26 Kasım 2017 Pazar

Gomis böyle bir adam, tarzıyla alakalı konuşmak lazım


Gomis'in bu sezon ki en kötü performansı Fenerbahçe karşısındaydı. Onun ardından Trabzonspor maçını yazarım, sonra da Alanyaspor'u. Gomis adına iyi bir performans değildi, mücadele noktasında o kadar iyi görmedim. Onun öndeki çalışkanlığı hücumu direkt olarak etkiliyor, gol anlamında takımı taşıyan isim. Buna rağmen golünü attı, çok daha fazlasını da atabilirdi.

Gomis böyle bir adam, tarzıyla alakalı konuşmak lazım. Servis almak zorunda, odağı biraz da ona kurmalı. Garry Rodrigues bunu iyi yapıyor mesela, çizgiye inip Gomis'e hazırladığı pozisyonlar var. Bunu yapabilen 2. bir isim yok mesela, bu sayıyı arttırmalı. Maç içinde ne kadar yok görünse bile o maçı boş geçmeyecek kalitede bir isim. Alanyaspor karşısında bunun örneğini izledik.

Sezon başına oranla birçok futbolcunun iştahı biraz daha düştü. Performanslar dalgalandı, haliyle takım da bundan etkilendi. Gomis de o isimlerden biri, sezon başındaki havası yok: Sürdürebilmek zor, akıl almaz bir iştah, adamın yaşının 32 olduğunu unutmamak lazım. Bana sorarsanız yüzde 100'ünde de etki etmiyor, yüzde 70'iyle şu görüntüyü verdi. İçinde bulunduğu nokta da fazlasıyla iyi.

13 maçta 13 golü var, 3 de asist yaptı. Maç başına 2.9 şut ortalaması, bunların 1.7'si isabetli. Bu sezon alınan yabancıların diğer özelliği de karakterleri, "evden işe" yabancılar. Gomis'in ileriye dönük bir hedefi yok, Podolski geldiğinde Euro 2016 diyorduk mesela. Gomis için böyle bir şey yok, iyi kazanıyor, 3 yıllık sözleşme ama zorluyor, sürekli çalışıyor, gelişmenin peşinde. Çok büyük bir profesyonel.

Drogba da böyleydi, 36 yaşındaydı ama kafa toplarında istediğim kadar iyi değilim diyerek kafa vuruşları üzerine özel idmanlar yapardı. Gomis'in de bitiricilik çalıştığını biliyorum, bu konuda biraz sallandığını o da biliyor. Dün yoruldu, dinlendirmemiz gerekiyordu ve kaçan gollerin nedeni biraz da bu. Alternatifinin olmaması diğer sıkıntı, onu da ayrı olarak konuşalım. Eren Derdiyok'u oyuna alamıyoruz, Gomis'le o kadar alakasız bir isim ki..

2 yorum:

  1. Attığı gol, taşıdığı rol çok önemli lakin bencilleşmeye başladığını seziyorum. Alanyaspor maçında Yasin'in attığı golde Garry'e vermediği pas benim için önemli mesela. Sadece gole oynamaya mı başladı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırslı, golü kovalıyor sürekli. Bencillik değil, hep böyleydi aslında. Gomis böyle :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir