21 Kasım 2017 Salı

Değerlendiremiyoruz böyle avantajları ve bu da bir teknik direktör sorunu


Vagner Love'nin 2 hafta olmayacağı açıklandı ve Galatasaray karşısında sahada olmayacak. Kağıt üzerinde avantajdır, rakibin önemli kozlarından biri, belki de en önemlisi. Bazı forvetler takımlarını taşıyor, Vagner Love bunlardan biri. Çaptan düştü, para kazanmaya geldi dediğimiz hemen hemen her forvetin ortaya koyduğu bir karakter var, buna Gomis'i de dahil ediyorum. Helal olsun ne diyelim, Vagner Love'yi izlemek büyük bir keyif.

Galatasaray karşısında olmaması avantaj, Alanyaspor önemli bir gücünü kaybetmiş oluyor. Mbilla da gerçi Galatasaray'a ters gelen bir isim ama Vagner Love'nin yeri başka. Gerçi Vagner Love sahada olsaydı da fikrim değişmeyecekti, Başakşehir maçı sonrasında bir isyan maçı olacak bu. Galatasaray'ın reaksiyon göstereceğini düşünüyorum ve kendi oyununu oynaması durumunda bu maçı da rahat kazanır. Fernando'nun yokluğuna rağmen yazıyorum.

Şöyle bir durum var, "şu avantaj" dediğimiz çoğu konu Galatasaray'ın avantajı değil. Bu da acı tecrübe, böyle maçlarda istediğimizi alamıyoruz. Antalyaspor maçında Nasri yoktu, Trabzonspor maçında Burak Yılmaz, Kucka diye büyüyen bir liste vardı, Başakşehir maçında Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir ve Caicara yok dedik, bir de sonuca bakalım.

Değerlendiremiyoruz böyle avantajları ve bu da bir teknik direktör sorunudur. Başakşehir maçına bakın, orta sahasında bu isimlerin oynayacağı ortamda kanatlardan gelecekleri belli, biz ise orayı boşaltıyoruz. Trabzonspor maçı desek ne oynadığımız belli değildi ve anlamsız bir kontrol sevdası vardı. Kontrolü, takımı dizginlemeyi, önlem adı altında alınan kararları anlamıyorum, çıkıp kendi oyunumuzu oynasak kazanacağımız maçlar.

Alanyaspor maçında bunu yapacak ama, kendi düzenimizle sahada olacağız ve eminim ki rahat bir galibiyet alınacak. Beşiktaş maçı ise her şeye gebe, güvenemiyoruz. Haliyle Tudor'a duyulan güven fazlasıyla düştü, çoğu kesim olmayacağına inanıyor hatta. Hakları var, bir şey diyemiyorum. Alanyaspor maçında desteği bırakmamalıyız yalnız, taraftar şampiyonluğa inanmayı bırakmamalı..

4 yorum:

  1. Beşiktaş maçı her anlamda dananın kuyruğunun koptuğu yer olacak

    YanıtlaSil
  2. Alanyaspor maçında yenilirsek yeni hoca için ciddi bir avantaj (puan olarak) kaybolur. Zira Beşiktaş maçını Tudor'un alacağına dair hiçbir ümit taşımıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir