21 Kasım 2017 Salı

Belhanda, Montpellier dönemindeki 10 numara değil artık


"Yaşımın biraz ilerlemesinden dolayı, eski meziyetlerim aynı seviyede değil. Herve Renard ile olan görüşmemizde kendisi beni 10 numara olarak değilde 8 numara olarak kullanmak istediğini söyledi, sonrasında ise takımın en çok top kazanan isimlerinden biri oldum"

Bu konuyu ayırmak istedim, üzerine konuşmak gerekir. Yanlış anlaşıldı çünkü, sadece ilk cümle paylaşıldı ve konuşmanın devamına kimse bakmadı. Eski meziyetlerim aynı seviyede değil diyor ama pozisyon değişiminden bahsediyor. Hep söylerim ya, bu tarz adımlar çoğu zaman kariyer uzatır. Belhanda da Montpellier dönemindeki 10 numara değil artık.

Herve Renard ön plana çıkar burada, Fas Milli Takım'ında onu 8 numara gibi kullanıyor ve aldığı verim büyük. Nice sezonunda da sol kanatta oynuyordu Belhanda, insanlar gol / asist istatistiklerine takılmıştı ama farklı ve yararlı oynuyordu. Galatasaray'da da durum farklı değil, 10 numara görünmesine rağmen böyle oynamıyor, ben de ısrarla o özelliğini yazmaya çalışıyorum.

Algıyı kırmak derdim, Sneijder kıyası bu anlamda hatalı. Farklı oyuncular, aynı pozisyonda da oynamıyorlar. Belhanda'nın en iyi maçı bence Gençlerbirliği karşısındaydı, sizce 10 numara mı oynadı? Aksine orta sahaya daha yakındı ve tam bir 8 numaraydı. Genelde de böyle oynuyor zaten, orta saha çizgisine yakın, tam bir 8 numara gibi. Oyunu yönlendiren, savunma tarafında da katkı veren.

10 numara özelliğiyle de 8 numarada farkını konuşturuyor. Topla dripling yapabilmesi, adam geçmesi, dikine oynaması gibi. Şutu yok diyorsunuz, tek kusur bu olsun. Başakşehir karşısında kötü bir futbol oynadık ama ilk yarıda etki etmeye çalışan tek futbolcumuzdu. Sorumluluk alması, seyir değiştirmesi bekleniyor. Ben ise sistem içinde bir performans bekliyorum, o da bunu gösteriyor.

4-1-4-1 günlerini bu yüzden seviyordum. Belhanda sol, Badou Ndiaye sağ iç gibiydi. Forvet arkasında diziliyorlardı ama 8 numara gibi oynuyorlardı. Bundan vazgeçmemiz yanlıştı, özellikle Badou Ndiaye'yi dizginlemiş olduk. Belhanda yine kendi oyununu oynamaya çalışıyor, eminim ki daha iyisini de yapabilir. Şu düzeni fazla kurcalamayalım artık..

6 yorum:

  1. O zaman Badou ile acilen yer degismeleri gerek, te kime diyeceksin ki Tudor mu..bosveer elinden gelse stoper yapacak badou yu...

    YanıtlaSil
  2. Şuan ki düzende iki tane 8 numara ika tane 6 numara ile oynuyoruz. Barcelonanın 2003-2004 sezonundan Espanyol maçındaki düzeni aklıma getirdi. Giovanni Puyol Marquez Gabri - "Cocu" "Davids" "İniesta"(Motta da olabilir) "Xavi" - Ronaldinho Saviola.
    Gördüğümüz gibi 4 orta saha ile benzer bir oyuncu grubu ile çıkmışız.
    Maçın skorunu hatırlamıyorum ama Ronaldinho ve Saviolanın hücumda çok yanlız kaldığını hatırlıyorum.

    Bizde aynı durumu yaşıyoruz. Belhanda 8 numara oynamaz mı? kralını oynar oynuyorda. Ancak geri kalan 3 orta sahasından en az birini anlamsızlaştırıyor. Ancak yanına koyduğun diğer 8 numara hatta 2 tane 6 numara ile biz hücumda kayediyoruz. Ne yazıkki bu durumda kesik yemesi gereken isim Tolga Ciğerci. Belhanda eğer ben 8 numara oynuyorum diyorsa bu şart.
    Tolga dediğimiz oyuncu ortasahada pres yapan hücumda ise topun sekmesi durumunda şut atan bir oyuncu. Aşırı bir lüks. Alınmaya deymeyecek bir lüks.
    Demekki Belhanda Ayhan Akmanın geçirdiği gibi bir değişim yaşadı. O zaman yanında Tolganın olması gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynuyorduk diyelim, şu an öyle oynamıyoruz maalesef.

      Sil
  3. Fatih Terim'in zamanında Sneijder'i istememesinin asıl nedeni de budur aslında çünkü sneijder sadece 4 2 3 1 in forvet arkası oynar başka bir yerde de oynayamaz ama belhanda daha çok daha fazla yerde oynayabilme kapasitesine sahip tam Terim'in kalemi olabilecek bir futbolcu eğer terim gelirse belhanda dan çok üst düzey verim alabilir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, mantıksız değildi o düşüncesi de. Tudor da böyle düşündü bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir