16 Ekim 2017 Pazartesi

Transfer tarzı "2018" #2; Daley Blind


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcular üzerine ayrı bir yazı dizisi yapacağım. Her sezon yaptığım bir şey ama bu sefer biraz daha erkene alma niyetim var. Uefa ile yeni bir ffp anlaşması planlanıyor ve yaz döneminde daha çok "serbest futbolcular" üzerine yoğunlaşacağız gibi. Biten yaz döneminde bu piyasa o kadar hareketli değildi ama 2018 yazında çok önemli futbolcular boşa çıkıyor.

Daley Blind'i o yazı dizisi içinde yazmayı planlıyordum ama dış basında adı Galatasaray'la anıldığı için konuşalım. Yazı dizisi içinde tekrar bu konuya döneriz, o anın şartlarına bakarak. Asamoah'ın alternatifi olarak düşünülüyor olabilir, joker yapısı itibariyle bu yönde düşünülebilecek bir isim. Gerçi Fellaini hikayesini ona da uyarlamak lazım, Mourinho'nun güvendiği alternatiflerden biri. O kadar kolay vazgeçeceğini düşünmüyorum.

Fellaini için de garanti gibi bir hava yaratılmıştı ama bırakmadı Mourinho, sözleşmesini de bugün yarın uzatırlar. Manchester United taraftarının ne istediği değil, Mourinho'nun düşüncesi önemli olan. Sol bek, stoper ya da orta saha gibi kullanabiliyorsunuz, sol ayağını çok iyi kullanan bir isim. Asamoah tempo ve atletizmiyle biraz daha ön plana çıkar mesela, Blind ise daha teknik ve stoper özelliğiyle. Birbirinin alternatifi diyoruz ama ikisini bir arada düşünmek mümkün.

Blind için Ocak ayında gelecek deniyor, bunun üzerinden düşünelim. Bu sezon sol beki Blind'le geçmek ve yaz döneminde bedava alacağın Asamoah sonrası 3'lüye dönmek mümkün. Asamoah sol kanat, Blind ise sol stoper. Blind'le geriden oyunu müthiş kurarsınız, Maicon'un kısmen yapabildiği ama zorladığı uzun topları müthiş kullanır. Maicon, Serdar, Blind üçlüsü de seni fazlasıyla taşır. Böylelikle Asamoah'ı da en iyi olduğu pozisyonda kullanabilirsiniz.

Böyle bir ihtimal var mı bilmiyorum, varsa eğer birbirlerinin alternatifi olarak bakmıyorum olaya. En azından öyle bakılmaması gerekir, Blind ve Asamoah'ın joker etkisi farklı pozisyonlarda. Kafadan ön yargı oluşturmaya gerek yok, Fellaini için yazılanlar dün gibi aklımda. Şimdi de Asamoah üzerinden bu tarzda yorumlar yapılacak, kıyas yapmamak lazım. Twitter'da gördüm, Blind'in Hollandalı olması bile ön yargı konusu olmuş, yatmaya gelecek deniyor da adamın yaşı 27. Galatasaray'a gelene kadar başka talipleri de çıkar..

32 yorum:

  1. Blind bana göre Ajax'tan beri yer yüzünün en overrated adamı.

    YanıtlaSil
  2. Üçlü savunmayı inşallah düşünmüyordur Tudor.Süper ligin yapısına uygun bir sistem olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yer yer denenebilir, başarılı da olur. Bu tarz joker isimlerle birçok düzeni oynamak mümkün.

      Sil
    2. Merhabalar,

      3'lü savunma Süper Lig'in yapısına uygun değil demek bence yanlış bir bakış. Maç içerisinde iki beki ileri atıp Fernando'yu geri çekip zaten 3'lüye dönerek oynuyoruz. Fb de Aykut hoca ile şampiyon olduğunda yapıyordu bunu. Topal stoperlerin arasına girer Gökhan-Caner kanat oynardı.

      Bence doğru oyuncuları doğru 'sistemler' ile oynattıkça her sistem her ligde iş yapar.

      Selamlar.

      Sil
    3. Lucescu 100. yılda Beşiktaş'ı 3-5-2 ile şampiyon yapmıştı, bir örnek.

      Sil
  3. Çok mantıklı hamle olur gelecek sezon 3lü özellikle Maicon sağbekleşiyordu bazı dakikalarda blind de sol STOPERde yapar gayet iyi olur devre arası özellikle emre Akbaba gibi Türk kaliteli bi kaç isim almalıyız sinan ve erenide kazanabilirsek takından yenmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoper gibi düşünüyorum ben daha çok. Geren 3lü, gerek 4lü savunma. Geriden oyunu kurma noktasında da kıymeti yüksek.

      Sil
  4. Asamoah gelse bile Lato yerine Blind tarzı bir adam alınmalı. Overrateded olduğu da doğru bence manu da banko oynayacak o maaşı ve bonservisi edecek kadar iyi değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviye Galatasaray ve Türkiye, Manchester United ve Premier Lig için bakılıyor ısrarla.

      Sil
  5. sol bek Blind sol acik asamoah iyi olur sag ve sol dengesi kurulur...CL için gerekli...lato linnes tolga rodrigez kombinasyonlari o seviyede yetmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğerci rolünü Asamoah müthiş üstlenirdi bu sayede. Hücumda daha fazlasını vaat ediyordu.

      Sil
  6. bu haber doğruysa allah bu ülke futbolunun bin türlü belasını versin (vermiş zaten gerçi)
    https://twitter.com/HakanCan2011/status/918154193436905473

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bile kurtarmış oluruz, ben daha ağır yaptırımlar bekliyordum.

      Sil
    2. Ne güzel ülkeyiz her sene kural değişir bir kişi isteyince. Arda gelir fener alır 2.emre olur

      Sil
    3. Yasinle sözleşme uzatılır kaan fiyatı 3 katlar vs...

      Sil
    4. Latovlevici'nin 17 maç opsiyonunu düşünerek oynatmak lazım Tudor geçen maç boş yere Linnes-Lato değişikliğiyle 1 maçtan daha oynanmış oldu. Asamoah kontenjan düşse de şart Latoyla yolları devre arası ayırıp yedek sol bek için Aziz Behich'i almak lazım. Uğur Çiftçi'den daha iyi bence.

      Asamoah dışında as yabancı almamalıyız. Linnes Garry gibi sorunsuz yedekler önemli.

      Sil
    5. Sınırı görelim, ona göre bir plan düşünürüz.. Şu an ne olacağını bilmiyoruz.

      Sil
  7. Blind olsa bile ocak değil temmuz transferi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz ayında da zor bence, sözleşme uzatacaktır.

      Sil
  8. Ocak transferini ayırırsak ocakta hedefler bugün için Kaan ve Asamoah olmalı. Bonservis ödenip alınmalı.

    YanıtlaSil
  9. Delay Blind opsiyonu var manu uzatır gibi keşke alabilsek. Luke Shaw'ın da sözleşmesi bitiyor yine onunda opsiyonu var. Ama onu u23 takımında kullanıyor sakatlık riski var. Luke Shaw olabilir gibi. Napoliden Ghluam da var ama bizi tercih eder mi zor.

    Sol açığa Arda gelir 1.5 yıllığına kiralık. Bence kontenjan sebebiyle denenmeli olmazsa haziranda sözleşme fesh edilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shaw'dan vazgeçebilirler ama Blind'u Mourinho seviyor ve değerlendiriyor. Fellaini gibi, çok zor.

      Sil
  10. Allah korusun. Bu kadar abartılan bi oyuncu yok. Manu ne diye aldı demiyorum Van Gaal saolsun. Yedeğin yedeği.. stoper de olur diyorsun ya Manu Rojo her maç gol yedirirken bile düşünülmedi Blind. Serbest vuruşu var temposu düşük hava toplarında etkili değil savunması iyi değil. Kusurabakma hocam ama vasat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de zirveye oynuyoruz, haklısın.

      Sil
    2. Hocam katılamayacağım. Premier ligte olmasak da bize yararlı olur mu o kıstas olmalı.Mou genel itibariyle savunma ağırlıklı oyun oynatan hoca. Manu da tipik Mou takımı maçları izliyorsundur. Rojo hava toplarında pozisyon alma da kötü bu yüzden goller yedirdi hatalarından verilen bir çok pozisyonu kaleci çıkardı buna rağmen ne 3lü defans ne 4lü defans çıktığında sol bek ve stoper olarak düşünülmedi. Alternatifin alternatifi durumunda. Serbest vuruş dışında hangi özelliği iyi ki bizde olsun isteriz. Denayer de hava topu ve pozisyon almada kötü Cityde kalsa o da alternatifin alternatifi olacak senin bakış açınla Premier ligte zirveye oynuyoruz sanki denayer kalsın.

      Sil
    3. Blind'i az çok tanıyorum, herkes gibi ben de onun üzerine yorumladım. Fikirler değişir, benimki bu. Ülke şartlarını düşünüyorum ben, kimlerle neler yapıldığını. Blind'in de oyun bilgisi / teknik özelliği bu lige fazla geliyor. Hakan Balta ile neler yaptık, Blind'i tartışmak bu anlamda yanlış diyorum.

      Sil
  11. Hadi yine iyisin hocam geliyor blind

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu sormayı sevmiyorum ama kaynak nedir :)

      Sil
  12. Blind + andre silva zorlanıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir