5 Kasım 2017 Pazar

Belhanda'yı eleştirenlerin de kabullendiği bir performans


Konyaspor ve Fenerbahçe karşısında performansı kötü, bunun dışında kalan maçlarda ise iyi bir görüntüsü olduğunu ısrarla yazdım. Taraftarın 10 numara algısı burada konu, beklentiler farklı, bu da yanlış olan. Oyun evriliyor, tarzlar değişiyor, Tudor bu olaya biraz daha başka bakıyor. 

Belhanda daha orta sahaya yakın, mücadele içinde, 90. dakikada dahi rakibini kovalayan bir adam. Topla da çıkıyor, atılan gollerin bir yerinde mutlaka adı var, faul alıyor, ikili mücadele kazanıyor gibi istatistikler sayarım. Takımın bu noktada olmasında emin olun ki çok fazla yararı var ama bir türlü ısınamadı insanlar, benim uğraşım bu yüzden.

Sürekli söylediğim şey ise "daha iyisi olabilir" üzerineydi. Yeteneklerinin ucu açık, hareketleriyle de keyif veren bir isim, kreatif futbolcu. Taraftarın 10 numara algısında da bu var, keyif almak istiyorlar. Lincoln bambaşka bir tarzdı, istikrarsızdı ama oynadığı oyun keyif veriyordu. Belhanda ilk etapta bu tarzda bir 10 numaraydı, yıllar içinde oyunu değişti, 

Nice dönemi belirgindi bu durum. Ağırlıklı olarak sol tarafta oynadı, bence iyi bir performanstı ama kötü olarak algılanıyor. Şu anki Galatasaray durumu gibi, ısrarla görmeyen bir kesim var. Nice performansı 36 maçta 3 gol 7 asist, Galatasaray performansı ise 11 maçta 1 gol 5 asist oldu. Olay şu, Belhanda'nın performansı rakamlarla değerlendirilmeyecek gibi. Yine de 11 maçta 5 asist kötü rakam değil, çift haneyi devirecek yüksek ihtimalle.

Orta sahaya yakın oynuyor, 10 numaradan ziyade 8 numara gibi ve etkisi var. Badou Ndiaye'nin 8 numara performansından tabela bekliyorduk, Belhanda'nın 8 numara performansı bunu yapıyor, Badou ise 6 numarada oynuyor. Gençlerbirliği maçının bir farkı daha var, bence de en iyi Galatasaray performansıydı. İşin daha içindeydi, göze daha hoş gelen hareketler yaptı, beklenen 10 numara performansıydı. Göze hoş gelen oyundu.

2 asisti ve bu oyunu üzerinden Belhanda'yı eleştirenlerin de kabullendiği bir performans izledik. Daha iyisi olabilir dediğim bu, oyununun yanında yeteneğini göstermesi, daha fazla sorumluluk alması. Kötü değildi performansı, ben beğeniyordum, bu noktada faydası yüksek ama algıyı kırmak anlamında Belhanda'nın da etki ettiğini gördük..

14 yorum:

  1. Maicon u öven bir yazı yazdın, Belhandayı öven yazı da yazdın hatta Eren i öven bir yazı bile var. Nerede maçın en iyi oyuncusu Garry Rodriquez için bir yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın en iyi oyuncusu değil, en azından bence ve genel kitleye göre. İyi iş çıkardı ama hücumdaki akılsızlığı bizi daha büyük farktan etti. Son tercihleri hep hatalı, mücadele kısmında iyi. Seviyorum da, başka konu bu.

      Sil
  2. Belhanda değil de takımın genel olarak pasa dayalı hucum organizasyonunda sıkıntı var. Attığımız goller bireysel çaba duran top takım olarak fazla efor sarfedip rakibi hataya sürükleyerek atılan goller vs.

    Başta söyleyeyim gol goldür. Ancak Baros Arda Kewell Lincoln gibi halı saha futbolu tika taka tarzı ayağa pas, verkaçlarla pozisyon bulamıyoruz. Belhanda ve biraz Feghouli dışında buna müsait oyuncu yok garryle tolgayla oğuzhan babel arda lincoln Kewell vari top oynayamayız. Ama bunu geliştirmek lazım.

    Fiziksel olarak yıkamadığımız rakiplere zorlanıyoruz. Hele bi de pres yapıp pasla çıkabiliyorsa bizi alt ediyor. Pas oyunuyla karşılık veremiyoruz.

    Hucumdaki ikinci sıkıntı sol kanadı kullanamamamız. Solda Marianoyu bulamadık Asamoah beklentimiz var gelirse katkı sağlar. Hatta yedeğine de yerli aziz behich de düşünülmeli. Kontenjan değişirse fiyatını katlar. Bunu beklemeden almakta fayda var bence.

    İkinci sıkıntı açıklarda. Solda tolga iyi oynuyor ama gomis belhanda feghouliyle top yapmak yetmiyor kaldı ki feghouli içte belhanda ile birlikte iş yapamadı.

    Bize hem skor yapabilecek hem ayağı düzgün oyun aklı olan ofansif bir oyuncu lazım. Hem ikinci santrfor forvet hem orta saha özellikli bir tutkal lazım. Forvet arkasında belhanda ve feghouliyle uyumlu oynayacak. Mümkünse hızlı biri de olmalı.

    Bu profil Arda değil. Çalışmış zayıflamış bir Arda'nın faydası olur kontenjan sebebiyle ama başka bir ofans forvet karışımı oyuncuya daha ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu maçta ilk kez hücum için organizasyon gördüm, hakkını yiyemem takımın. Tek paslarla gelip pozisyonlar yarattık, bu ilk kezdi. Daha önce baskı ve tempoyla bunu buluyorduk.

      Sil
  3. Belhanda tarz olarak benim beğendiğim bir ofansif orta saha ama en büyük eksisi kaleye şut atmıyor! Büyük takımların ofansif orta sahası kaleye şut atmaz mı? Değişik bir psikolojisi olan bir futbolcu, dikkat ederseniz en son şutunu telekom daki sivas ya da kasımpaşa maçında kaşeciye karşı karşıya kaldığında çekti topu dışarı attıkttan sonra kaç maç oldu kaleye şut bile çekmedi! Bence aklı o pozisyonda kaldı ! Büyük futbolcu bir pozisyona takılı kalmaz ! Kalırsa da büyük futbolcu olmaz! Belhanda benim için iyi ve yararlı bir futbolcudur ama büyük futbolcu asla değildir! Şut çekmeme olayını değiştirebilir mi? Bence bu yaştan çok zor ama seyredip göreceğiz! Asist özelliği, çok koşması , eforlu oynaması çok güzel ama tekrar söylüyorum şut özelliği olmayan bir ofansif orta saha olamaz! Bu cidden çok ironik bir durum.. sonuç olarak belhanda vereceği katkıyla takımın şampiyonluğunda büyük rol oynar ama asla başrol oyuncusu olamaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmıyor, o özelliği yok. Attığı şutların çoğu plase zaten, sert şut özelliği yok. Olmayabilir, atmayabilir. Ben bu tip ön yargıları bir kenara bırakalı çok oldu. Şut atmıyor yüzünden Belhanda'yı kötülemem. Zaten eleştirenlerin de ellerinde bir bu kaldı, nereden vuracaklarını bilemez durumdalar. Kırın şu ön yargıları.

      Sil
    2. Olur ayrıca, bak Belhanda olmuş :)

      Sil
    3. Bence olmamış ama tek dileğim bizde olması :)

      Sil
    4. Belhanda'ya ısınamayana saygı duyarım, bu oyun tarzını benimseyip benimsememek kişiye kalmış. Ama kötü futbolcu, kötü performans diyene katılmam. Sen diyorsun demiyorum :)

      Sil
    5. Size katılıyorum kesinlikle kötü futbolcu, çöp diyenler gitsin tenis maçı izlesin :) teknik heyet ne yapıp edip belhandaya şut atması gerektiğini anlatmalı eğer bu özelliğini devreye sokabilirsek derby maçlarda ve önümüzdeki yıl şampiyonlar liginde bambaşka bir belhanda izleriz..

      Sil
    6. Özelliği yok, kötü vuracak bir futbolcu da şut atmasın :)

      Sil
  4. Belhandayı çok beğeniyorum ama hiç şut çekmiyor. Acaba çekmiyor mu,çekemiyor mu? Kötü bile vursa denemesi lazım ki kötü vuracağını da sanmıyorum. Geçen sezon Tolga isabet ettiremiyordu ama sürekli deniyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelliği yok, sert şut atamıyor, daha plase vuruşları.

      Sil
    2. Tolga Ciğerci deniyordu ama yediği tepkileri de hatırlıyorum :) Bu sezon da deniyor aslında, etkisi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir