5 Eylül 2017 Salı

Sol bek isteği Linnes'e güvensizlik değil, onun alternatifinin olmaması


Asamoah'ı cepte görüp, acaba bir fırsat transferi doğar mı diye düşünüyorduk. Sol açık, forvet ya da orta saha gibi. Şu an unutuldu o fırsat hamlesi, yeniden sol beke odaklanmak durumunda kaldık. Gördük ki bu konuda bir b planı da oluşturulmamış, ne yapılacağı hakkında pek bir fikir yok gibi. Kesin olan şu, Carole gönderilmemiş olsa Linnes'le en azından Ocak ayına kadar rahatlıkla devam edilebilirdi.

Asamoah konusunda anlayış gösteriyorum aslında, Juventus'un tamam dediği bir işti ki o noktadan sonra ne yapabilirdin. Garanti görüldü, alternatif düşünülmedi. İlk etapta düşünülen alternatifler ise son gün bir yerlere imza attı, Ansaldi gibi. Fazla bir zaman yok, 3 gün kaldı. Karar verilmeli, ben sol bek transferinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bu Linnes'e güvensizlik değil, onun alternatifinin olmaması. Carole'yi beğenen biri değildim, gitmesi de doğru hareketti ama adam kalmadı işte. Linnes'le Ocak ayına kadar devam edersiniz, o mesele değil de arkasını kim dolduracak. Eyüpspor maçında Yasin Öztekin, Mariano ya da Tarık Çamdal gibi denemeler vardı. Garry Rodrigues'in de oynayabileceği söyleniyor, Denayer de var ama bunlar sağlıklı hareketler olmaz.

3'lüye dönülüp, Garry Rodrigues solda kullanılabilir gibi bir düşünce de var. O da şöyle çürür, zaten 3'lü oynuyoruz, bir fark yok ki. Sol bek transferi gerekli ama o noktada bir soru daha var. Asamoah ne zaman gelecek, Ocak ayı mı yoksa sezon sonu mu. Onun sözünü aldık mı, adımını attık mı, ne kadar güvenebiliriz. Ocak ayında mutlaka hamle yaparız, bu durumda kiralık bir isim daha mı makul.

O da zor, piyasada kimse kalmadı. Kimi alabilirsin ki, çok fazla alternatif yok. Tagliafico gibi isimlerin adı geçiyor, 4-5 milyon avro aralığı bir bonservisle. Gelmesi durumunda katkı verecektir, bu durumda Asamoah'ı da farklı yerlerde kullanabilirsin ama Asamoah için ayrılan bütçeyi sol bek transferine harcarlar mı. Cevap bulmak için 3 gün var.

Grosskreutz'u ilk kez andım diyebilirim, keşke şu an takımda olsaydı. Bu tarz jokerlerin kıymeti böyle günlerde daha anlaşılır. Gözü kapalı sol beke yazabilirdik, güzel de bir katkı alırdık. Ya da kaleci haricinde herhangi bir x pozisyon, Grosskreutz orayı da doldururdu. En azından Ocak ayına kadar en az hasarla atlatırdık süreci..

11 yorum:

  1. Burak bey, bazi haberlerde Hakan Balta'nin Linnes'e alternatif olmasi icin takimda kalacagi yaziliyor. Asamoah gelene kadar Linnes-Hakan Balta sol bek icin nasil olur? Bu konuda bir dusuncenizi alabilirmiyim bir yorum veyata bir yazi olarak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta imkansız, hele ki stoperde. Bu tempoyu kaldırması mümkün değil, birkaç sene önce stopere bundan geçmedi mi. Bugün stoperde dahi bunu kaldıramıyor ve kadro dışı kaldı.

      Sil
  2. Hakan Balta şu performansı ve fizik durumuyla ne sol bek olur ne stoper.

    Tarık kalsa da sağ bek yedeği olur. Serdar'ın sakatlıkkolik oluşu nedeniyle Denayer'i daha çok stoperde seyredeceğiz gibi.

    Unutmayalım Linnes'in sağ bek performansı kötü hem sağda hem solda savunma beki olarak kötü hucumda ise iyi. İlk 3 maçta rakipler pek gelemediğinden Linnes'in savunma defosu ortaya çıkmadı. Carole'un gitmesine kızmadım. İki vasattan biri iyi çıkmaz. Carole bir yıldır istikrarlı şekilde kötüydü. Linnes ve Carole'den biri gitmeliydi ve doğru yapıldı.

    Plansızız insan bütün ihtimalleri düşünür hele ki bu kadar paranın döndüğü kurumsal bir devsen. Asamoah transferinde 23 ağustosta Atalanta'nın göndermeyeceğini Juve'nin de adam almadan göndermeye sıcak bakmadığını basından okuduk. İnsan 2. 3. 4. alternatifi bulur.
    Garry'i deniyor Garry sol bek oynarsa sol açıkta kim oynayacak Belhanda mı yedekleri de Yasin mi olacak? Yasin'i sahada görmek istemiyorum ön yargı değil oyun aklı kötü. Oyunu okuyamıyor tercihleri çoğu zaman yanlış. Hele Arda'ya vs laf edilip Yasin'in Balili gibi nerdeyse her fırsatta zam istemesi enfes oyun aklı ve fair playı keza Sinan'ın gösterdiği hüsnüniyet sahada kaybolması ne kadar ahlaklı... Performans bir yana... Sabri bile bu açıdan daha dürüsttü sahada elinden geleni yapardı.

    Para yoksa da 3 günde sol bek bulunur kiralık da bulunur. Ha sen önceden hiç kontak kurmadıysan zor olabilir. Sol bek şarttır bana göre. Son ihtimal sakatlığına rağmen Rahman Baba bile denenebilir.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta konusuna katılıyorum, ben de belirttim. Bunun için bir yazı yazayım en iyisi..

      Linnes bence solda dengeli, savunması fizik noktada yetersiz ama dengesi ile ayakta. Sağda ise bütünüyle eziliyor, hücum veya savunma.

      Sil
    2. 8 eylülden önce Hakan'ın sözleşmesini 1m euro ile karşılıklı fesh etsek hakan kendine kulüp bulur toplam kazancı 1.25 in üstünde olur bizde 1.25 yerine 1 ödemiş oluruz Hakan polemiği de bitmiş olur

      Sil
  3. Kaan Ayhan maşallah yerli Denayer hızı fena değil sağ bek stoper ön libero oynayabiliyor seneye sözleşmesi bitiyor 2018 yazına düşünülmeli. Ama Beşiktaş kapar herhalde.

    YanıtlaSil
  4. Asamoah transferinin zora girdiğinin belli olduğundan günden bu yana 18 günde 32 yaşındaki Latovevici alıyorsan aferin kınıyorum takımımı. Lato'nun Galatasaray kariyeri 1 yıl olur bize maliyeti 2.2m.

    Adaylar da vardı. Beceriksiziz nokta. Parayı basmadan (ederinin üstünde ödemeden) kimseyi alamıyoruz bir kez daha anladık böylece. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediğinin altı boş oldu, bir sonraki yorumda cevapladım :)

      Sil
  5. Lato nispeten garanti isimdir vasatı vardır Hakan'la karşılaştırmam bile sol bek olarak.
    Ama Lato kısa vadeli çözümdür max. 1 sezon. Kısa vadeli çözüm aranıyorsa niye kiralık bir oyuncu gelmedi?

    Teklif yaptık da kabul edilmedi de Lato'ya mecbur mu kaldık? Bunları bilmek lazım yorumlamak için.

    Bulamadık yanıtı bana inandırıcı gelmiyor sadece. Bulamadıysak iyi tercih Latovlevici. Hiç alınmaması ya da Balta'nın takıma dönmesi haberleri basına yansıyınca Latovlevici iyi hatta sistemi takımı kurtarıcı bir transfer. Çoğunluk anlamasa da... Asa olmuyorsa kimse gelmesin diyen de vardı Anlamıyor ya da fazla rahat ve iyimserler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadeli bakacaksın tabii, ufukta Asamoah olduğunu düşünerek. 1 senelik kontrat ile alıyorsun, bunda ne var ki. Kiralık oyuncu gelmedi, çünkü alabileceğin kimse yok. Bu cevabı 23823843985943. yazışım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir