10 Kasım 2017 Cuma

Cenk Ergün'ün bu açıklaması üzerine konuşalım, gelecek adına çok şey anlatıyor


"Asamoah ile uzun bir süre ilgilendik. Ancak Türkiye'de yabancı sınırlamasıyla ilgili yeni bir kural var, bu nedenle Asamoah'ın Ocak'ta transferi imkansız."

Cenk Ergün'ün bu açıklaması üzerine konuşalım. Ocak ayı transfer politikası üzerine bazı şeyleri anlatıyor. Yabancı kontenjanını çok sık dillendirir olduk, öyle ki ilk 11 için 3 yerli sabitlemeye razı olacağım. Çok daha fenası konuşuluyor çünkü, istemiyoruz ama bunu getirecekler. Haliyle planı, programı buna göre kurgulamak gerekiyor.

Emre Akbaba, Kaan Ayhan gibi isimler o kadar önemli bir hal aldı ki. Ocak ayında transfer politikası da buna oranla şekillenecektir, daha çok yerli transferleri konuşacağız. 3-4 hamle bekliyorum, özellikle alternatif üretme noktasında. Haliyle Asamoah sorulacak, transferini en çok beklediğimiz, çoğumuzun kesin gözüyle baktığı bir hamle.

Bence açıklaması yanlış anlaşıldı, bununla başlayayım. Asamoah için imkansız demesinin nedeni farklı, Galatasaray'ın şu an yabancı hakkı dolu. Donk'un gitmesi gerekiyor ki Asamoah için yer açılsın. Cenk Ergün'ün demek istediği buydu ama transferinden vazgeçtik gibi anlaşıldı. Bu Ocak ayı planı tabii, yaz aylarında büyük bir yabancı değişimi bekliyorum.

İlk 11'de 3-4 yerli sabitleyeceklerini düşündüğümden Badou Ndiaye için gelebilecek iyi bir teklifi kabul edecekler diye düşünüyorum. Carrasso, Denayer ve Latovlevici'nin de devam etmesi zor, o noktada yerli alternatif yaratılmaya devam edecek. Çoğu yabancımız sabit, bir de onlara Asamoah'ı eklemek hedef gibi görünüyor.

Ocak ayında Asamoah'ı almak zor tabii. Juventus şu ana kadar onunla sözleşme yenilemedi, bu noktadan sonra da yenilemeyecek gibi görünüyor. Spinazzola dönecek, Asamoah'dan vazgeçecekler. Yaz dönemi için konuşuyorum, Ocak ayında almak ise gerçekten zor. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor diye 2-3 milyon avro'ya tav olmazlar, paraya ihtiyaçları yok. Yerini doldurmaları zor, kullandıkları, işlerine yarayan bir futbolcu. Cenk Ergün'ün açıklamalarında da bunlar var ama yanlış anlaşıldı, farklı yerlere çekildi..

13 yorum:

  1. Latovlevici nin sözleşmesinde 18 maça çıkarsa sözleşmesi uzar gibi bir tehdit var. Bu konunun dışında ben seneye yabancı sınırının değişeceğini düşünmüyorum. Değişecekse bu sayının artması yönünde olacaktır. O da ancak 2019-2020 için olabilir. Ancak yakın zamanda değişecek tek şey federasyon başkanı olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorla değiştirecekler gibi duruyor.

      Sil
    2. Lato için sorun olmaz, düşük bir maaşı var ve fena bir cv'si yok. Zarar edilmez.

      Sil
  2. Asamoah alınmazsa deplasmanda Denayer le derbi kazanmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'le oynamak zorunda değilsin ki.

      Sil
    2. Serdarın olmadığı senaryo üzerinden konuştum, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları gibi

      Sil
    3. Denayer'le de derbi kazanılabileceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Farklı nedenlerden dolayı Aso defterini kapatmış tavrıyla konuyu değiştirmiş de olabilir.Belki de böylece İtalyanlara karşı el mahkum algısının kalkmasına ya da rakipsizliğe giden bir takımı durdurmak derdine düşmüş birilerinin korkularını dindirmek adına yabancı mevzusunu gündemden kaldırmaya yarayabilir.

    YanıtlaSil
  4. asamoah gelmezse oturur ağlarım. valla ağlarım. bu iş artık onur meselesi oldu :) gerekirse ederinden fazla maaşla aklını çelelim alalım.

    YanıtlaSil
  5. Juventus ocakta satmaya sıcak bakmayacaktır. Kontenjan bahane biraz Donk'u satman şart değil federasyona bildirdiğin listeden çıkarabiliriz 14 ten düşer yani.

    Haziranda bize kalır mı fenerbahçe beşiktaş trabzonspor başakşehir araya girer mi ya da avrupadan başka bir kulüp bilinmez hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında satmaları imkansız, yaz dönemi için işi Ocak ayından bitirmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir