6 Kasım 2017 Pazartesi

Galatasaray'ın yendiği her rakibin küme düşme adayı olduğu günlerde bugün


Galatasaray'la alakalı 2 konu konuşuyoruz. İlki yabancı sınırı, bu konu tamamen Galatasaray üzerinden örneklendiriliyor. Oysa son çağrılan Milli Takım'a bir takımdan en çok Galatasaray'dan futbolcu çağrılmış. 

Diğeri de "Galatasaray hala zorlu maçlar oynamadı" üzerinden. Hatta ligin ilk haftalarında Galatasaray kimi yense o takım "düşme adayı" ilan ediliyordu. Galatasaray lider ama bu gündem değil, ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı ya da. İyi de oynadığımızı düşünüyorum, tesadüf bir tablo yok.

Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında kazanamadık, keşke kazansak. Kredimiz var yine de, açılan puan farkı bu tarz maçlarda yaşanacak olası kayıplar adına değil mi. Önümüzde Başakşehir maçı var, Beşiktaş'la da deplasmanda oynayacağız. Sonra iş dönecek, o hafife alınan fikstüre yine gireceğiz, yine herkes birbiriyle oynayacak. Fikstür avantajına inanmıyorum, varsa bile iyi kullanmışız işte. Niye olumsuz algı.

Göztepe'yi övüyoruz mesela. Kadroları neredeyse sıfırlandı, Jahovic gibi bir forvetleri var, Tamer Tuna'yla birlikte iyi bir takım oldular. Buna kimsenin lafı olamaz, futbolu seviyorum diyen her insanın özlemidir Göztepe. Sivasspor'u neden konuşmuyoruz, cevabı olan var mı. Ligde 5. sıraya geldiler, çok övdüğümüz Göztepe'nin 2 puan önündeler.

Kayserispor da bu olumsuz algının kurbanıydı, istikrarlı şekilde devam ettikçe insanların kabul edemediğim algısı değişmeye başladı. Ligin ilk haftası Galatasaray'a kaybettiklerinde küme düşme adayı kabul ediliyorlardı, Galatasaray'ın galibiyetini "bu rakip ölçü değil" diye anıyorlardı. Sivasspor'u da yendi Galatasaray, aynı yorumları yine okumuştuk. Beşiktaş ise Göztepe'yi yeniyor, zorlu deplasman diyoruz. Alanyaspor'un 14 puanı var ya da, 10. sıradalar ama Kayserispor veya Sivasspor'a göre daha büyük saygı görüyorlar.

Sivasspor da geçen sezon alt ligdeydi. Samet Aybaba'yla devam ederek istikrar dediler, Kone'yi bir kenara bırakıyorum, Göztepe gibi aşırı iddialı hamleler de yapmadılar. Çok başarılılar, bunun dillendirilmesi gerekiyor ama Göztepe, hatta Alanyaspor kadar dahi saygı görmüyorlar. Konuşulması gereken takımlar var, Sivasspor da bunların başında geliyor. En az Kayserispor gibi ama onu da yeni yeni konuşmaya başladık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir