26 Ekim 2017 Perşembe

Konuşulması gereken konulardan biri de Belhanda / Feghouli özelinde


Konuşulması gereken konulardan biri de Belhanda / Feghouli özelinde. 3-4-2-1 diziliminde sorun olmadığını, bunun doğru bir plan olduğunu ısrarla yazıyorum. Bu düzenin savunmasına çok odaklandık, sıkıntının oradan çıktığı söyleniyor, oysa esas sorun Belhanda / Feghouli arasındaki rol çatışması. Çatışma kelimesi kötü anlamda değil, kavgalı değiller. Roller doğru belirlenemedi, ikisi forvetin arkasında oynadığında kim ne yapacak gibi sorular soruyoruz.

Son 2 maçtır görüyoruz bunu ve ikisinin de etkisi düşük kaldı. Vitrinde Belhanda olsa bile Feghouli de konuşulması gereken isimlerden. Geçen sezon Tudor bunu Bruma / Sneijder ikilisiyle denemiş ve başarısız olmuştu. Bruma'nın forvet arkası özelliği yok, saf bir kanat. Sneijder uyan tek isimdi ama o dönem temposuyla yetersiz kaldı. 

Böyle bir düzen için kanat özelliği olan 10 numaralar ya da tam tersi çok önemli. Belhanda'nın kanat özelliği var, tam tersi şekilde Feghouli'nin de 10 numara özelliği. Uyumlu olmalarını bekliyorum, bir arada yapabilmeleri lazım ama Tudor'un rolleri doğru ayarlaması gerekiyor. Sorumluluk konusunda sıkıntı var, her iki isim de maç içinde kendini çok aktif kılmaz oldu. 

Hareketli, tempolu, dripling özellikleri olan, dikine oynayabilen isimler. Tabii Feghouli sağ kanatta daha etkili, Belhanda ise o pozisyonda tek başına oynadığında bence iyi iş çıkarmıştı. İnsanlar bunu görmedi ama son 2 maçı bir yana bıraktığımızda Belhanda'dan yana mutluyum ben. Vazgeçelim demiyorum, bu da önemli bir plan ama hücumda en iyi olan görüldüğü üzere bu değil. Mesele 3'lü savunma diziliminden ziyade forvetin arkasındaki ikili. Belhanda'nın sol iç, Feghouli'nin ise sağ iç oynaması daha çok.

Belhanda'nın yokluğunda Feghouli onun pozisyonuna kaymamalı mesela. Ben sağ kanattan çok ayırmam onu, Mariano'yla olan etkileri belki de Galatasaray'ın hücum noktasındaki en önemli gücü. Belhanda bir süre yedek kalabilir ama mutlaka forma yine ona gelecek ve Tolga Ciğerci / Belhanda / Feghouli diziliminin takımı daha iyi kılacağına inanıyorum. Feghouli kreatif bir adam, kanadını iyi kullanan. Belhanda ise oyunun iki yönünde aktif, orta sahaya daha çok yaklaşan, dikine oynamayı seven. Tolga Ciğerci ise bağlantı unsuru, onu takımdan kesmek düşünülmemeli bile.

4 yorum:

  1. Yazdıkların bağlamında düşündüğüm TS onbiri:
    Muslera
    Mariano Maicon Denayer Linnes
    Tolga Fernando
    Feghuli Ndiaye Rodriges
    Gomis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando Selçuk
      Feghouli Badou Ciğerci

      Sil
    2. sagda pereira çok çıkıyor ve bence geri dönüşü zayıf arkasına hızlı adam koymalıyız ...sadece bu yüzden de değil ts defansı uyumsuz adam kaçırıyorlar o yüzden de bence bu maç rodrigez olmalı osmanlı maçını hatırlayın tudor oynatır bence

      Sil
    3. Ön alan baskısı da iş yapabilir, orta sahada pas yapabilmek ya da. Garry iyi de kim koşturacak onu, olay biraz da bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir