29 Ekim 2017 Pazar

Trabzonspor 2-1 Galatasaray, bu kadar basit olmamalı ama basit


Bu kadar basit olmamalı ama basit. Ön alanda baskı kur, Galatasaray'a oyun kurdurma, bir de duran top çalış. Rıza Çalımbay ikidir istediğini bu şekilde alıyor ve çare bulamadık. Kulübenin zayıf olması, yeterli alternatifin olmaması en büyük sorun ama bazı şeyleri görmek yetiyor. 45'de Selçuk İnan / Garry Rodrigues değişikliğini yap, 1-0 geriye düşmeyi bekleme.

Belhanda'nın yokluğunda Badou Ndiaye'yi öne atar, Tolga Ciğerci / Badou / Feghouli ile ön alan baskısı yaparız diye düşündüm. Tudor ise 4-3-3 çıkardı takımı, Badou / Selçuk İnan orta sahadaydı ve öne çıkmadılar. Bir kanatta Tolga Ciğerci, diğerinde Feghouli ve burada topu taşıyabilecek tek isim Feghouli oluyor. İkisinin arasında koca bir boşluk var, dolduramadık. Belhanda'yı sevin sevmeyin ama önemli işte, "şu kadar golün içinde var" dediğimizde dalga geçiliyordu. Gördünüz, top tutamadık, organize bir tane atak başlangıcı yok.

Şut atamadık, ötesi yok. Garry Rodrigues'in attığı gol tamamen bireysel çaba. 4-3-3 oynayacaksan en azından Tolga Ciğerci'yi orta sahaya çek, Garry Rodrigues / Feghouli ile hızlı çıkmayı dene. Trabzonspor baskısına maçın başından sonuna kadar boyun eğdik, Onazi / Okay Yokuşlu sana üstünlük kurmamalı ama kurdular işte. Rıza Çalımbay'ın Sosa'yı kenara alması, Olcay Şahan / Bero ile baskı kurması iyi bir plan. Yusuf Yazıcı'yı da boşuna kanada atmıyor, Denayer / Linnes'i bu şekilde bitirdi. 

Linnes / Latovlevici arasında sadece bir fark var. O da Latovlevici'nin iyi kötü orta yapması, isabetsiz dahi olsa. Bu bir baskıdır, soldan da geliyorsun işte. Mariano'yu rahatlatıyorsun her şeyin ötesinde, Linnes oynadığında ise sadece Mariano'ya bakıyorsun. Mariano'yu kitlediler bugün, baskıdan çıkamadı. Linnes'in Latovlevici'ye göre savunmada getirdiği bir artı da yok, Denayer'le birlikte Yusuf Yazıcı karşısında ezildiler. 

Tudor'a yazılacak bu sonuç. Oyunu okuyamadı yine, hamleleri geç ve yanlış. Eren Derdiyok'u oyuna almak için Gomis'i çıkarmaya gerek yok. Gomis servis alamıyor ki, nasıl etki etsin. Eren Derdiyok da farklı bir profil değil, hatta Gomis'e oranla daha çok servis alması gereken bir futbolcu. Neyi değiştirdik biz bu hamleyle, ne hedefledik. Olmayan bir hücum vardı, Gomis'i kenara alarak bitirme imkanını da sıfırladık.

Sen hücum takımısın, baskı ve tempoyla bu noktaya gelsin. Niye bunlardan vazgeçiyorsun, neden bazı rakipler için köklü değişiklik yapıyorsun. Fenerbahçe maçında baskı ve tempodan vazgeçmedik, plan doğruydu ama işlemedi. Trabzonspor karşısında ise plan kötüydü, tüm doğrulardan vazgeçtik ve rakibin baskısına boyun eğdik. Eksik olan, önlem alması gereken taraf onlardı, zorlayamadık. Feghouli atıldıktan sonra ise tamamen bittik. 

Kötü oynadık, iyiye gitmediğimiz doğru. Şu ana kadar iyi bir yol vardı, tekrar onu bulmak gerekiyor. Tabii bu demek değil ki hakemi konuşmayacağız. Bero'nun Fernando'ya girişi belki de 2 tane kırmızı kart ama sarı dahi çıkmadı. Olcay Şahan'ı atarken eyyam yolunda Feghouli'yi oyundan attı. Kırılma noktalarıdır bunlar, 2 haftadır bu yolda neler izliyoruz..

27 yorum:

  1. Maç başladı gözlerime inanamadım. Fernando stoperlerin arasında, Linnes sol açık, Mariano sağ açık, oyunu geride Badou kuruyor, Tolga ne yapacağını şaşırmış bakınıyor, Selçuk koşacak hali yok orta saha TS nin eline geçti hemen...Tudor farketti ama iş işten geçti..Burada uyarıyoruz hep savaş başlamıştır her şeyle üstümüze gelecekler akıllı olalım diye ama o akıl yok sahada..Feghuli oynadığı ilk maçtan beri tartışmalı pozisyonlarda agresif, Belhanda, N diaye de aynı..Kimse uyarmıyor mu arkadaş bu oyuncuları, burası süper lig, hakemlere,pislik çirkef oyunculara bulaşmayın diye.Sanırım anladılar ama 5 puan gitti iki haftada..İlk yarı hücumda top oynayan tek oyuncu Feghuli o da atılınca tam anlamıyla ayazda kaldı Tudor..Gomis müdahalesi gerçekten absürt..Diğer şeyler üzerinden de eleştirilebilir ancak benim maçtan çıkardığım en önemli tehlike "oyuncuya dayalı düzenin" geri gelebileceğidir. Tudor bu maçla birlikte taktik ve otorite olarak kontrolü kaybetmeye başladı bence.. Oyuncular şampiyonluğun sadece kendi gayretlerinde saklı olduğunun farkına vardılar.Yani Tudor öyle kötü hamleler yapıyor ki artık böyle düşünüyorlardır.Gomis'i 53 te bu şekilde oyundan alırsan BJK-İBB maçında ondan fazla şey bekleme Tudor..Bu şartlar altında çanlar kendisi için çalmaya başlamıştır..Arabası bu bir aylık sert virajda yoldan çıkmak üzeredir, toparlar mı? bence zor..Son sözüm Selçuk için, kendisine mutlu bir emeklilik dilerim..Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış dizilimdi. Selçuk İnan'a Belhanda rolü verildi, oysa en iyi zamanında bile orada oynayamamıştı. Badou geride, ben 10 numarada bekliyordum. Ciğerci ve Feghouli arası koca bir boşluk.

      Sil
  2. Tudor herkesin gördüğü ama kendisinin göremediği felaketin başlıca mimarı olmayı başardı. Herşey iyi giderken bir anda geçen seneki mentaliteye döndü. Bir anda maça geçen sene deplasmandaki Ts-Gs maçı mantalitesi ile maça çıktı. Tek fark geçen sene defans merkezini kalabalık tutan Tudor bu sefer ortasaha merkezini kalabalık tuttu. İki haftadır Tudor un hatası ; rakibi önlemler ile savunarak onun zaaflarından öne geçmek. Ancak bunun işe yaramayacağını Türkiye şartlarını bilmediği için anlamadı.

    Felaket durumdaki Ts nin karşısına onun ortasaha pas kanalını engellemek üzerine çıkarsan aha böyle Ts elini kolunu sallaya sallaya 2 tane atıp seni gönderil. Sahaya çıkan 4 oyuncunun adını yazınca mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu herkes anlamalıydı. Selçuk - Tolga - Ndiaye - Fernando. Bu 4 oyuncu farklı meziyetleri olmasına rağmen tamami ile aynı bölgenin oyuncuları.

    Plan tamamı ile basitti. Ts nin defans hattı oyunu kurma konusunda tıpkı geçen sene Cavanda-Semih-Carole hattı kadar kötü. Trabzonun geçen sene kendisini yendiği taktiğe hiç ellemeden aynen uygulaması gerekiyordu. Rakip yarı sahada basması. Sezon başından bu yana başarı ile uyguladığı taktiği uygulaması gereken en hayati maçta uygulamaktan korkması Tudor un en büyük yanlışı.
    Bu anlamda Selçuk un oynamaması onun yerine Garry Rodriquez in oynaması gerekiyordu. Sadece Feghouli ve Gomis ile pres yapamazsın. 4-3-3 sistemini kullanması gerekiyordu.
    Belhanda nın oynaması konusun ise tamamı ile ayrı bir konu. Son 2 maçta işlemeyen bir oyuncuyu takımın aradığını düşünmüyorum. Bir tek top bizdeyken oyunun merkezini biraz daha rakip yarı sahada olması dışında pek bir değişiklik olmazdı. Yani her şartta Belhandanın kesilip Garry nin oynaması gerekirdi. Yada Tolga yı kesip 4-2-3-1 e dönmek.

    Sonuç olarak acaba Tudor Rikerink in durumuna mı düşüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım Belhanda olmayınca ileride etkili pres yapamadı.Hatta neredeyse hiç bir bölgede yapamadı.Presi başlatan adam yoktu.TS ikinci bölgeyi çok kolay geçti.Belhanda tarzında oynaması mümkün Badou ise Tudorun tabusu sanki ısrarla oynatmıyor orada..Belhanda bu formatta lazım oyuncu.Şu an alternatifsiz o yüzden rahat bu rahatlık daha iyi olmasını engelliyor..

      Sil
    2. Pres yapamamamızın nedeni Belhandanın olmaması değil, Selçuğun olması. Pres dediğin şey tüm takım halinde yapılan bir şeydir. Selçuk gibi temposu düşük bir adamla pres yapmaya kalkarsan rakibi Selçuktan kaynaklı eksiklikten rahatça çıkabilir.
      Selçukla oynayacaksan pres yapmamak mantıklı yani bu durumda Tudor u eleştiremeyiz. Eleştireceğimiz şey Selçuk tercihi.

      Sil
    3. Pres yapamamamızın nedeni Belhanda'nın olmaması, tam olarak bu. Belhanda önemli, umarım anlaşılacak..

      Sil
  3. gs'ye top oynatmıyorlar. açık ve net. bunu kabul eden fb taraftarı bile gördüm :) her şeye düdük.
    eksiklerimizi görelim diye takıma vurup durmak da bir yere kadar. bu ülke tamamen gs aleyhine işliyor..
    insan kendi ülkesinden delicesine nasıl nefret eder. işte böyle.. nefret ediyorum baştan aşağı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, bugün yazdım bir yazıda hatta..

      Sil
  4. Maçı stadyumda seyrettim bu sene ilk kez takımı canlı görme fırsatım oldu ki bir de ne göreyim eyvahlar yazıklar olsun!Neredeyse rüya takım denilecek,şampiyonluk yolundaki takımın sol beki ya bu kadar mı kalitesiz bir oyuncuymuş,yahu onun
    Gs de ne işi var diyecek biri demi çıkmamış.arada bir övgüler yazılıyor çiziliyor artık bundan sonra yorumlara son derecede şaşkın kalacağım.Ndiaye,güçlü çevik ilerde oynamalı şeklinde söyleniyor da onun ilerde oyunu şekillendirecek bir futbol aklının olduğunu izlenimini vermiyor.Tolga da çok ağır ve yavaşmış, belki sakatlıktan yeni çıktı diye mi bilmem ama sol tarafta adam geçeceğim orta yapacağım diyecek en son futbolcudur ayrıca bir kaç yerde Gomis e ara topu atması gereken yerde topu sürüp adam geçmeye çalışması da ayrıca kapasitesini bilmeden oynadığını gösterir.Bunun dışında fernando, mariano, feghuli, maicon, denayer hakkaten çok kaliteli olduklarını gösteriyorlar.Eleştirdiğim Belhanda yı canlı merak ediyordum görme fırsatım olmadı.Nihayetinde İstanbul da Bjk ve Fb ye kök söktürmüş bir takıma evinde yenilmemiz ortalama bir durum.Dip not; Maçtaki Gs seyircisi istanbul a dönünce arkadaşlarına Ts taraftarının yapmış olduğu gürültüyü,seyircinin maçı nasıl aldıracağını,rakip takımın nasıl sindireceği anlatırlar.Ben topun bir ara önce topun ts lilere geçsin gürültü bitsin istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'sız Tolga Ciğerci sol tarafta bu kadar, fazlasını veremez..

      Sil
  5. 45 te dediğin gibi göbekten birini çıkarıp garryi almalıydı. Sarı kart gören Ndiaye ileri koyup Selçuku savunma önüne çekebilirdi.

    Linnes Latovlevici farkından çok adamlar topla çıkarmadılar latoda olsa çok farketmezdi bence.

    İkinci yarıya aynı takımla çıkmak skandal Tudor açısından. Sarı kartlı Ndiayeyi göz göre göre riske atması da.

    Büyük Skandal ise hakem denen kukladır. Olcay gibi pislik yapan oyuncu ile Feghouliye aynu cezayı vermesi kötü niyettir. Kimse de bunu şiddetle dile getirmedi. Öncesinde Fernando'nun pozisyonunu es geçmesi de Skandaldır. Yazıklar olsun böyle federasyona ve hakemlere.

    Tudor'un maç sonu açıklamaları analizi de sıkıntı.

    Top taşıyacak teknik hızlı adamımız az garry ve belhanda.

    Gomisin çıkması da hata bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-0 geriye düşmeyi beklememeli bunun için, topu kim taşıyacaktı. 2. yarı büyük kayıp Tudor adına.

      Sil
  6. Ndiayenin atılması belki işe yarar bakalım haftaya o görevde kim oynayacak.

    YanıtlaSil
  7. Son 3 haftanın değerlendirilmesi. Konyaspor-Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarındaki katliam ın değerlendirilmesi. Bu katliamın baş sorumlusu ise herkesin dediği hakem değil, Tudor. 8 haftayı 22 puanla geçmiş takımın son 3 haftada 3 puanı zorlanmak sureti ile 4 puan aldı. Oyun olarak ve oyuncu performansı olmak üzere geriye giden bir takım.
    Bizlerin ümitlenmesine neden olan oyunu bir hatırlayalım. Rakip yarı sahada bunaltıcı bir pres, kazanılan topların hızlı oynanarak Gomis ve Tolga ile gole gidilmesi. Orta sahada ise Fernandonun uzun topları, Ndiayenin topla dönüp adam geçmesi, Mariano nun isabetli ortaları ve Linnes in topla içeri kat edişleri. Defansif olarak pres in yanından Fernandonun süpriz çıkışları ile rakip presten çıksa bile iyi bir süpürücünün ayağına takılıyorlardı.
    Peki sonra ne oldu. Tudor yavaş yavaş oyun merkezini geriye çekti. Pres gücümüz azaldı. Artık daha az adamla pres yapar hatta geriye çekilip rakibin üzerimize gelmesini beklemeye başladık. Belhanda ilk haftalardaki hızlı oyunundan eser kalmamıştı. Rakip yarı alanda hızlıca kalabalıklaşamadığımız için set oyununa dönmek zorunda kaldık. Stoperlerimiz bir Pique olmadığı için bunuda başaramadık. Fernandoyu stoperlerin arasına çekerek rakibe yaptığı süpriz presi de böylece önlemiş olduk. Bunun yanında mesafe uzadığı için uzun topları atmasıda engellenmiş oldu. Ndiayenin düşen performansını da kimse fark etmediği için orta sahada 1 kişi eksik oynamak zorunda kaldık. Fernandonun uzun topları ile birebir kalan Mariano artık topları rakip kendi kanadında yoğunlaşmışken alabildi.
    Ayrıca tamamı ile haksız bir şekilde kesilen Linnes yerine ceza sahasında kalabalıklaşmamışken kesilen karavana ortalar ile Latonun oyunu herşeyin üstüne tüy dikti.
    Yani biz Tudor un bir neden yokken kendi kafasından uygulamaya koyduğu B planı yüzünden iyi oynadığımız oyunu kaybettik. Artık takımın hücum planı Maiconun Gomis e attığı uzun toplardan ibaret olan takıma evrildiğini görmek acı ve üzücü.
    İki tane daha böyle detaylı yorum atacağım. Birinde oyuncuları birinde de içimde birikmiş Fenerbahçe ve Trabzon maçlarını yorumlayacağım.

    YanıtlaSil
  8. Takımın geleceğini planlamak için Trabzonspor ve Fenerbahçe maçına bakmak gerek. Tudor Fenerbahçe maçına çıkarken keskin değişiklikler yaptı. Maçtan önce bir hafta önce sakatlıktan çıkmış Tolga ve Garry nin durumunun yanında bir çok kişinin Konyaspor maçındaki oyununu beğendiği Selçuğun ilk 11 deki yer alıp almayacağını düşünüyordu. Maçın kadrosu 1 gün önceden düşünce herkesin kafasında soru işareti oluştu. Ben bunu bir taktik savaşı olarak yorumlayıp mantıklı bulmuştum. Rakip senin 8 puan arkanda 3 puan alması şart. Senin defansif olarak oynadığını görüp rakibin çift santrafor a zorladığın bir plandı. Ancak Aykut Kocaman bu planı belki hissedip belkide cesaretsizliğinden bu çift santrafor hamlesini yapmadı. Fenerbahçenin sağ kanat ataklarının İsla ile gelmeside orada sadece Tolganın idare edebileceğini düşünmesi doğal. Ben sol beksiz 4 lü savunmayı bile kabul edebilirim. Yani maça çıkış planı kendi içinde oldukça yerinde.
    Belhanda ve Feghouli li çift forvet arkasıda kanat beklerine alan açmak için mantıklı.
    Ancak Tudor un Aykutu tanımaması belkide kendi takımına güvenmemesi nedeni ile aldığı bu taktik anlayış işe yaramadı. Maçın başında sakatlanan Sedar ile klasik sisteme dönsede oyun anlayışı olarak klasik sisteme dönmemesi büyük hata. Maç içinde yapması gereken taktik değişikliği yapmaması mağlubiyetin anahtar noktasıydı.

    Fenerbahçeyi yorumlamak gerekirse defans ve ortasahasında ki ikili pas konusunda zayıf bir takım. Bir tek tehdidi sağ bek olan bir takım. Hücum hattındaki 4 lü oyuncu ise krittik anlarda pres yapan ve yetenek yaratıcılık olarak Valbuenaya bakan bir takım. Çözüm oldukça basit Fenerbahçenin kaybettiği her puan da olduğu gibi defans hattı ve stoperlerin üzerine pres yap, onlar topu kaybedecek sende hızlı oyuncuların ile gol atacaksın. Plan bu kadar basitken kendi yarı sahanda bekleyip kontra atak kovalamak yapılacak en son hamle olmalıydı. Belkide en zayıf olduğu tarafı senin en güçlü olduğun yerken bunu kullanmamak büyük hataydı.

    Trabzon maçına bakacak olursak Belhanda dan eksik olarak bu maça çıkıyorduk. Bir hafta önce rezil oynamış olan bir oyuncuyu arayacağımızı kimse düşünmüyordu. Bunu sanırım bir tek Tudor düşünmüş olacak ki vazgeçtiği sistemden yine vazgeçerek bütün Galatasaraylıları şaşırtmayı başardı. Belhandanın eksikliğinde rakip yarı sahasahada pres yapamayacağımızı yada hızlı topu çeviremeyeceğimizi düşünmüş olacak ki Selçuğa güvenmek gibi bir hata işlemiş olacak. Burada da Tudor yine önlem alarak tıpkı keçen seneki gibi kendi sahasına gömülen bir oyun sergiledi. Selçuğu ortanın soluna yakın bir parça ilerde oynatan Tudor rakibe önlem almayı düşünmüştü. Ancak rakibin yetenek ayakları iyi olduğu için bu önlemleri aşmayı başarıp en kötü halleri ile bize 2 tane atmayı başardılar.
    Tıpkı Fb nin sahip olduğu zaaflardan yararlanmayan Tudor bu maçta da aynı zaafları barındıran Ts nin defans hattına basmayı hiç düşünmedi.

    Peki akıllardaki soru şu. Bu Tudor tek özelliği dinanizm ve rakibe pres yapan Tolgayı iki maçta kendi sahasında rakibi karşılama stratejisi ile çıktığı maçta niye oynattı. Eğer sen kendi sahanda oynuyacaksan pres yapan oyuncudan ne medet umacaksın. Rakipler akıllılık ettti ve Tolganın pas almasına müsade edip pres yaptılar. Bizde atak yapamayıp kör dövüşü oynamak zorunda kaldık.

    Yani iki maç iki yanlış plan ile biz iki haftada 1 puan aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünüyordum, Belhanda'nın alternatifi yok ve değerli bir isim. Görmek istemeseniz bile..

      Sil
    2. Kalitesine ve takım içindeki rolüne bir şey söyleyemem. O konuda değeri tartışılmaz. Ancak şunu sizde kabul edersiniz. Daha iyi olmasını bekliyoruz. Gole birinci dereceden katkı olmasını.
      Transfer sezonu bittiğinde Belhandanın gol yüküne katkısını sorsam 5 aşağı 5 yukarı aynı rakamları söylerdik büyük ihtimal ile. (8 gol 10 asist) Bu rakamlara iki ekleyin iki çıkarın. Şuana kadar bu aradığımız rakamları gösterecek bir ışık sunamadı.
      Çok sevdiğim takımdan örnek vereyim. Chelsea deki Eden Hazard olmasını beklerken kendisi giderek Fabregas ı oluyor. Dersenki Fabregas ta iyidir. Ndiaye de Kante olur geçinip gideriz. O zaman Tolga hücumda sırıtmış oluyor.

      Sil
    3. Gole birinci dereceden katkılı zaten, istatistiği paylaştım. Atılan gollerin yüzde 80'inde Belhanda'nın adı bir noktada var. Daha ne bekleniyor bilemiyorum. Belhanda yoksa gol yok, bu kadarını yazabilirim. Hazard, Fabregas farklı tarzda isimler, kıyas kabul etmez. Trabzon maçı çok şeyleri açıklamış olmalı. Işık sunmadı, güneş gibi doğdu :)

      Sil
    4. Yetmez. Kesinlikle yetmez. Bir sezonda kaç maç var. 34. Normal olan gol rakamı 68(ki az bir rakam). Gomis gol kralı oldu 35 attı diyelim. Geriye 33 gibi bir rakam kalıyor ki ciddi bir rakam. Mariano, Linnes, Lato nun toplamı 3 golü geçmez. Maicon en golcü sezonunu yaşıyor olsun duran toptan 10 atsın. Fernando atmaz kaleye uzak. Tolga sezon sonuna kadar 10 gol atabilcek mi zor gözüküyor. Feghoulinin 10 golü aştığı sezon yok. Ndiaye kaleden uzakta. Geriye kalıyor Belhanda. Belhanda 10 golü göremezse bu sezon şampiyonluk imkansız olmasa bile zor.
      Ondan ne beklendiğini söyleyeyim. Gol öncesi pas ve gol. Rakipler bizi çözüyor. Gol öncesi pasını Tolga veremeyeceğine göre Feghouli yi sıkıştıran rakip bizi kitliyor.
      Fabregas,Sneijder,İniesta,Hazard,Belhanda,Rivaldo kıyas kabul eder. Aynı mevkinin oyuncuları olmalarının yanında farklı özellikler ile birbirlerinden ayrılır. İniesta, Fabregas ve Sneijder forvet arkası özelliğinin yanında orta saha özellikleri vardır. Top kazanırlar, Orta sahada oyun kurmak onların özelliği. Rivaldo, Hazard, Mesut gibi oyuncular ise forvet özellikleri ile önce çıkarlar. Bazen kanat gibi oynar bazende ceza sahası içinde gol ararlar santrafor gibi.
      Belhanda ya çift yönlü orta saha oynayıp Tolga kesilmeli yada sistem değiştirip forvet arkasız bir sistem gelmeli.
      Fenerbahçe maçında oyunu geride kabul ettik. Ts maçında da aynısı olmayacağına kim bilebilir. Bana göre Ts maçında Belhanda oynasa sonuç değişmeyecekti.
      Şut atsın en azından.

      Sil
    5. Nasıl yetmiyor ya :) Ligdeki konumun ortada, bu noktaya Belhanda'nın da katkılarıyla gelsin, o olmadığında tablo ortada. Belhanda farklı bir 10 numara. Bu mantıkla Elmander'i de yemeniz lazımdı, gol sayısı 10 civarında ancak kalıyor diye. Kıyasladığın isimlere bak hala, bi Messi dememişsin :) Ön alanda baskısı, presi, topu taşıması, sahada basmadığı yer bırakmaması, Gomis'i kullanması. Daha ne, bu adam böyle. Buna evrildi. Beğenmeyen hala Sneijder'i unutamamış demektir, 2 senede Sneijder ne yaptı konuşulmaz ama. Ya da Nice günleri nasıl geçiyor. Biraz saygı, biraz doğru bakış açısı..

      Sil
    6. Çok basit bir sorumu cevaplamamışsın. 10 golü kovalayacak ikinci bir oyuncu bu takımda kim olur. Elmander dönemi gole etki eden Milan Baros daha sonra Necati Ateş, orta sahada Selçuk Melo, Çok fazla olmasada Emre,Kazım ve Engin Baytar vardı. Şuan böyle biri yok. O sezon Milan Baros ,Necatiden gol alamasak Elmander de eleştiriden nasip alacaktı.

      Sen isimlere takılıp anlatmak istediğimi anlamıyorsun. Ben bir oyun tarzından bahsediyorum. Bir oyun tarzında beklenen bazı şeylerin olduğundan bahsediyorum sen Messi diyorsun. Bu adamın ön alanda baskısında, presinden, topu taşımasından memnunsan, sahada basmadığı yer olmamasından memnunsan ki üstüne basarak belirtiyorum bende memnunum o zaman Tolga nın varlığı anlamsızlaşıyor. Sahada bir 8 numara varken ikinci bir 8 numara eli ayağı bağlıyor.
      Ayrıca son 3 haftaya kadar Garry Rodriquez in de gollerde ve pozisyonlarda Belhanda kadar hatta Belhanda dan daha çok adı var. O zaman o adamında banko olması gerekiyor.
      Birde şunu belirteyim bir oyuncuyu sahada basmadığı yer ile pres ile savunma yapmasını 2008-2009 sezonunda biz taraftar Ayhan Barış işin kullanıyorduk."Aaa adam koşuyor tekmeye kafa uzatıyor" diye savunuyorduk sezon sonu baktık 5 inciydik.
      Bu dediklerimi inkar etmeden tek bir sorumun cevabını istiyorum. Rakip kendi kalesine atmazsa, Muslera rakip kaleye gol atamayacağına göre bizde bu golleri kim atacak.

      Sil
    7. Ben bundan sonra hiçbir sorunu cevaplamama kararı aldım :) Serdar yorumunda yazdım, iyi olan Sneijder, zirvedeki Hagi üzerinden Belhanda yorumlamalarına karşı bir yanıtım yok artık.

      Sil
    8. http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/10/18-golun-10unda-atlan-son-8-golun-ise.html bunun üzerine +1 asist daha ekle, Karabük maçından. Kendinle çelişiyorsun, gol ise beklentin onu da atar. Daha iyisini bence de yapar ama kötü diyemezsin, onsuz ne olduğunu gördük işte. Kırın şu prangalarınızı, biraz değişen oyunu, Tudor'un istediğini anlamaya çalışın. Belhanda'nın yerine x ile daha iyisi olurdu diyorlar, olmaz kardeşim. En fazla yine bu olur.

      Sil
    9. Bu sefer gerçekten son yorumum. Senin yorumlarını yayınlarım o ayrı, sen yaz dilediğin gibi. Yanlış anlama sakın beni. Belhanda senin Messi gibi isimlerle kıyasladığın, şunu şunu yapmalı dediğin aksiyonları yapabilse zaten bugün Galatasaray forması giymiyor olurdu. Yeteneği başka bir seviye, bunu da unutmadan.

      Sil
  9. Taraftar ve camia olarak dağılmamamız lazım. Tudor ve oyuncular kendilerine güvenmeli. Rakibe şartlara göre elbet taktik değişiklik olacak ama sadece tedbir amaçlı sahaya çıkarsan böyle top oynayamazsın işte.

    Ostersunds öncesi 3 hazırlık maçında da goller sadece penaltı golleriydi. Hucum planında sıkıntı var aşamadık.

    Tudor Allahaşkına Nadiye'yi biraz hucuma çıkar. Patlayıcı sürati olan Ndiaye ve Garry değerli hucum silahları. Aksi halde rakipler savunmalarını rahatlıkla ileri çıkarır. Ne gomis tekk başına iş yapacak adam ne de diğer oyuncular ağır olmaları sebebiyle set hucumuna yatkın adamlar.

    Geçiş oyunu ya da kontra yapacak adamlar değiller. Garry'i oynatmayarak ndiaye'yi batista gibi adam-top peşinde koşturtarak hucum gücünü düşürmüş oluyorsun.

    MKİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onstersunds öncesi bir şey oturmamıştı, sorun o. Hücum planımız var ama tam anlamıyla akmıyor, nedeni Belhanda / Feghouli arası rol paylaşımının sorunu bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir