4 Kasım 2017 Cumartesi

11 maçta 4. golü oldu, Negredo, Janssen ve Soldado gibi iddialı forvetlerin önünde


Maicon konusunda tevazu sahibi değilim, transfer gündemine girdiği günleri hatırladım da. Transferini çok istiyordum, o dönem bazı konularda büyük ön yargılarla uğraştım ama beklentim ölçüsünde bir performans izliyoruz. Ayağı kötü, yavaş dendi, lider değile getirildi, açık alanda büyük sorunlar yaşarız diye yazıldı ve ilk Östersunds maçının ardından resmen linç yedi.

Yine aynı noktaya geldik, sistem takımıyız. Maicon'u da iyi kılan, yükselten bir düzen bu, fazlasıyla sağlam performans bu. Lider stoper değil ama lider karakter demiştim, bunu izliyoruz. Fernando'nun varlığı da önemli, açık oyunda birbirlerini öyle güzel tamamlıyorlar ki. Açık alanda yakalanmıyor Maicon, geriden oyunu kötü kurduğunu düşünmüyorum. Güçlü, havadan iyi, agresif gibi konuları yazmıyorum bile, bunlar zaten bariz özellikleri.

Ekstrası ise attığı gol sayısı, bunu konuşalım. 11 maçta 4. golü oldu, Negredo, Janssen ve Soldado gibi iddialı forvetlerin önünde mesela. Sadece atılan gol de değil, isabetli şut sayısında da tablo aynı. Maicon'un 6 isabetli şutu var, Janssen'in 4, Negredo'nun 2, Soldado'nun 1. Lugano etkisi, gol noktasında da katkısını izleriz demiştim, tablo ortada. Cepheden duran topları iyi kullanır mesela, zaman içinde bunu da göreceğiz. Çıktığı her duran topta tehlike yaratıyor ve bu vuruşları kullanma noktasında Belhanda o kadar iyi ki. Gençlerbirliği karşısında bir topu da direkten döndü Maicon'un, 

Maç içinde Fernando stoperlerin arasına girdiğinde ya da 3'lü savunmada sağ bek gibi de oynuyor, sürpriz çıkışları var. Karabükspor karşısında sorumluluk aldı, maçı kazandıran golü böyle geldi. Büyük oynuyor yani, ne yazsam eksik kalacak. Ben bu etkiyi bekliyordum, benim için sürpriz değil. Hatta beklentimin bir tık yukarısında, o da Serdar Aziz'le gösterdikleri uyum itibariyle. Bu uyumu beklemiyordum mesela, Maicon'a daha odaklıydım.

Maicon'un 4, Tolga Ciğerci'nin 6 golü var. Sezon başında bu yazılsa kimse inanmazdı, buna ben de dahil. Maicon'dan bu kadar kısa süre içinde böyle bir gol sayısı beklemezdim, kendi kariyerinin en iyi rakamı. Tolga Ciğerci'yi konuşmaya dahi gerek yok, rakip ceza sahası içine bu koşularıyla daha fazla gol bulur. Lugano yıllarca Fenerbahçe'nin kozu oldu bu konuda, duran toplarda ileri çıkıp attığı gollerle çok maç kazandırdı. Chedjou'nun bazı dönemlerde golleri oldu ama bu istikrar ve etkiyi hiçbir zaman gösteremedi. Maicon belki de bu anlamda son yılların en iyisi..

2 yorum:

  1. Bence bu sistemin islemesinin ana nedeni yabancilarin profesyonelce davranmasi ve hemen ulkeye, turk futboluna, takima alismasi. Ne kadar dogru karakterde oyuncular olduklari belli oluyor. Aykut Kocaman, Ersun Yanal vs hepsi "daha yeni takimiz, zamana ihtiyacimiz var"diye bahane uretirken, ee sanki biz eski takimiyiz? Vizyon'un oldugunda, sistemin oldugunda, alisma sureci diye birsey kalmaz. Nokta transferler budur iste

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlı, programlı hareket.. Yabancıların karakterine kadar belli ki araştırıldı ve bu takım doğdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir