25 Ekim 2017 Çarşamba

Transfer tarzı "2018" #4; Milan Badelj


FM 14 günlerim geliyor aklıma, Badelj vazgeçmediğim orta sahalardan biriydi. 4-3-3 sık kullandığım bir sistemdi, Badelj'in yanında iki tempolu ve agresif orta sahayla başarılı günler yaşamıştım. Hamburg dönemiydi, 4-5 milyon avro gibi bir rakama alabiliyordum. Gerçek hayatta da az çok aynısı oldu, 2014 - 2015 sezonunda 4 milyon avro'ya Fiorentina yolunu tuttu ve hala orada.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor (transfermarkt'da 1 sezonluk opsiyon görünüyor), önümüz Dünya Kupası ve Badelj'in yaşı 29 olacak. Onun adına son büyük sözleşmelerden biri, piyasası büyük olacaktır. Özellikle İtalya ve Almanya için, bu liglerde değerli bir kariyeri var. Fiorentina'da da kalabilir, belki de en iyi olduğu takım.

Galatasaray açısından bakıyoruz olaya, Badelj'in adı bazı dönemler konuşulur. Transferi ise Belhanda'ya ayrılan bütçe ona ayrılsaydı gerçekleşirdi. 6 ve 8'de kullanabileceğiniz, fark yaratma potansiyeli yüksek, oyunun iki tarafında katkısı kıymetli bir isim. Zamanında Selçuk İnan'la yaptıklarınızı düşünün, kıyaslamıyorum ama tarz noktasında benzer özellikler. 

Fernando'yu 6 numarada başlatıyoruz ve maç içinde stoperlerin arasına atıyoruz. Badou Ndiaye ise 8 görünmesine rağmen daha çok 6 oynuyor, o da temposuyla ön plana çıkıyor. İki isim de pasör sayılmaz, en azından en önemli özelliklerinden biri bu değil. Bazen diyoruz ya, pas yapmak lazım, topa sahip olmak kıymetli diye. Selçuk İnan, Konya deplasmanında biraz parladığında bu anlamda sevindik, oyunun değiştiğini gördük. Bence böyle bir orta sahaya da ihtiyaç vardı ama bu yönde bir hamle yapmadık.

Asamoah gelse durum değişirdi tabii, orta sahada bu yönde kullanabileceğimiz bir alternatifti. Solda oynaması durumunda da oyunu oradan kurabilme imkanıydı. Ocak ayını bekleyeceğiz, gelmesiyle yaratacağı fark büyük olacak. Badelj yönünde hamle bu saatten sonra zor, bakarsınız Fenerbahçe veya Beşiktaş için gündem olur, bilinmez. Sözleşmesindeki opsiyon işlemezse iş yıllık ücrete ve imza parasına bakacak. İmkansız görmüyorum bu anlamda.

Orta saha alternatifi noktasında daha genç isimler gündem olacaktır, mümkün olduğu kadar ise yerli. Poko'yu yazmıştım, maliyetiyle uygun bir alternatif. Azubuike'yi de yazacağız, onun da sözleşmesi bitiyor ve yine doğru bir alternatif. Badelj ise hayallerimde kalacak, bu tarz orta sahalarla 4-3-3 oynamayı o kadar seviyorum ki..

4 yorum:

  1. Bende Pes 13'te güncelleme yapmıştım sonra transfer etmiştim Mvila'yla beraber oynatıyordum ikisini Fiorentina'da ve çok verim almıştım.Gerçek hayatta da gelmesi mutlu eder iyi bi futbolcu

    YanıtlaSil
  2. Belhanda'yı sezon sonu zarar etmeden satabilirsek alırız bu adamı. 2011 deki gibi on numarasız oynarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Badelj öyle alakasız iki isim ki. O bahsettiğin sezondaki orta saha profillerine bak bir..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir