29 Ekim 2017 Pazar

Transfer tarzı "2018" #5; Diego Laxalt


Diego Laxalt'ın adını geçen yaz döneminde sık andık. Asamoah'ın transferi için Juventus'un net bir şartı vardı, yerini doldurmadan bırakmayız dediler. Spinazzola'yı geri döndürmek istediler ve son ana kadar bunun için uğraştılar. Laxalt'ı ise transfer edip, Spinazzola'nın yerine Atalanta'ya vermek istediler ama bu da kabul görmedi. Bu noktada sık duyduğumuz bir isimdi, Asamoah sürecinin dişlilerinden biri de o.

Asamoah'a odaklıyız, orası kesin. Ocak mı olur yoksa yaz dönemi mi bilmiyorum ama bu transfer bir şekilde gerçekleşecek. Asamoah'ın yanında yeni bir sol oyuncu daha alır mıyız bunu düşünüyorum. Yabancı sınırının gireceği şekli bilmediğim için çok yorum yapamıyorum ama böyle bir isim de Galatasaray'ın yararına olurdu.

Asamoah'ı birçok pozisyon için yazıyoruz, orada oynar, burada şöyle olur gibisinden. Sol taraf için başka alternatif yok yalnız, bunu düşünmek lazım. Latovlevici'nin belli ki uzun bir geleceği olmayacak, Linnes'i tartışıyoruz, hücum tarafında ise Garry Rodrigues'in piyasası var ve ayrılabilir. Laxalt'ın sezon sonunda biten sözleşmesi onu bir anda değerli kılar. Blind için yazmıştım, alamayız ama Asamoah'la birlikte gelseler mantığı çok diye. Laxalt da başka bir versiyon.

Sol kanat, sol açık ya da sol bek. Bu pozisyonlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir isim, savunma özelliğine göre hücumu daha ön plana çıkar. Yakaladığı bir istikrar da var, Genoa performansı gayet iyi. 3-5-2 gibi bir düzenin sol tarafı onun ideali, mücadeleci ve hırslı bir adam. Türkiye sever bu tarz futbolcuları, Muslera'nın da kanatları altında iyi iş çıkarabilir. Fenerbahçe'nin Isla transferine benzer biraz, böyle düşünelim.

Yaşı 24, İtalya pasaportu var. Bunların önemli etmenler olduğunu düşünüyorum. Yine konu Isla'ya kayacak ama kulüp performansı eleştirilirdi geçmişti mesela, Fenerbahçe'nin şu an en iyilerinden biri. Laxalt'ın da bu potansiyeli var, şu an bulunduğu konumdan daha iyi bir noktaya gelebilir. Inter'ın ümit beslediği bir isimdi ama olmadı orada, İtalya'yı dolaştırdıktan sonra Genoa'ya 8.5 milyon avro gibi bir rakama sattılar. Güçlü bir piyasası var, sözleşmesinin de bitiyor olması itibariyle talibi bol olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir