5 Kasım 2017 Pazar

Eleştirdim ama geçen sezon için "daha kötü ne olabilir" gibi bir yorum asla yapmadım


Ergin Ataman bir Galatasaray efsanesidir ve kendisini çok severim. Başarıları, başarısızlıkları yazarız ama değişmez olan budur, bu adam efsane. Yaşanmamış, unutulmuş başarıları yaşattığı için, insanlar unutsa tarih unutmaz. Yıprandığı doğrudur, olası bir ayrılığa, kan değişimine ben de tamam demiştim. Yalnız bu şekilde değil, güzel ayrılmadık. Burası onun evi, mutlaka günün birinde geri dönecek, bu başka konu.

Ben de eleştiriyordum ama geçen sezon için "daha kötü ne olabilir" gibi bir yorum asla yapmadım. Basketboldan çok anlayan biri değilim, Galatasaray bazında takip ediyorum. Bu kadar kısıtlı bilgimle bile Erman Kunter'in başarılı olamayacağını biliyordum. Dünyanın en iyi hocası olsa dahi geliş şekli yanlış bir kere, Galatasaray Lisesi kontenjanından, Can Topsakal'ın sınıf arkadaşı diye Galatasaray'ın başına hoca getirilmez.

Bu at koşturmaktır, başka bir tanımı yok. Can Topsakal'ın oyuncağı yapmaktır şubeyi, haliyle bu tablo o kadar doğal ki. Bütçemiz şampiyonluk için yeterli, hedef Euro Cup deniyordu. Şimdi ise bütçemiz bu kadar, iyi kadro kuramadık masalı doğdu yine. Ligde play-off'u geçtim, bu mantıkla küme düşmemek için oynarız. Euro Cup'da galibiyetin bile yok, olabilecek gibi de görünmüyor.

4 milyonluk bütçe gayet yeterli, bu bütçeyle harika işler yapan hocalar var. O değil de aynı Can Topsakal'ın futbol takımı için projesi de Lucescu'ydu. Bu üst akıl mevzunun kaynağında yine kendisi var, az daha şu futbol takımını dahi izleyemeyecektik. Basketbolda tablo bu, daha iyiye gitmeyecek ve sadece Erman Kunter'in gitmesi bir şey değiştirmeyecek.

Can Topsakal'ın gelecek dönem Galatasaray yönetiminde olabileceğine ihtimal vermiyorum. Geçen yıllarda başarı Ergin Ataman'ındır, kendisinin payı yok. Ortada başarısız bir tablo var, bu sezonun enkazını yaratan isim bizzat kendisi. O da gider ayak bu şubeyi nasıl yerin dibine sokabilirim diye uğraşıyor. Daha kötüsü oluyor işte, Murat Özyer'i düşünüyorlar deniliyor. Yine Galatasaray Lisesi patentli bir isim, vizyon bu yani.

Can Topsakal olmasaydı Oktay Mahmuti gelsin isterdim. Güzel bir hikayeydi çünkü, Galatasaray'ın karakterine yakışan bir hocaydı. Ergin Ataman dönemi çok daha başarılı ve özel ama Oktay Mahmuti'yle de yarım kalmış bir hikaye var. Gelsin diyemiyorum ama, sorun bu, üzülecek çünkü, mevcut vizyonda başarılı olması imkansız..

4 yorum:

  1. Bu sene kurulan kadro tam bir skandal! Bir takım düşünün ki en büyük yıldızı ve ateşleyici gücü göksenin köksal!! Sakın yanlış anlaşılmassın göksenin köksal 'ı eleştirmek değil amacım çocuk zaten elinden geleni yapıyor ama kapasitesi belli normal de galatasaray gibi bir takımın rotasyonunda max 10 dk süre alabilecek bir isim yetenek açısından ama şu an en büyük yıldızımız konumunda ben bu durumu , drogba ve burak lı takımdan umut bulut un forvet oynadığı takıma evrilen futbol takımımıza benzetiyorum! Yıllarca basketbol oynamış ve şu an izleyici olarak bir galatasaray lı olarak söylüyorum şu takım galatasaray camiası için bir utançtır!! Sizinde yazdığınız gibi bu takım ancak küme düşmemeye oynar! Yazık , günahtır!! Bu seyirci
    Eurocup şampiyonluğunda ve geçen seneki euroleague maçlarında salonu hıncahınç doldurdu takıma destek verdi ki galatasaray klübü basketbol kültürü olan fenerbahçe ve beşiktaş daha basketbol un B sini bilmezken bu ülkede efsane kadrolar kuran bir klüptü!! Son olarak şunu söylemek istiyorum geçen sene yapılan büyük yanlış o kadar büyük bir bütçeyi ergin ataman' a teslim etmekti bu sene yapılan en büyük yanlış ise bu kadar küçük bütçeli bir takımın başında ergin ataman ın olmamasıdır ki basketbol camiasında herkesin bildiği bir gerçek ergin ataman küçük bütçeli, dar rotasyon lu takımların hocasıdır asla büyük bütçeli geniş rotasyonlu takımları yönetemez çünkü ego lu, dediğim dedik, tamamen sisteme bağlı bir hocadır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro kalitesini yorumlayamam ama bütçenin gayet yeterli olduğunu ve kadroyu Erman Kunter'in kurduğunu biliyorum..

      Sil
  2. Can Topsakal'ı eleştiricem diye Erman Kunter'e hak etmeiği şeyler söylemenin alemi yok bence. 80 90 lı doğumlular için Erman Kunter en fazla 1997 Avrupa Şampiyonası Milli Takım antrenörü olabilir hani şu yıllarca Aydın Örs'le statik oynadığı için eleştirilen milli takımı en iyi oyunlarından birini oynatan Darrüşşafakada altyapı hocalığı yapan hoca. Oyunculuğunda ülkenin en iyi skoreriydi Erman Kunter. 2002-2003 te yine organizasyonsuz bozuk düzen Galatasaray camiasında takımı lig 3.yapan da Fransa'da saygın bir kariyer edinen de... Koray Mincinözlü Okan Çevik ve Murat Özyer'le ANTRENÖR olarak aynı kefeye kimse koyamaz kusura bakmasın.

    Analoji yapmanın alemi yok. İki dönem başarsız olduk diye sapla samanı karıştırmayalım. Ataman'ın oyunculara özgürlük özgüven vermek dışında bir çok da hatası vardır ayrıntılara hiç dikkat etmez tembel bir antrenördür kekndi de itiraf etti zaten. Jawai Domercant vs sakat oyunculara ya da russ smtih gibi çaylaklara ederinin 2 katı kontrat yaptıran da Ataman'dır. Oynadığı kumar tutarsa (Lasme Check Davis) başarılı tutmazsa dağılır mutlaka çok sayıda adam aldırır. Düşük bütçe düşük kapasiteli oyuncuların hocalığını yapamaz (tofaş kimyasını tutturamaz) ama Oktay Mahmuti'den de Erman Kunter'de de winner' dır.

    Oktay hocada takıntılıdır daçkada yaptıkları bizde shipp andric inadi (luka Zoric hırvatistandayken almayıp ayakları hızlı diye Andric tercihi... Boris Savovic ??) ama düzen hocasıdır.

    Kulupte yapı yok sıkıntı orda. Uşak'ın Antep'in 4-5 kişilik çekirdek basketbol akılları var. Tutar tutmaz ayrı konu antepte kağıt üzerinde iyi takım kurdu iyi hocası var ona rağmen tutmadı bu sene. Uşak da ha keza... Galatasaray'da bu yok olsa da sorumsuz amatör düzeyde yardım edenler var.

    Misal Rakeem Chritsmas basketbolu takip eden herkes vay iyi transfer nba patenetli diyordu. Adam ne yazık ki basketbolu bilmiyor oldukça acemi 25-26 yaşında nerdeyse ama öyle... Sakat bitik dediğimiz R.Hendrix çok daha akıllı sağlam oynuyor vucudu zor taşısa da kendisini.

    BÜTÇE neden düştü... ATAMAN'ın 900 bin doları bağladığı çaylak 2.tur draftı ve bence ortalama bir oyuncu olan Russ Smith'i ve 1m dolar kontratlı Dentmon'ı kovmasında.

    Elinde 10m dolar bütçe varken devşirme Preldzic'le ilk sene 350bin ikinci sene 700 bin üçüncü sene 700 bin olacak şekilde kontrat yapması. (benden sonrası tufan anlayışı) Fitipaldo denen sıradan oyuncuya bonservis ödetmesi. vs. son 5 yılda basketbolda pek bonservis ödenmezken birço oyuncuya bonservis ve tazminat ödemek zorunda kalmamız neticesinde BÜTÇENİN CİDDİ BİR KISMI GEÇMİŞ BORÇLARIN ÖDENMESİNDE KULLANILIYOR...

    erman hoca bu sezon başarısız olmuyorsa ısrarın anlamı yok ama illa bunu belirteceğiz diye başarıları kadar hataları ve tembellikleriyle şubeyi zora sokan ATAMAN'ın badem gözlü yapmaya gerek yok.

    Olay basit futboldaki gibi bütün işleri hocaya menajere bırakmayacaksın ontivero hajrovic gibi baskette de beobasket oyuncularına mahkum kalırsın. Karşıyaka Uşak Antep her yıl her yerden oyuncu getiriyorlar. Bir de herkesin tercihi becerisini çoğunluk bilir. Oktay hocaya isimsiz oyuncu getirttirmeyeceksin genelde yanlış tercihlerde bulunur Ataman da sürekli eski isimli oyuncu peşindedir.

    Sorun bizde bunu yapacak adamlar yok. Bu ekip işi. Bunu kalkıp Koray hoca Özyer gibi 1-2 kişiye bırakırsan yine olmaz. Scoutu antrenörü yardımcı hocası yöneticisiyle çok da kalabalık ve egolu kişilerden oluşmayan 5 kişilik bir ekip yeter. Yağızer Uluğ Cem Akdağ gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Denizli de büyük efsaneydi, benim buna lafım yok. Bazı devirler kapanır, mesele o. Erman Kunter'in kariyerine, geçmişine asla lafım olamaz ama dönemi bitti, devir onun değil. Daha kötüsü getiriliş şekli, bu benim içime sinmez. Mustafa Denizli'nin son dönemi ne kadar faciaysa ve hala dillendiriyorsam, Erman Kunter'in bu dönemi de farksız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir