13 Ekim 2017 Cuma

Konyaspor / Fenerbahçe maçlarında gelecek 6 puanın anlamı "şampiyonluk adımı"


Gençlerbirliği'ne sempati duymak bir yana, benim de çok sevdiğim bir camia. Ümit Özat'ı takımın başına getirdiklerinde söylediğim bazı şeyler vardı, o ara Gençlerbirliği'nin iyi gidişatı sonrası kimse ilgilenmedi bu yazdıklarımla. Samsunspor döneminde yakından yaşadık kendisini, hiç değişmiyor. Gün itibariyle de bıraktığı enkazı konuşuyoruz işte, ortaya kötü bir kadro bıraktı. Gençlerbirliği gibi bir takımın ligden düşme adayları arasında olması üzücü ama maalesef öyle.

Yetenek eşikleri bir hayli sınırlı ve oynayacakları her maçta ekstra mücadele göstermeleri gerekecek. Beşiktaş karşısında kazanmalarını beklemiyordum, şu açıdan önemli bir sonuç. Sezon başından bu yana Galatasaray özelinden yapılan eleştirilere bakmak lazım. Zorlu maçlar henüz başlamadı, geriye düştükleri maçlarda reaksiyon gösteremediler ya da yedek kulübesi çok kötü gibi. Galatasaray'ı konuşuyoruz ama rakiplerin puan kaybettiği maçları yorumlayan yok.

Zorlu maçlar göreceli, rakiplere oranla daha hafif bir fikstürden geçtiğimiz doğru olsa bile. Bu süreçte mümkün olan en büyük farkı yakalamak gerekiyor ki Galatasaray da bu yolda. Ligin de en iyi futbolunu oynayan takım bana sorarsanız, en iyi hücum eden ve savunan anlamında. Yedek kulübesi görece daha zayıf, orası da tamam, özellikle orta saha için. Bir avantajı var ama, Avrupa'da yok, sadece lige odaklı ve rotasyon yapmaya o kadar ihtiyaç duymuyor. Ocak ayına kadar dayanmak lazım, sonrası o alternatif de yaratılır.

Beni bilirsiniz, önceliğim daima Galatasaray'dır. Sağda solda ne olduğundan çok, biz ne yapıyoruz sorusunu cevaplayayım. İpler elimizde görünüyor, önümüzde 2 haftalık kritik bir süreç var. Bursaspor deplasmanını ilk kırılma noktası olarak tanımlamıştım, Konyaspor deplasmanı da ikincisi olacak. Kazanmamız durumunda ise Fenerbahçe maçı üçüncüsü. 

Konyaspor / Fenerbahçe maçlarında gelecek 6 puanın anlamı şampiyonluk yolundaki en önemli adım. Sivrilme, biraz daha öne çıkma zamanı. Konya galibiyeti 8 puanlık fark demek, Fenerbahçe galibiyeti ise Beşiktaş - Başakşehir maçında çok daha anlam kazanmaya gebe. Rehavet olmamalı, Antalyaspor deplasmanında gelen beraberliğin ders olmasını umuyorum. İyi futbol bir yana, doğru oynayalım ve kazanalım, gerekirse 1-0. 

Milli ara sonrası sıkıntılı geçse bile geç dönen bir futbolcumuz yok. Antalyaspor deplasmanı şartlar itibariyle de zorladı, nem ve sıcak gibi. 1-0'ın ardından Tudor'un 2. yarıdaki "galibiyeti koruyayım" anlayışı da rakibi geri getirdi. Yorgun değiliz, Muslera haricinde geç dönen bir futbolcumuz yok ve seyircisiz maç. Şartların lehimize olduğunu düşünüyorum, herhangi bir mazeret görünmüyor. 2 haftayı kayıpsız geçirelim, sonra zorlu fikstürü konuşuruz. Önce önümüzde olan 2 hafta.

Konya deplasmanına gelirsek, sorulacak 2 soru var. Muslera mı Carrasso mu özelinden sorulacak ilk soru, Muslera'nın yorgun dönme ihtimaline karşı. Carrasso bu günler için geldi ama Muslera için bir sıkıntı oluşmaz, alışık olduğunu düşünüyorum, oynar. Diğer soru da Serdar Aziz mi Denayer mi, şu an en bilinmeyen olan. Benim beklentim ise şöyle;

Muslera
Mariano Maicon Denayer Linnes
Fernando Badou
Feghouli Belhanda Garry
Gomis

Denayer dedim, Serdar Aziz'in kart sınırında olmasından kaynaklı. Fenerbahçe derbisinde sahada olması gerekiyor, Denayer'e göre daha önde görüyorum. Agresif ve havadan iyi olması Galatasaray savunmasının en önemli unsurlarından biri. Maicon'la da iyi bir ikili oldular ama Denayer'i hazır tutmak gerekiyor. Bu maçta oynamayı hak edenin o olduğunu düşünüyorum, Serdar Aziz'i korumak lazım ve unutmamalı ki sakatlığa meyilli bir isim. Tolga Ciğerci'yle aynı kaderi taşıyor bu anlamda..

10 yorum:

  1. yeniyoruz ve 2 senelik reklam arası sona eriyor.

    YanıtlaSil
  2. Keşke yazmasaydın yazdın ya kesin bi aksilik çıkar. Genelde bir büyük puan kaybettiğinde ötekilerde de puan kaybetme eğilimi oluşuyor.
    Tek tek bakmak lazım maçlara. Tudor inşallah Serdar yerine Denayer ile başlar. Yoksa yedekler iyice soğuyacak.

    Denemeler yapabilecek hazırlık maçı yada türkiye Kupası maçı da yapmadık zaten.

    Fener maçı kolay değil. Ne oynayacağımızı herkes biliyor.

    Fernando'yu orta saha göbekte Ndiaye'yi forvet arkası gibi 8-10 arası oynatamadan sezonu kapıcaz bu gidişle :-)

    Önce Konya maçı

    YanıtlaSil
  3. Herkes gerçek Şenol Güneş'i tanımaya başladı.GS böyle giderse CL de de ilerleme olmazsa ikinci yarı istifasını verir.Kulislere göre de BJK yönetimi de zaten hevesli değil tutmaya.BJK'de bu sene geçen iki yıl gibi işler kötü gittiğinde dokunuş yapacak oyuncu yok.İş tamamen hocaya kalmış durumda.Neyse konumuza yani aşkımıza dönelim biz.GS için Konya deplasmanı aslında deplasman gibi olmayacak.Maçta sadece GS taraftarı olacak.Bastırıp rakibi hataya zorlayıp skoru alabiliriz.Konyaspor defansı pozisyon almada ve rakip paylaşmada sorunlu.Hava toplarında kötüler.Skor gerektiğinde zaman kaybetmeden Eren'i mutlaka oyuna almalıyız.Fofana diye bir oyuncuları var çok hareketli çevik oyuncu.Karşısına Denayer mantıklı olur.Arka direğe orta yapıyorlar oradan da golleri var dikkat.Konyaspor son hafta Y.Malatya ile deplasmanda berabere kaldı, görüntüleri iyi değildi.Hakem etksiyle berabere bitirdiler.GS öne geçerse işler daha kolay olur çünkü Konyaspor alan prensibine dayalı oynuyor ve defansını ileri çıkarıyor.Hızlı adamlarımız var zorlanırlar. Kondüsyon olarak ta biz daha iyi durumdayız.İlk golü bulmak önemli.Uzun bir ara sonrası oynanacağı için maç içinde beklenmeyen farklı durumlara da düşebiliriz.Yine de toparlayacak güce sahibiz bence. Tudor'da sakin kalırsa Konyaspor'u yenebilecek şartlar mevcut bence.Allah bu takımın yardımcısı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılma anını aştık, bu güzel. Beşiktaş'ta ise farklı sorunlar var, bunu iyi kullandık, avantajı değerlendiriyoruz.

      Sil
  4. Hakeme özellikle dikkat, kırmızı kart-penaltı için pusuda bekleyecektir.Savaş haftaları başlıyor akıllı olup emeğimizi çaldırmayalım bunlara.Sn.Tudor da dikkatli sakin olmalı.Aman dikkat diyorum.

    YanıtlaSil
  5. Konyapsor maçında takımda bir konsantrasyon eksikliği olmazsa sorun yaşamayız. Belhanda ve Rodriguez'in performansı belirleyici olacaktır diğer mevkilerde standartları yakalamış görünüyoruz. Bu nedenle Latovlevici'yi 11 bekliyorum. Gomis gol telaşına düşmez, Feghouli etkili olabilirse zor maç bizim için kolay geçebilir. Tudor geçen yıl yapmadığını/yapamadığını bu yıl yapıyor. İstikrarlı bir 11 oynatıyor. Serdar Aziz'in yerine Denayer'i beklemiyorum. Maç maç düşünülüyor çünkü. Fenerbahçe maçından önce bu maçı isteyecektir ki BJK'nin puan kaybı sonrası bu maçın önemi kat kat arttı. Muslera-Mariano-Maicon-Serdar-Latovlevici-Feghouli- Ndiaye-Fernando-Belhanda-Rodriguez-Gomis on birini bekliyorum. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda yaşadık aslında, sonrasında toparladık. Lato konusunda haklı çıktın, Feghouli etkiliydi bence. Denayer ise sürpriz mi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir