5 Kasım 2017 Pazar

Vedası da futbol hayatı gibi, o kadar güzel ki


Nuri Şahin örnek bir karakter. Türk sporunun örnek alınabilecek isimlerinden biri. Vedası da futbol hayatı gibi, o kadar güzel ki. Bir o kadar da doğal, biz bu adamın hakkını hangi dönem verdik? En iyi döneminde dahi ilk tercih olarak görülmedi, ısrar edilmedi ve kenarda bekledi. Bugün de aynı şekilde, değişen bir şey yok. 

29 yaşında Milli Takım'ı bıraktı, eminim ki bunun altında başka nedenler var. En basitini yazayım, bu kaos ortamının içinde yer almak istemedi. Düşünmüyoruz çünkü bu adamı, etrafında kurgulanmamız gerekirken kenarda bekletiyoruz. Tertemiz bir kariyer, arkaya dönüp baktığımızda "şu da olmasa iyi olurdu" diyebileceğiniz ne var.

Prim tartışmalarının içinde yer almadı, kimseyle kavga etmedi, herhangi bir skandala karışmadı, bir kere isyan etmedi, mağlubiyet karşısında gülmedi. Giderken dahi o kadar güzel bir mesaj yayınladı ki, genç jenerasyonlardan bahsediyor, Türk futbolu nasıl daha iyi bir yere gelir bunu düşünüyor. Bu ülkeyi, Milli Takım'ı gerçekten seven, benimseyen bir değerdi. 


Nuri Şahin'den kazanılacak çok şey vardı ama görmedik bunu. Hala var, umarım günün birinde başka bir pozisyonda faydalanabiliriz. Görevden kaçacağını düşünmüyorum, yeter ki ona güvenilsin. Hakkını veremedik, acı gerçek bu. Türk futbolunun içinde böyle karakterler de vardı işte, o kadar da kötü değildi bu spor. Biz iyi olanı göremiyoruz işte, mesele o. 

Doğru isimleri vitrine çıkaramıyoruz, örnek olarak genç neslin önüne sunamıyoruz. Vitrinde başka isimler var, skandallar dışında ne konuşuluyor ki, bunlar prim yapıyor. Sadece Nuri Şahin değil, başka isimler de var. Şu an hakları yeniyor ama sesleri çıkmıyor, çağrıldıkları her zaman da görevden kaçmıyorlar. Nuri Şahin ilk olmayacak emin olun.

Almanya'yı tercih etse çok daha başka bir kariyere imza atmış olabilirdi, onu da söyleyeyim. Kulüp bazında büyük işler yaptı, önemli takımların formasını giydi ama ortaya bir Milli Takım kariyeri koyamıyoruz. Real Madrid'e giderken Bundesliga'nın en iyisiydi, o gün dahi ilk tercih olmadı Milli Takım'da. 

2 yorum:

  1. Milli havuzdaki oyun aklı en yüksek yanındakileri yükseltecek saygı duyulan uluslararası kaç ismimiz var sanki de bu adamdan faydalanamadık anlamak mümkün değil. Dortmund için adeta bayrak adam. O kulüp de hakikaten vefalıdır. Orada gördüğü saygının ne kadarını biz gösterdik? Ne zaman onun etrafında yapılandık? Sercan Sararer kadar heyecanlanmadık bu adamı görünce. Bizde genel olarak efendi klas kaliteli kültürlü iletişimi düzgün saygıdeğer insanlara rağbet yok. Şov peşinde olan çakma mafya tvlerle yakın ilişkide skandallarından başka bir imzası olmayan ama kamera karşısında kükreyen adamlar hep kıymet gördü. Milli takım sağlıksız bir ortam ve uzun süredir de böyle. En başarılı olduğumuz dönemlerde dahi bu değişmedi... Yazık. Nuri Yıldıray Ömer Toprak ve sayamayacağım nicelerinden faydalanamadık. Sonra Demirbay neden bizi seçmedi? Neden seçsin? Ağzına namlu sok diye mi? Gruplar arasında heder olsun diye mi? Futboldan başka herşeye gündem olsun diye mi? Yazık. Şu adamın vedasını okurken kendimizden utandım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir