. Serdar Aziz de ameliyat olmak istemiyor, formayı kaptırdığında geri kazanmanın zor olduğunun farkında. Denayer beklemede, bu yüzden sahada olmak istiyor. Hakkı var, neden böyle yapıyor diyemiyorum.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Linnes
Fernando
Garry Badou Belhanda Ciğerci
Gomis

Bir fark var, kulübe de zenginleşiyor, alternatif yaratabildik. Feghouli'nin 20-30 dakika süre almasını bekliyorum, çok önemli bir koz. Denayer'le de iyi bir savunma jokeri sahibiyiz. Carrosso ve Latovlevici maç kadrosunda yoklar, hazır olmadıkları için. Carrosso tüm yaz kulüpsüzdü, Latovlevici ise önemli bir yüz sakatlığından dönecek.

Gençlerle ilgili sorular oluyor, neden yoklar üzerine. Bu konu hakkında konuştum, onlar için en iyi gelişim modeli bu gibi. Şu aşamada süre almaları zor, bu yüzden U21'de kullanılıyorlar. Zamanla onlar da dönecek, Tudor'un son hazırlık maçında bu konuda iyi bir düşüncesi var. Kupa maçlarıyla birlikte rotasyon içinde bu isimleri izleyebiliriz.

2 yorum:

  1. Antalya deplasmanını rakip takım tam oturmadan geçebilirsek haneye ekstra + yazalım.

    Kombinasyonlar arasından Fernando'nun orta sahaya geri dönmesi Ndiaye'nin Belhanda'nın yerine Belhanda'nın Tolga yerine oynamasını bir gün görmek isterim. Tudor bunları yapacaktır kadro dar zaten. Kaleye gitmekte biraz zorlanıyoruz. Deplasman bu açıdan avantaj sabırlı oynayabiliriz. En korktuğum basit kişisel hatalar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir