25 Ekim 2017 Çarşamba

Oyuna ne denli hükmettiğiniz önemli, topa sahip olmak o noktada işinize yarıyor


Galatasaray kazanamadığı 2 maçta topla oynama yüzdesinde rakibinden aşağıda. Kazandığı maçlarda ise %60'ın altına düşmemiş. Topla oynama istatistiğine çok takılmıyorum aslında, dikine oynamaya çalışıyoruz ve mümkün olan en hızlı sürede hücum yapıyoruz. Ne kadar verimli olduğu tartışılsa bile ligin en iyi hücum eden takımlarından biriyiz, 9 maçta atılan 20 gol var.

Amansız bir pas oyunu değil bu, anlatmak istediğim biraz da o. Geçen sezon oynanan oyun böyleydi, rakiplerin 2-3 katı pas sayısı, %60'lardan aşağı düşmeyen topla oynama yüzdeleri ama organize olmaktan uzak hücumlar, gol bulmakta zorlanan Galatasaray ve puan kayıpları. Topu Galatasaray'a vermek rakiplerin esas planı olmuştu.

Oyuna ne denli hükmettiğiniz önemli, topa sahip olmak o noktada işinize yarıyor. 9 maçın 7'sinde yaptı bunu Galatasaray ve kazandı. Cezalandırılabilir bir düzen tabii, hızlı takımların avantajı olsa bile savunma planı çok daha iyi işleyen bir Galatasaray var. Akan oyunda üstelik, bu kadar önde basmasına, riskli oynuyor görünmesine rağmen. 

Bu ana plan ama her zaman bu şekilde oynamanız imkansız. Tüm sezonu koş koş şeklinde devam ettirmek imkansız, sakin kalmanın ve pas yapmanın önemli olduğu zamanlar var. Antalyaspor deplasmanı böyleydi, yapamadık. Fenerbahçe karşısında ise birçok değişken var ama yine böyle bir maçtı.

Tudor, Antalyaspor karşısında bunu denedi, bu noktada Selçuk İnan tek plan belki de. Takımı sakin kılacak, pas yapacak, faul alabilecek bir isim. Antalyaspor karşısında bunu yapamamıştı, Konyaspor maçında ise seyri değiştiren isimdi. Takımı sakin kıldığı gibi dikine oynatan isim de olmuştu, bu yükselişi de gelecek adına umutlu. 

Fenerbahçe karşısında da bu olabilirdi. Serdar Aziz oyundan çıktığında maç planının devam etmesi anlamında Selçuk İnan oyuna girebilirdi. Riskli olurdu gibi yorumla var ama Fernando'yu savunmaya çektiğimizde Badou / Selçuk hattının kötü durmayacağını, Gomis'i daha aktif kullanmak anlamında Selçuk İnan'ın önemli olabileceğini düşünüyorum.

Trabzonspor maçına bağlanıyor konu yine, Belhanda'nın yokluğunda Selçuk İnan'ı bekliyorum. Bu istatistik diyor ki kazanmak için topla oynama yüzdesini %60'ın altına düşürmemek gerekiyor. Tempomuz yüksek, rakibi oynatmıyoruz, pozisyon vermiyoruz. İş hücumda, Garry Rodrigues'i kullanmak bizi daha hızlı kılacak ama Selçuk İnan'ın önemi organizasyon anlamında var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir