18 Ekim 2017 Çarşamba

Şu an iyi gidiyoruz, transferi düşünmek için erken" gibi söylemlere katılmıyorum


Transferi bugünden konuşmak doğru. "Şu an iyi gidiyoruz, transferi düşünmek için erken" gibi söylemlere katılmıyorum, konuşulması gerekiyor. Şampiyonluk hedef olmaktan çıktı, şu noktadan sonra "olmazsa olmaz" diye düşünüyorum. Eksikler belli, sorun yaşadığımız yerler ya da ülke futbolunun yakın zamanda alacağı olası kararlar. Bugünden harekete geçmek ve Ocak ayında çok fazla zorlanmadan bu hamleleri yapmak öyle önemli ki.

11 için iyi bir iskelet kurduk ama tek bir eksik var. Asamoah gelmiş olsa o parça da tamamlanmış olacaktı ama gerçekleşmedi. Bu hedeften vazgeçmemeli, Asamoah çok önemli. Sol bek düşünüyoruz ve şu an 11 için en zayıf karnımız. Linnes / Latovlevici idare etmesine rağmen orayı tamamlamak lazım ve Asamoah'ın joker yapısının yaratacağı etki de sistem üzerinde büyük olacak.

Kulübe sorunlu, yerli futbolcu kontenjanında da ileride çıkabilecek sorunlar olacak. Yerli futbolcu takviyesi geliyor, hatta daha yoğun şekilde buna odaklanmak lazım. Yurt dışında oynayan potansiyel genç yerlileri bulmalı ve onları kadroya katmalıyız. Bunun dışında alınabilecek isimler az çok belli, Emre Akbaba ve Kaan Ayhan gibi isimler ön plana çıkıyor.

Kaan Ayhan'ın öneminin ilerleyen dönemde daha net ortaya çıkacağını söylemiştim. Bir futbolcu ile en az 3 pozisyona alternatif yaratıyorsunuz. Sağ bek, defansif orta saha ya da stoper, rahatlıkla bu pozisyonlarda düşünebilirsiniz. Fernando'nun alternatifi yok ki bu çok büyük bir sorun. Sağ bekte belki Mariano ile tarzları farklı ama orayı da doldurabilecek bir isim. Esas pozisyonu ise stoper, gelmesi durumunda mevcut bazı isimleri elden çıkarmak mümkün olacak.

Emre Akbaba ise ülkenin en önemli 10 numaralarından biri. 8 gibi de oynatabilirsiniz, o tempoyu fazlasıyla karşılar ve aynı alternatifsizlik Belhanda adına da geçerli. O pozisyona alabileceğiniz çok fazla yerli yok ve böyle bir alternatife gerek var. Hücuma yönelik alternatiflerimiz yok, kanatlar için tamam ama 10 numara, hatta forvet için dahi yeterli isimler olduğunu düşünmüyorum.

En az 3 transfer bekliyorum, sayı artabilir bile. Asamoah'ın transferi mutlaka gerçekleşmeli, onun dışında gelecek her isim yerli olacaktır. Bu 3 hamleyle kulübeyi de güçlendirmiş olacağız, yine birçok pozisyonda oynatabileceğimiz futbolcular. Taktik esnekliğe fazlasıyla uygun, en büyük sıkıntı gördüğüm orta saha alternatifsizliğine cevap olabilecek.

Bir de Arda Turan ihtimali doğacak tabii, Ocak ayında bu transferin gerçekleşmesi hiç sürpriz olmaz. Hatta kendimizi yavaştan alıştıralım derim, ufukta olan yabancı kontenjanını da düşünerek. Benim fikrim net bu konuda, yarar getireceğine inanmıyorum, çünkü eski Arda Turan'ı göreceğimize inanamıyorum. Futbol kalitesine asla lafım yok, çok büyük futbolcu ama Arda Turan'ı sadece saha içiyle yorumlamamız imkansız ki o konuda da hiç hazır değil..

4 yorum:

  1. Eren bu takımın 2.forveti dahi olamaz bence.Oraya da iyi bi genç forvet bulmamız lazım.Eren şahsen bende çok büyük hayal kırıklığı yarattı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir aslında, daha fazla üzerine düşülse. Yabana atılacak isim olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  2. Kesinlikle haklısınız iyi gidiyoruz diye transferi bir kenara bırakmamak gerekiyor ama yüksek bonservisli oyuncular yerine serbest kalacaklar ve potansiyel olabilecek scout hamleler şu aşamada en doğrusu. Eminim kulüpte çalışan scout ekibi birilerini izliyordur. Belçika ligleri takip edilebilir yada orta Avrupa ligleri. Güney Amerikalı oyuncular konusunda tuhaf bir önyargım var takım içerisinde çoğunluk olmaları bir takım sorunlara neden olabiliyor gibi geliyor bana. Transfer sürekli izlenmeli gerekirse sezon sonlu sözleşmeler yapılmalı serbest kalabilecek oyuncularla. Artık belirli aralıklarla takımda büyük değişiklikler yapmadan takım iskeletini devam ettirebilecek bir yapıya dönüşmek zorundayız. Altyapıya daha fazla önem vermeliyiz. Başka bir çıkış yolu görünmüyor bizim için hatta ülkede ki pek çok takım için de bu böyle. Gelirlerin bir anda çok fazla artabilmesinin pek bir yolu yok gibi görünüyor. Ligi tamamen yeni bir konseptte dizayn etmek aslında en doğrusu. Yani genç potansiyelli oyuncuların sıçrama tahtası olabilecek bir hale gelmesinden bahsediyorum ama bu söylediğim bana bile hayal gibi geliyor çünkü bu degisimi yapabilecek bir akıl yönetimi yakın gelecekte görünmüyor. Artık büyük bonservis bedelleriyle emekli olacak futbolcu çöplüğü olmaktan kurtulmak tüm kulüpler için tek kurtulus yolu. Finansal fairplay bunu gerektiriyor ama dedigim gibi bu dönüşümü gerçekleştirebilecek akla ve vizyona sahip yöneticiler yok bu ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de zaten amacım o, hatta olacağı da o :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir