8 Ekim 2017 Pazar

Nuri Şahin gibi lider bir oyuncunun etrafında yapılanmayı diliyorum


Ben Nuri Şahin'i 2005 yılındaki U17 Dünya Şampiyonası'nda tanıdım. 4. olmuştuk, heyecan veren bir takım vardı ve o takımın belki de en büyük yıldızı Nuri Şahin'di. O şampiyonanın hemen bitiminde kendisini A Milli Takım'da buldu ve ilk maçı Almanya karşısındaydı. 8 Ekim 2005 tarih, 2-0 kazandık ve 2. gol Nuri Şahin'den geldi. 17 yaşında, ilk maçında attığı ilk gol, hem de Almanya karşısında. 

Milli Takım özelinde büyük hayallerimiz vardı onunla alakalı ama geriye dönüp baktığımızda o hayallerin yüzde 20'si dahi gerçekleşmiş değil. 52 kez A Milli Takım forması giyebildi, bunların 35'i hazırlık karşılaşması. Abdullah Avcı ve Hiddink haricinde Nuri Şahin için ısrarcı bir teknik adamımız da olmadı. Hiddink onu orta sahanın en gerisinde oynatıyordu hatta, sonra Nuri Şahin eleştiriliyordu işte. Hatayı hep Nuri Şahin'de aradık ama durumun böyle olduğuna inanmıyorum.

Bu eleştiri de Dortmund kaynaklı. Real Madrid'e transfer olmadan önce Bundesliga'nın en iyisi seçilmişti, müthiş bir çıkışı vardı. Real Madrid kariyeri sakatlık kurbanı oldu, kendini gösteremedi. Liverpool'a gitti, kısa bir zaman vardı ve uyum sağlayamadı. Devamında Dortmund'a döndü ama yine sakatlıklarla dolu bir kariyer. Ama Dortmund ondan vazgeçmedi, herkesin Nuri Şahin için Türkiye ihtimali yazdığı ortamda sözleşme uzattı.

Nuri Şahin, Milli Takım'da ne oynadı ki denilerek eleştiriliyor. Bulduğu şansları değerlendiremediği yazılıyor ama yukarıda bahsettiğim gibi, biz onda hiç ısrarcı olmadık ve sorumluluk vermedik ki. Yer bulamadık daha doğrusu, bugün aynı sorunu Ömer Toprak ve Yunus Mallı gibi isimler de yaşıyor. Takım içinde Nuri Şahin gibi bir futbolcuyu oynatacak yer bulamadık. Buna en iyi dönemi de dahil, Bundesliga'da esip gürlediği zamanlar.

Ben Nuri Şahin'i çok seviyorum. Adamlık ve karakter söylemleri bazı futbolcuların dilinden düşmez, kişi kendinde olmayanı sürekli dillendirir derler. Nuri Şahin'in ise tüm bu yaşananlara rağmen bir kez isyan ettiğini, yakındığını görmedim. Ne zaman çağrılsa gelir, bekler, ses çıkarmaz, şans geldiğinde ise elinden geleni yapar. Ben şurada oynadım, bunu yaptım gibi egoları yoktur, adamlık ve karakter tam olarak bu oluyor. Sen kendini dilediğin kadar yücelt, mesele insanların seni nasıl gördüğü. 

Çok büyük bir yetenek, zamanında Almanya'yı tercih etmiş olsa belki bugün Dünya Kupası vardı, kariyeri daha farklı şekillenmişti. 14-15 yaşında Türkiye dedi, 2. bir ihtimali düşünmeden. Biz ise bu adamın hakkını şu zamana kadar veremedik, umarım bundan sonra veririz. Yeniden yapılanma mı diyeceğiz bilmiyorum, büyük bir değişime ihtiyaç olduğu kesin. Nuri Şahin gibi lider bir oyuncunun etrafında yapılanmayı diliyorum, şu an bu liderliğe en çok yakışacak futbolcu olduğu kesin..

6 yorum:

  1. Futbolun asıl sorumluları sizin kadar kafa yormuyor bu konulara. Yine de küsmeden yazmaya devam. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Nuri'yi R.Madrid de Milli Takımda orta sahanın ortasında 8 gibi oynattı halbuki Tugay Selçuk vari deep playmaker gibi geride oynatılınca çok daha verimli oldu Türkiye'ye Galatasaray'a geleceğini sanmıyorum bizi sever aslında ama Dortmund ile Nuri'nin ilişkisi başka bir boyutta Scholl-B.Münih aşkı gibi bir nevi... Nuri Dortmund'a çok şey borçlu.

    Konu dışı ama Hikmet hoca gidince Rize ile oynanacak hazırlık maçı iptal oldu. Rize tarafının kararıyla önce U-21 takımıyla hazırlık maçı yapalım dendi Tudor haklı olarak sıcak bakmamış. Eleştirim 1.ligde de bu hafta maç yokken Ümraniyespor İstanbulspor gibi bir rakiple maç ayarlanamaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman kalmadı, belki de ondan. Eyüpspor bile iyi rakipti, haklısın tabii.

      Sil
  3. Biz Yıldıray için de aynısını yaptık. Gurbetçilerin tercihlerini suistimal gibi geliyor bana nedense. O Yıldıray ŞL finali görmüş bir adamdı mesela. Ha keza Nuri de öyle. Tercih noktasında üzerine düştüğümüz kadar devamında ilgilenmiyoruz sanki. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldıray Baştürk yine oynadı Nuri Şahin'lere kıyasla. Onun da hakkı yendi ama bu başka seviye..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir