26 Ekim 2017 Perşembe

5li #14; İyi başlayan Galatasaray kariyerleri, sonrasının hayal kırıklığı

Galatasaray'a geldiği gün itibariyle ilk 1-2 maçta iyi oynayan, sonrasında hayal kırıklığı yaratan ya da kaybolan isimleri konuşuyoruz. Sosyal medyada etkileşimi çok oldu, öncelikle teşekkür ederim. Bir yanlış anlaşılma var tabii, iş biraz hayal kırıklıklarına kaydı gibi. Yine de aralarından bazı isimleri çektim ve 5'li listesini oluşturdum.


Felipe

Hagi sonrasında 10 numaralı formayı giyen ilk Galatasaraylı. Fatih Terim'in 2. Galatasaray dönemi belki de en büyük heyecanı ve beklentiyi oluşturan futbolcuydu. Öyle ki Fatih Terim onun için "yürüyerek dahi geçemeyeceği futbolcu yok" diyordu ama bu söylemi ışığında durmadı Felipe'nin arkasında. Sezona iyi girmişti Felipe, heyecan veriyordu. Sonrasında hayal kırıklığı olarak anmak durumunda kaldık, büyük bir düşüş yaşadı, Fatih Terim'in düzenine uymadı. Israr edilse daha iyisi olurdu belki de, bilinmez. Galatasaray kariyeri yarım sezon sürdü, yerine gelen ismi de Felipe'nin ardından yazalım.


Haim Revivo

Fenerbahçe'de geçirdiği iyi sezonlar vardı ama Ortega transferi sonrası gözden düştü ve sorunlu bir ayrılık yaşadı. Akabinde imza attığı takımın Galatasaray olması şaşırtıcı tabii. Felipe'nin ayrılığının ardından 2002 - 2003 sezonunun Ocak ayında yeni 10 numara olarak imzayı attı. Onun da Galatasaray formalı ilk resmi maçı Bursaspor deplasmanı, 4-0 kazandığımız maçta 3 gol atmıştı. Frikik golleri ve attığı gollerden sonra attığı takla meşhurdu, ilk maçından hepsini yaptı. Sonrası kayıp, Revivo'nun başka iyi maçı oldu mu o bile aklımda değil.


Elano

Elano'nun da bu listede hatırı sayılır bir yeri var. Büyük beklentilerle transfer edilen ama 2010 Dünya Kupası yolunda efsane yatan bir futbolcu. Yine de sezona iyi başlamıştı, ilk 2-3 maçlık performansı gerçekten iyi. Kayserispor maçını hatırlarsınız, attığı muhteşem bir gol vardı. Panathinaikos deplasmanı ya da, yine onun adına iyi bir başlangıçtı diyebiliriz. Sonrası yok, iyi performansını ancak cımbızla çıkarabiliriz. Ben kasti olarak mücadeleden kaçtığını, Dünya Kupası uğruna pek de zorlamadığını düşünüyorum.


Ali Lukunku

2002 - 2003 sezonu yine, yüksek ihtimalle başarısız transfer rekorunu kırdığımız sezon. Felipe / Revivo değişimi gibi Christian / Ali Lukunku değişimini yaşamıştık Ocak ayında. Lukunku'nun da Galatasaray performansı iyi başlamıştı. Mısır'da oynanan hazırlık maçı, devamında bahsettiğim Bursaspor deplasmanı gibi. Sonrası düşüş, en azından beklentiyi karşılayamadı diyelim. Christian'a göre iyi performans ama Galatasaray ayarında yetersiz bir görüntü.


Jose Rodriguez

Bu ismi yazmamı kimse beklemiyor olabilir, sürpriz yapmak istedim. İyi bir transferdi, ne kadar kötü performans gösterirse göstersin kazanç sağladık işte. Transferi de sürprizdi ama bir o kadar şaşırtıcıydı, çünkü akıl kokan transfer. Böyle genç bir ismi sadece yüzde 50'lik sonraki satış payıyla Real Madrid'den alıyorsun. Neyse, sezona iyi başlamıştı Jose Rodriguez, gelecek adına ümit kokan bir futbolcu. Şu kadar paraya satarız diye hayaller kuruyorduk bizde. Olmadı, olmamasında Hamza Hamzaoğlu'nun onu iyi oynarken kesmesinin payı var tabii. Şans bulduğunda ise büyük bir hayal kırıklığıydı, o iyi görüntüsünden uzakta. 

10 yorum:

  1. felipe'ye ne kadar üzülmüştüm anlatamam. ağlayacaktım neredeyse. tamamen terim'in saçmalıklarının kurbanı oldu. alex de souza gibi katkı verirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük katkı verebilirdi, inanılmaz yetenekti. Maalesef koşmuyor algısı bitirdi..

      Sil
  2. Belki aklinizdadir bilmiyorum ama bir de yanlis zamanda bu formayi giyen, yani keske daha iyi bir døneme denk gelseydi dedigimiz oyuncular uzerine bir yazi, biliyorum Kewell,Podolski,Cana sizin de ilk akliniza gelenler. Neill'i de eklerim mesela karakteri sayesinde, hatta Keita'yi ,onu da performansi uzerine. Bir de De Sanctis var, bence fena olmayan bir performans sergiledi, ve karakterliydi, yerde vakit geciren oyuncuyu zorla kaldirirdi. Ama bir konu da da kararsiz kaldim, simdi bu isimler etrafindaki oyuncular køtu olsa da diger oyunculara gøre iyi performans gøsteren oyuncular, ama belki bir baska yazi da iyi oyuncu olupta iyi kulanamadigimiz oyuncular uzerine, mesela Dzemailli, kaliteli, tam Selcuk'un yerine uyan adam. Kulanamadik. Giovanni Dos Santos, iyi mucadele ederdi, yildiz bir oyuncuydu genc'de olsa, satin alma opisyonu bizdeydi, belki 6 ay'dan biraz daha zamana ihtiyaci vardi, ama kulanamadik. Bir de Cris Goncalves var, Ujfalusi'nin sakaltiginda gelen. Kendi zamaninin en iyi stoperlerinden biriydi. Fifa 07 88tot'u vardi adamin. 10 macta 1 golu var bizde, ustelik hicte køtu performans gøstermemisti. Evet agirdi, ama sanki Ujfalusi hizlimiydi? Yaninda oynayan Semih hizli. Fatih Terim'in sacma bir karariyla gønderildi. Halbuki yilda 1,2 milyon euro aliyordu, gayet makul bir rakam. Ondan da bence yeterince faydalanamadik. Evet dany iyi performans gøsteriyordu, ama buyuk maclarda, øzelikle SL'de cok riskli oynuyordu. Cris gibi bir tecrubeyi bence daha iyi kulanmaliydik o sene. Benden bir fikirdi mesela, biliyorum belirli bi programiniz var "yarin ne yazacagim" diye, belki bunlar aklinizda zaten vardi. Yoksa da umarim yeni yazilar icin yardimci olmusumdur. Eskileri hatirlamak guzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onu yazdım diye biliyorum, hatta 11 de yapacaktım..

      Sil
  3. çok iyi hatırlıyorum. felipe harika oynuyordu, özellikle arif'le uyumu ortadaydı. her şey güzeldi, hatta terim de övmüştü. "bu gidişle cırt cırtlı forma lazım olacak ona" gibi bir laf etmişti.
    aradan 1-2 hafta geçti, terim'e yine "bi haller" oldu.. daha çok koşmalı, daha fazla koşmalı diye saçma sapan bi türkü tutturdu. sonra da işin tadı kaçtı. felipe daha az oynamaya başladı. l.moskova maçına sonradan girdi, 6-0 biten fb maçının kadrosuna falan da alınmamıştı sanırım..
    kısacası elimizdeki değer yok oldu gitti. hatta terim'i revivo konusunda da hatalı buluyorum da neyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 3-4 hafta öyleydi, sonrasında bir koşmuyor muhabbeti doğdu ve öyle gitti.

      Sil
  4. Volkan Arslan... Harika bir Altay maçı ve arkasından 3-5 maç daha olağanüstü performans sonrasında sıradanlaştı ve yok oldu.

    Eskilerden Didier Six ve Mapezayı sayabilirim. Dündar Siz adını alan ilk maçı Beşiktaş derbisinde gol atıp akabinde yatmıştı.

    Mapeza Polonya'dan Adnan Polat'ın iş arkadaşının tavsiyesi ile almıştık. İyi başladı Saftig dönemi Barcelona deplasmanında iyi oynadı arkası gelmedi ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradanlaştı ama sürekli bir görev adamıydı, kenarda bekledi, şans bulduğunda da iş gördü.

      Sil
  5. Felipe gibi bir oyuncuyu yedi Fatih Terim. Bizden sonra gittiği Flemengo'da harikalar yarattı oysa. Bunda Felipe'nin bir suçu yoktu. Kadro onun etrafında kurulmamıştı ve sonuç hiç iyi olmadı. Şu an Belhanda yerinde o olsa takım nasıl olurdu siz düşünün artık. Revivo, Lukunku ve Jose FRodriguez'i kim aldıysa onlar futbol cahilidir. Elano mu? Elano nasıl olmadı, niye olmadı? Kimse bilmiyor. Bazen olmuyor işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim'in 2. dönemi kayıp, kabul edelim..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir