14 Kasım 2017 Salı

Gomis / Eren Derdiyok'un bir arada oynaması 3'lü savunma anlamını taşır


Başakşehir maçını yavaştan konuşmaya başlayabiliriz. Çıkan bir haber var, Tudor'un Gomis ve Eren Derdiyok'u hücum hattında birlikte kullanmak istediğine yönelik. Geçen sezona gittim ister istemez, Adanaspor karşısında aldığımız 4-0'lık bir sonuç vardı, 4-4-2 oynayarak. Ertesi maç Başakşehir'leydi ve 4 gollü bir mağlubiyet almıştık. 

Gençlerbirliği karşısında Gomis ve Eren Derdiyok'un birlikte gösterdiği performans gayet iyiydi. Eren Derdiyok'un oyun tarzının değiştiğini, daha Elmander gibi oynamaya çalıştığını söylemiştim. Bu değişimi yaşayabildiği kadar şansı olacak, belli ki bu yönde kullanılmak isteniyor. Başakşehir karşısında doğru hareket mi olacak, konuşmak gerekiyor.

Sürpriz değil çünkü, Tudor bunu 2. kez denemiş olacak ve Abdullah Avcı'nın buna göre bir planı mutlaka olur. Bu tarz maçları en iyi oynayan teknik direktör, genellikle de istediği sonucu alır. Tudor'un nasıl bir kadro çıkaracağını bu anlamda merak ediyorum. Sürpriz bir taktik mi yoksa Feghouli'nin yokluğunda bildiğimiz düzen olan 4-1-4-1'e dönüş mü?

Geçen sezona oranla büyük bir değişim yaşadık, çok daha iyi bir takımımız var. Biz de hamle yapabiliriz, Tudor'un da elinde önemli kozlar var ve eminim ki onun da rakibe göre dokunuşları olacak. 

Gomis / Eren Derdiyok'un bir arada oynaması 3'lü savunma anlamını taşır. 4-4-2 oynayamazsınız, o tarza uygun oyuncu yapımızın olduğunu düşünmüyorum. Bunu da Belhanda üzerinden yazdım, onu sola atarak bu formasyonu oynayamazsınız. Gençlerbirliği maçının formasyonuyla bu ikiliyi bir arada kullanmak mümkün, onda da Serdar Aziz'in yokluğu büyük handikap oldu.

Ahmet Çalık veya Koray Günter'e güvenildiğini düşünmüyorum. Koray Günter'i zaten orta saha gibi kullanıyor, Ahmet Çalık'ı ise hazırlık maçında dahi sonradan oyuna sürüyor. Ümraniyespor maçının Başakşehir maçının bir provası olduğunu düşünüyorum, o 11'de Ahmet Çalık yoktu. Fernando'yu direkt stopere yazmak ve Tolga Ciğerci / Badou Ndiaye ikilisini orta sahada bir arada kullanmak mümkün olabilir. Bu sürprizdir mesela, Abdullah Avcı'nın beklentisi arasında yoktur.

10 yorum:

  1. Basaksehirin ana oyun plani stoperlerle top cevirerek rakip alana yerlesmek.Sonra ikinci bölgede kalabaliklasip önce Emreyle hücuma yon vermek.Emre markaja girerse Mossoro geliyor.Bazen de Visca.Yine markaj olursa direk kanattan zorluyorlar.Özellikle viscaya ters taraftan uzun oynuyorlar.Visca cevik oldugu icin rakibinden önce topun dustugu yerde oluyor alir almazda cabuk hizlanip rakibini geciyor.Diger orta saha oyunculari bu esnada kale icine degil penalti noktasi civarina yerlesip rakip savunmayi sasirtiyorlar.Oyun kitlenip tam saha markaj yerlerse de bu sefer Adebayor geri gelip top yapiyor.Ayagi gercekten düzgün bir oyuncu.Son malatya macinda ki ilk golu izleyin daha net anlasilir.Basaksehirin ikinci bolge ve ucuncu bolge adamlari iyi pas yapan,kolay top kaybetmeyen ve oyun yapici adamlar.Bunlar topu beklemez gerekirse gider alir,basar,sut atar,araya kacar.Basaksehirin bana gore zayif yani birinci bolge oyunculari.Baski yiyince pas yapmakta zorlaniyorlar.Basaksehir hucumdan düşüyor boyle olunca.A.Avci pragmatik bir td.Macera sevmiyor.Rakip kitleme de uzman.GS sol bekine ve fernando uzerine planlari hazirdir eminim.Geride saglam durmak lazim o yuzden fernandonun dahil oldugu uclu savunma kurgusu dahil farkli senaryolar mumkun.Eren ve Gomis evet o da mümkün bence.Bu maci ya City'e karsi Napoli gibi ya da Real'e karşı A.Madrid gibi oynamaliyiz.Ben henüz secim yapamadim.Hafta ici haberlere gore sekillenir.Yeri gelirse de detaylarini yazariz.Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoya bakıyor iş, orta sahada yaratacağımız baskıya. Emre Belözoğlu ve Mossoro'yu mümkün olduğu kadar baskı altında tutmalıyız.

      Sil
  2. Eren-Gomis ayni anda zevk verdi gecen mac, ama bence bu plan rakip sahada ustelik Abdullah Avci'ya karsi ise yariyabilecegini zanetmiyorum. 1 mac uzerinden hemen Eren'de Elmander gørduk. Bu yanlis. Bence bu duruma Eren'i yavas yavas, ve ic saha maclarinda kulanarak baslanmali. Eren Basaksehir macinda yoklari oynarsa Eren'de, Tudor'uda hemen elestirilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumun doğru, geçen sezon ki Adanaspor maçının ardından oynanan Başakşehir maçına dönebilir.

      Sil
  3. Başakşehir önde baskı yediği zaman zorlanan bir ekipki sağ beklerininde cezalı olduğunu düşünürsek top çıkarmakta zorlanabilirler ve ileride ne kadar kalabalık olursak okadar avantajlı oluruz 3 4 1 2 mantıklı sistem diğer türlü avcı orta saha oyuncularına baskı yaparak bizi sadece maiconun uzun toplarına yonlendirecektir
    Muslera
    Maicon Fernando denayer
    Mariano ndiaye Tolga Gary
    Belhanda
    Eren gomis
    Bence bu 11 olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de beklentim bu aslında, geçtiğimiz günlerde paylaşmıştım da.

      Sil
  4. Fernando stopere geçerse Tolga ortaya geçer.Garry ve Mariano sol ve sağ kulvarları götürür.Belhanda serbest oynar.Yani olabilir Tudor değişik şeyler deniyor

    YanıtlaSil
  5. mesele; maça hangi 11'le, hangi dizilişle çıkacağımızdan ziyade hangi oyun mantalitesi ile çıkacağımızdır. bu maçı alacaksak , tudor'un kendi kariyerinde artık eşik atlaması için daha cesaretli olmaktan başka bir çaresi kalmadığını anlamasıyla olacaktır. mayasında büyük hoca özelliği var mı yoksa italya liginin biliç'i mi olacak. eğer bu maçı da oyunu kendi yarı sahasında kabul eden dengeli bir oyun anlayışı ile oynarsa yine yenilecek ve ardından beşiktaş maçını da kaybedip devre arasında kovulacak!
    bence futbolda teknik adam herşeydir. özellikle bu maçları alan veren teknik adamdır. eğer elinde iyi takım yoksa, ya da rakibin senden çok üstünse o zaman başka bir şey oynayabilirsin.
    ama galatasaray'ın bu sezon elinde her maça önde baskı ile başlayacak bir takım var. buna bjk, fener deplasmanları dahildir. zaten bu takım başka bir şey oynayamaz. bunu bizi gösterdi! tudor kendi kurduğu, yaptığı sisteme ihanet etti, 3 maçta. ve kaybetti. antalya, fener, trabzon. 3 maçın ortak özelliği denge oyunu oynamayı seçmesi, rakibin kendine baskı yapmasına müsade etti. oyunu rakip sahaya yıkacak taktiği seçmedi. korktu, hep yaptığı gibi ve kaybetti. bazen önde oynamayı seçtiğin zaman da kaybedersin hatta ağır da kaybedersin. örnek; gs- chelsea (5-0), fener - gs (6-0) gibi.
    ama uzun vadede sen kazanırsın. galatasaray'ın genetiğinde bu oyun vardır. forse vardır, pres baskı vardır. başkası yoktur. tudor allah aşkına bir kere olsun farklı bir şey dene. korkma! koca camia arkanda, taraftarın arkanda, elinde silahların var, çık oyna. önde bas. konuşturma o tipini s...k... apo'sunu. yok şöyle analiz ettik, böyle çalıştık vs.. dosta güven, düşmana korku sal!
    bırak dizginleme. elinde bir beast! var. aygir var.
    maçın sonucunu öngöremiyorum. tudor'a bağlı herşey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor da bunu belirtiyor zaten, rakamlar mühim değil, önemli olan felsefenizi nasıl uyguladığınız. Haklı da..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir