4 Kasım 2017 Cumartesi

Bir anlamda Elmander rolüydü, Gençlerbirliği karşısında altından kalktı


Eren Derdiyok'u kazanmak, rotasyon içine dahil etmek önemli. Elinizde Gomis varken doğru bir alternatif olduğuna ben de inanmıyorum ama seçeneğiniz yok, kazanmak zorundasınız. Tudor geldiği gün 2 isim üzerinde beklentim vardı, Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok. Tolga Ciğerci o çıkışı bu sezon yakaladı, Eren Derdiyok'u ise bir türlü izleyemedik. Ta ki Gençlerbirliği maçına kadar.

Feghouli'nin yokluğunda hangisi oynamalı üzerinden bir anket açmıştım ve şıklar arasında Eren Derdiyok yoktu. Çift forvete dönüleceği, hatta bu maçta 3'lü oynanacağı hiç aklıma gelmedi. Beklentim Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş'tü, klasik bir 4-2-3-1 izleriz diye düşündüm. Eren Derdiyok'u 11'de gördüğümde şaşırdım ama 3'lü düzen noktasında heyecanlıydım.

4-4-2'ye uygun bir yapımız yok mesela, Belhanda'yı kanada yazmak durumunda kalıyoruz ki oynamak güç. 3-4-2-1, 3-5-2 ya da 3-4-1-2 gibi formasyonları ise oynayabiliriz, bu sayede Gomis / Eren Derdiyok'u bir arada kullanmak mümkün. Aynı tipte isimler aslında, ikisi de pivor santrafor ama Eren Derdiyok farklı oynadı. Gole odaklı değildi, sistemin önemli bir parçasıydı ve mücadelesiyle iyi iş çıkardı. Bir anlamda Elmander rolüydü, Gençlerbirliği karşısında altından kalktı.


Böyle devam edebilirse katkısı büyük olur, rahatlıkla alternatifler arasına yazabiliriz. Eren Derdiyok'u böyle bir mücadeleyle pek izlemedim, hareketliliği rakip savunmayı bozdu, günün sürpriziydi belki de. İlk gole bakın, alanı boşaltan Eren Derdiyok. Özellikle 2. yarıda katkısı daha büyüktü, gollerin içindeydi, altını çizdiğim hücum organizasyonlarının hepsinin içindeydi. Gol atmadan maçın yıldızlarından biri oldu, bu düzende katkı verebileceğini gösterdi.

Bu durum da elimizi güçlendirir, Gomis'in alternatifi yok noktasından kurtarır bizi. Birlikte oynayabilmeleri de kıymetli, birbirlerini bozabilirler diye düşünüyordum ama Eren Derdiyok bu düzene fazlasıyla ayak uydurdu. 1 asist, 5 kilit pas, kazandığı 9 ikili mücadele. Galatasaray'ın sistem takımına evrilme noktasını bazı futbolcuların değişen rolleriyle açıklayabiliriz. Eren Derdiyok da bu halkaya Gençlerbirliği performansıyla katıldı..

14 yorum:

  1. Eren her mac ozel ilgilenilmeli..yeni rolu sevdirilmeli.
    Boyle oynasin biz yine severiz. Mucadelesi yeter. Havadan tehditi yeter. Ayrica hava tehdidi serdar maicon fernandoya bos alan birakiyor..yani ereni de tutmak zorunda bir stoper. Maicon serdar akolaylik oluyor. Aslinda havadan hucumda iyi takim olduk duran toplarda.
    Maicon Eren Serdar Gomis Tolga Fernando Denayer.
    Topa vurabilen yada en azindan iyi savunulmasi gereken 5-6 adam var. Birini tutsalar obru vurur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bu rolde devam edebildiği kadar şansı olacak. Dün mücadelesi o kadar iyiydi ki. Gomis'le uyum sağladıkça daha iyi olur, asla yabana atılacak bir isim değil.

      Sil
  2. Burak sanırım gs sözlük dışında şu anda internette başka hiçbir platform yok. Blogunu aktif tutarak, yorumların da neredeyse hepsini yayınlayıp yanıt vererek burada güzel bir tartışma ortamı yarattın. Hem teşekkür ediyorum hem de sabır diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda beni en çok mutlu eden yorum bu, teşekkür ederim :) Eskiden yorumlara pek yanıt yazmazdım, yayınlar geçerdim. Bu benim hatam tabii, yetişemiyordum. Şimdi ise en büyük özeni gelen yorumlara gösteriyorum, hepsini cevaplamaya çalışıyorum. Baktım ki burada bir forum dönmeye başladı, herkes yazıyor, yorum sayısı arttı, güzel oldu :)

      Sil
  3. Ben Belhandanında dün çok iyi oynadığını düşünüyorum. Tudora haksızlık etmezsek Contenin Juventusuna dönüşme imkanımız oldukça yüksek. Ayrıca her güncel içerik yazmanız bizim gibi Galatasataylıları çok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yorumlar geliyor, teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Burası da bizim evimiz gibi oldu. Maçları izleyip buluşuyoruz sanki burada. Ve bunu sağlayan sevgili Burak Eren. Ben de kendi adıma teşekkür ediyorum. Zamanla karşılıklı iletişim haline dönüşüyor ve hatta ben mesela ismini kullanarak yorum atanları artık tanımaya başladım. Aktif güncel seviyeli saygılı bir platform olma yolunda hızla ilerliyor tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Biz hergün günde üç dört beş kez burada olacağız

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle şu an bakıyorum geçen haftanın TS ve Yusuf Yazıcı severleri nedense ortalarda yoklar.E ne oldu über fantastik Trabzon'a? Tabela yorumu her zaman yanıltır.Halen akıllanmadılar.Buradan da kendi 5-1 lik skorumuza dönecek olursak, GS taraftarı olarak 5 attık ezdik diyen olmaması, 5 gole rağmen halen eleştirilerin devam etmesi çok sevindirici.Eren top tutma,pas yapma özelliklerini geliştirirse biraz daha kondüsyonunu artırırsa,Adebayor tarzı bazen geri gelebilirse hedef santrafor dışında da mutlu olabileceği bir kimliğe kavuşur.Kendisini gol atmaya çok odaklamış gördüm hep, inşallah bu maç onun için bir ışık çakmıştır.Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok yorumuna katılıyorum. Maçlar kendi içinde değişkenlikler gösteriyor, bir gün kötü durumda olursunuz, sonra özünüze dönersiniz.

      Sil
  6. Eren'i eleştiren biri olarak performansı hem şaşırttı.Hem mutlu etti.İlerisi adına bi ışık yaktı umarım Selçuk'un yaktığı ışık gibi sönmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Beklentim var Derdiyok'tan, Tudor geldiğinde Ciğerci ve ikisi özelinde gelişim bekledim. Onun kalemi forvetler çünkü.

      Sil
  7. Eren tembel antreman sevmeyen bir oyuncu olabilir ama akıllı oynayan bir oyuncu. Ve yerli forvetlere göre kaliteli bir seçenek, küstürmemek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir