19 Kasım 2017 Pazar

İlk isyan diyebilir miyiz


"Başakşehir'e karşı 5-1 kaybettik evet. Adebayor bizi öldürdü. Fakat maça iyi hazırlanmadık, her zaman oynadığımız gibi oynamadık, farklı bir oyun anlayışıyla çıktık sahaya ve sonuç ortada. Birbirimize bu bir kazaydı ve maçı unutalım dedik. Bizi sahada gezdirdiler."

Belhanda, Fransa'da Bein Sports'un konuğu ve hem kendi, hem de Galatasaray'la alakalı önemli açıklamaları var. Twitter'da Ligue 1 Türkçe hesabı bu açıklamaları anında tercüme ediyor ve paylaşıyor, onlara teşekkür ederek başlayayım. Fırat Demirtaş başta olmak üzere çok büyük bir emek var orada.

İlk isyan diyebilir miyiz buna. Teknik direktör için ilk eleştiri, hem de anlayan için oldukça sert. Hoşuma da gitti, umarım bizi iyi olduğumuz tarafa yöneltir. Teknik direktör değişmez, boşuna beklemeyin. Ne Fatih Terim, ne de bu ayarda başka bir isim bu yönetimin altında teknik direktör olmak istemez. Hamza Hamzaoğlu sonrası Mustafa Denizli sendromu da çok uzak bir geçmiş değil.

Büyük maçları kazanama olayına ben de kanaat getirdim, Tudor'un anlamsız arayışları sayesinde Beşiktaş karşısında da beklenti sahibi değilim. Abdullah Avcı değilsen bu tarz maçlarda çok fazla taktikle oynama, alışık olduğun düzenle sahaya çık. Kazanırsın, kaybedersin ama felsefenden ödün vermezsin.

3'lü oynayabilir Galatasaray demiştim, zaten böyle oynuyorduk. 4-1-4-1 gibi diziliyorduk, maç içinde Fernando stoperi 3'lüyordu. Önce Badou Ndiaye'yi geriye çektik, Fernando baskı yiyor davasına. Devamında ise rakip olarak gördüğümüz her takıma karşı farklı arayışlar içindeydik ve istediğimiz sonuçları alamadık. Bildiğimizi oynayalım, kıralım Badou Ndiaye'nin dizginlerini, 4-1-4-1 dizilsin bu takım. Maç içinde 3'lüye dönüyorsun zaten, Tudor değil miydi rakamlara takılmayın diyen. Felsefenden ödün veriyorsun, yapma bunu.

Belhanda haklı, Başakşehir maçına iyi hazırlanamadık, hoca Milli Takım arası boşa gitmiş. 4-3-1-2 oynamanın mantığı yoktu, Emre Belözoğlu / Mahmut Tekdemir ikilisi yokken. Rakibin kanatlardan geleceği o kadar belliydi ki, biz ise onlara karşı iki hücumcu bek bıraktık. 6 kere geldiler, 5 gol yedik, bu kadar basit. Galatasaray şöyle oynadı, şanssızdı, bu kadar şutu vardı gibi konular tamamıyla teselli.

Kendi oyunumuzu oynayalım, iyi olduğumuz bir düzen vardı. Bunu geliştirelim, üzerine düşelim ve ısrarcı olalım. Belhanda bunu söylemiş, eminim ki çoğu futbolcu da bunun farkında. Sezon başındaki Galatasaray'ı herkes özledi, mevzu büyük maçlar değil. Bu düzende o maçlarda da eminim ki daha iyisini yapardık..

10 yorum:

  1. Belhanda bu maç için çok istim üstündeydi.İlk dakikalardan itibaren bu maçı istediğini hissettim ama taktik formasyon buna izin vermedi malesef, isyanı bu yüzden bence , moral motivasyonu açısından çok yazık oldu ama alanya maçı onun maçı olabilir bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda takımın en iyisiydi, hatta maç sonu kimin ne verdiği istatistiğinde de yine ilk sırada. Görülmeyecek ama..

      Sil
  2. işte bu. aklın yolu bir. saldır kardeşim saldır. vücudundan at şu italyan genini.. kontrol montrol hikaye. gs saldırır, saldırıp 5 yer. o 5, bu 5'ten iyidir. tudor derhal akıllanmalı ya da kovulmalı açık ve net.

    YanıtlaSil
  3. Garry i başta hiç düşünmemesi,ikinci yariya hicbir değişiklik yapmadan cikmasi,yapılan değişim dakikası Tudorun dersine iyi calismadigini gosteriyordu, Belhanda bunu dogrulamis oldu..Hafta ici yapilacak toplantida BJK macinin son șansi oldugunu iletirler Tudor'a..Yönetimin paçaları tutuştu, ilk yarıyı lider bitirme ihtimali giderek azalıyor seçim yaklaştı Fatih Terim hamlesi bence süpriz olmaz..Eger Tudor kumarına devam edeceklerse paraya kıyıp iyi bir stoper,sol bek ve sol ön oyuncusu almak zorundalar yoksa ikinci yarı bu sefer içeride bile derbi kazanamazlar...Mali durum transfere elverişli olmadığı için de hedef tahtasına Tudor yerleşmiştir artık..Bu hafta veya bjk maçı sonrası Tudora güle güle diyebilirler gibime geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç iyi çalışmadı hem de, bunu Gomis de doğruladı. Onu da yarın yazdım.

      Sil
  4. Tudor hem Fenerbahçe hem Trabzonspor maçlarında düştüğü hataya gene düştü. Beşiktaş maçında da yaparsa faturası ağır olabilir. Ancak akıllı davranıp klasik düzende çıkarsa ve olası bir galibiyet çıkarırsa ordan tekrar rüzgarı arkamıza alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarıldı deniyor, umarım düşmez o hataya.

      Sil
  5. Levent Tüzemen in,duyduğumda ne saçma yorum dediğim,galibiyet serisinin son maçların birinde söylediği kulaklarımda çınlamaya başladı "tudor maç aldığı yok,takım saat gibi işliyor,kendi keyif alarak oynayıp maçı alıyor." hak vermemek elde değil, ne zaman kendince birşeyler değiştirmeye başladı çöküş de başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de takıldığım nokta bu, özellikle büyük maçlarda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir