30 Ekim 2017 Pazartesi

Fernando'nun futbol hayatına kasıt oysa, o kadar bariz ki


Galatasaray'la alakalı konuşulacak birçok kötü durum var. Son haftalarda iyiye gitmiyoruz, oyun anlamında düşüş görünüyor, Tudor'un da çok formda olduğunu düşünmüyorum. Rakibe odaklı planlara hayır demem, taktik esneklik iyi ama kendi doğrularından vazgeçme. Bekleme, tempondan ve baskından ödün verme. Tudor bunlardan vazgeçti, oyun anlamında mağlubiyet doğal tabii.

Yine de bu demek değil ki hakemleri konuşmayacağız. Kötü oynuyoruz ayrı da şu pozisyona sarı kart dahi çıkmıyor. Fernando'nun futbol hayatına kasıt oysa, o kadar bariz ki. Feghouli'nin atılması ya da, eyyam uğruna verilen bir karar. Olcay Şahan'ı atarken yanında Feghouli da götürülüyor. Son haftalarda bu durum böyle, konuşulması gerekiyor.

Bariz kararlar var, onlara da takılmıyorum. Galatasaray tempoyla ve baskıyla oynayan bir takım ama her yapılan harekete faul çalınıyor, rahatlıkla kart veriliyor. Rakiplerin sertliği ise es geçiliyor, aynı rahatlıkla kart verilmediği için bu tarz hareketler artarak devam ediyor. Fenerbahçe maçındaki eleştiri bu yüzdendi, çok da haklıydı. Trabzonspor maçında daha da büyüdü bu, isyan yine haklı. 

Asıl olay burada, Galatasaray'ın şu ana kadar iyi oynadığı oyunu oynatmıyorlar. Baskısı ve coşkusu düştü, bunda Tudor'un hataları da var ama hakem sana oynaman için izin vermiyor, durduruyor. Nasıl baskı kuracaksın, nasıl tempo yapacaksın ya da rakibin sertliğinden nasıl kurtulacaksın. Galatasaray aleyhine bir şeyler dönmeye başladı, susmamak gerekiyor. Ağlamayana meme yok, bu böyle.

Fernando'ya döneyim. Belki Tudor değil ama böyle futbolcular bizi şampiyon yapacak. Çok büyük bir lider, bunu da tüm takım benimsemiş durumda. Tudor'un söylemesi gereken şeyleri o söylüyor, şu açıklamanın güzelliğine bakar mısınız;

"Kabul etmek lazım ki istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarıya iyi başlamamız lazımdı. Ama duran toptan yemememiz gereken bir gol yedik. Hakem de takdir haklarını sürekli rakipten yana kullandı. Bizi oynatmayan, devamlı durduran bir hakeme karşı oynadık. Böyle bir hakeme karşı oynayınca da işiniz daha da zorlaşıyor." 

"Sonuçta biz lideriz. Niye lideriz? İyi futbol oynadığımız için lideriz. Ama bizim top oynamamıza izin verilmiyor. Rakiplerin çalışıp bizi futbolla geçmeleri gerekiyor. Böyle hakem hataları ile geçmeleri hoş olmuyor. Bugün hakemin sonuçta ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz."

Linnes de Fernando'nun bu konuşmasının altını çizdi. Fernando, Maicon gibi lider karakterler var, bizi onlar ayağa kaldıracak. Saha içinde iş çirkinleşiyor, Galatasaraylı birbirinin hakkını korumak zorunda. Feghouli orada yerde yatan Badou Ndiaye'yi koruyor, diğer futbolcular aynı şekilde. Neredeyse Arda Turan gelse diyeceğim, bu çirkefliğe aynı şekilde cevap vermek adına..

6 yorum:

  1. Faal olarak hakemlik yapan birisi olarak söylüyorum, Türkiye’de hakem sorunu hiçbir zaman düzelmeyecek. Çünkü hiçbir zaman hakeden insanlar değil desteklenen insanlar vizyonda olacak. Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ben artık arda'nın gelmesi gerektiğini düsünüyorum. Bu yapılan haksızlıklara cevap verecek bir karakter.

    YanıtlaSil
  3. İsyan eden yok ki deli oldum dün ya küfür ettim maçı seyrettiğim yerde. Hakemler talimatlı. Kimse konuşmuyor kimden korkuluyor.

    Cengiz Özyalçın gibi çok konuşan miadı dolmuş yönetici yerine ağırlı olan ve iyi konuşan yönetici demeç vermeli. Galatasaray sahipsiz nerdeyse... Yazık oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsyan eden var, saha içinde tabii. Saha kenarında Cenk Ergün güzel konuştu, devam etmeli..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir