29 Kasım 2017 Çarşamba

Piyasası falan yok bu adamın, öyle bir sözleşmesi var ki kime pazarlayacaksınız


Gideceği ve kendilerinden olmayacağı belli olan bazı futbolcular var. Donk'un gideceği belli mesela, Ocak ayı transferi için yabancı hakkını bu sayede açacaksınız. Tarık Çamdal'dan ise olmayacağı belli, beklentiniz ne ki şu maçta şans veriyorsunuz. X bir gencin önünü kapatmak bu, zaman kaybı. 

Piyasası falan yok bu adamın, öyle bir sözleşmesi var ki kime pazarlayacaksınız. Ya takımda kalacak ve parasını son kuruşuna kadar alacak, ya da sözleşmesi fesih edilecek ve dünyaları kazanacak. 3. bir seçenek yok, haliyle de Tarık Çamdal'ı takımla çalıştırmak dahi hata. İdmana dahi almak x bir gencin şansını yok etmek anlamı taşıyor.

Galatasaray tarihinin en kötü transferi, en azından kendi izlediğim dönem için söyleyeyim. Bonservis, yıllık ücret ve performans noktasında yazıyorum bunu, daha kötüsü yok. Tarık Çamdal'ın ayarı Galatasaray'ı geçtim, Süper Lig bile değil. X bir Anadolu kulübünde oynayabileceğini ve iyi işler yapabileceğini düşünmüyorum.

Olan oldu diyelim, geri dönüşü yok maalesef. Bundan sonrasına bakalım ve bu adama niye şans veriyoruz, yine aynı noktadayım. Sivas Belediyespor karşısında izledik ve acı çektik, 2 metreye dahi pas atamaz durumda. Fizik olarak daha da küçülmüş, performans yerlerde ve maç içinde futbolcu yuhalamaya karşı olsam da hak ediyor yani. 

Umarım bir daha kendisini izlemeyiz. Var o pozisyonda genç isimler, olmadı başka bir ismi kullanırız. Kendisiyle yola devam etmeyeceğimizin belli olduğu isimlere forma vermek zaman kaybı. Tarık Çamdal da bu isimlerin başında gelir ve Süper Lig ayarında dahi olmayan bir futbolcudur. Galatasaray'ı falan geçtim..

4 yorum:

  1. Tuhaf olan bu adam milli takım seviyesine çıkıp top nasıl oynadı!Herkes GS yi bu oyuncu transferinden sebep eleştirirken öteki tarafı sorgulayan var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem herkesi yanılttı, ben de istemiştim mesela bu transferi. Tabii böyle maliyetlere değil..

      Sil
  2. O dönem gençti, ayaklarına nisbeten hakimdi ve yine getirilmesi için çılgınlar gibi çabalanan yabancı sınırlaması saçmalığı yakasındaydı türk futbolunun.. aynı zamanda yaşı da gençti, gelecek de vaadediyordu, ama arkadaş futbol oynamak yerine antrenmana çıkarak tonla para almayı tercih etti, kendini geliştirmeyi bırakın olduğu yerde sayamadı. Hatta bu kadar hızlı geriye gidiş kaç tane görmüştür türk futbolu bilmiyorum, sanırım ben hiç görmedim.
    Hayır vardır böyle gençler, bilhassa Fenerbahçe çok transfer yapar böyle geleceğe yönelik ufak da olsa ışık veren genç arkadaşları transfer edip yıllarca türkiye kupası dahil oynatmaz, parlama olasılığı varsa da söner gider ya hani. Bu oğlan bizde 11 oynadı uzun süre yoklukta.. Bu arada Galatasaray'ı bu konuda oyuncu seçiminden değil, bu oyuncuya fahiş fiyat vermesinden dolayı eleştiririm ancak. O da dediğim gibi yabancı sınırlaması sayesinde anadolu kulüplerinin ticari ahlaktan yoksun bedelleme taktiğinin de etkisi çok yüksek.
    Galatasaray'la, Galatasaray'ın transfer ettiği bir futbolcu ile konuya girip yine dayanamayıp ranta kurban edilen, aptal saçması koşullara itilip mundar edilen türk futboluna dönüp dolaşıp geliyorum şu sıralar konudan bağımsız.. Üzülüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paraları eleştirdik ama transferi değil. Söylediklerine katılıyorum, o dönem oldukça farklıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir