8 Kasım 2017 Çarşamba

Seyreyle maziyi #35; Kırılma noktası


2015 - 2016 sezonu içinde öyle hikayeler var ki. Sadece o sezon üzerine dahi bir yazı dizisi çıkar, belki de Galatasaray'ın en kötü yönetildiği sezon. Yaz dönemiyle başlarız konuşmaya, gerçekleşen ya da gerçekleşmeyen transferler, sezona kötü giriş, Hamza Hamzaoğlu'nun kovulması, Mustafa Denizli, dibi gören takım, Riekerink ve Türkiye Kupası'yla biten sezon.

Kırılma noktasını konuşacağım, 7 Kasım 2015'e gidelim. Sezona felaket başlandı, devamında çıkış yakalandı ama kötü kurulan kadroydu işte. Hamza Hamzaoğlu devam etmiş olsa belki ligi 2. veya 3. bitirebilirdik, yine de şampiyon olacağımıza ihtimal vermiyordum. Şöyle düşünün, 14 yabancılı düzenin başladığı ilk sezon ve 7 yabancıyla başlıyorsunuz. Son gün Melo, Telles ve Dzemaili gibi isimler yollanıyor, Dzemaili'nin gidiş şartlarını konuşmuyorum bile. Sakatlıkları var bir de bunun, o kadar çok sakat verdik ki.

Rizespor deplasmanı kırılma noktamızdı, Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başındaki son maçı. Hoca üzerinde bir huzursuzluk hakimdi, yönetim baskısı hissediliyordu. Taraftarın da çok sevdiği söylenemez, yaz döneminden kaynaklı kaybedilen bir kredi vardı ama gönderileceğini, en azından o aşamada tahmin etmiyordum. Kaybedilmiş bir şey yoktu, Şampiyonlar Ligi'nde fena bir ilerleyiş yoktu mesela. Ligde de büyük bir puan farkı yoktu, geri dönülebilirdi. 

Hamza Hamzaoğlu'nun gidişini ayrı bir yazıda değerlendiririz, biz bu maça dönelim. Hayatımda gördüğüm en cesur Galatasaray kadrolarından biriydi çünkü. Hamza Hamzaoğlu'nun 4-2-3-1 dışına çıktığını pek görmedim, en azından Galatasaray'ın başında. Rizespor maçı kadrosunu 4-2-3-1'e göre dizelim;

Muslera
Sabri Chedjou Balta Olcan
Selçuk Sneijder
Podolski Burak Yasin
Umut

Ölümüne hücum demiştim o gün, doğru değildi bu kadro. Risk neticede, ya maçı koparıp alırsınız ya da kaybedersiniz, ortası olmaz. Pas oyunu oynuyordu Galatasaray, topa sahip olup, sağladığı hücum avantajıyla sonuca gitmek istedi. Maça da hızlı başladık, 4. dakikada Sneijder'le 1-0 öne geçtik, son derece baskılı bir futbol vardı. 18. dakikada Selçuk İnan'ın yaşadığı sakatlık oyunu kırdı, yerine Jose Rodriguez girdi ve o dakikadan itibaren Rizespor baskısını yaşadık, ilk yarıyı 2-1 geride tamamlamış olduk.

Hamza Hamzaoğlu eleştirilir burada. Jose Rodriguez'le başlayalım, sezon adına en heyecan veren isimlerden biriydi. İlk etapta kazanıldı, iyi performans gösterdi ama hemen kenara alındı. Bir süre unutuldu, o dönem Bilal Kısa'nın iyi performansı vardı ama Rizespor maçında oyuna giren isim Jose Rodriguez'i. Bu Jose Rodriguez adına da kırılma anı, o günden sonra bir daha toparlayamadı, iyi performans gösteremedi çünkü.

Yine de maç içinde öne geçtik, 65'de Podolski, 75'de Olcan Adın'la 3-2'yi gördük. Yine işler iyi gidiyor, kazanacağız derken bir şeyler oldu, 88'de Umut Bulut atıldı ve 90+'da yediğimiz 2 golle 4-3 kaybettik. Bu maç sezonun kırılma anı oldu, Galatasaray'ın çöküşü başladı. Maçın hemen ardından olmadı bu operasyon, Milli Takım arasına girildi, arada yurt dışında hazırlık maçı oynadık. 

Sonrasında Umut Bulut'un sözleşme opsiyonunun mecburen kullanıldığı açıklandı, sonra Hamza Hamzaoğlu'nun Umut Bulut'u koruması ve ertesinde kovulduğunu öğrenmemiş. Umut Bulut'la alakasız bu konu, hocanın işini mutlaka bitireceklerdi ve bunu fırsat bildiler. Haliyle bir dönemi kapatmış olduk, her şeyin çok daha kötüye gideceğini bilmeyerek..

6 yorum:

  1. Hamza Hamzaoglu kovulmayi hak etti bence. Kusura bakmayin ama Akhisar ve Galatasaray birmi? Ben hayatimda oyuncu maliyetini bu kadar cok konusan bir teknik adam gørmedim. Yahu sen teknik direktørsun. Maliyet, fiyatlar yønetimin sorunu. Sen istedigin oyuncuyu søyle, yada istemedigin. Yok, yønetici gibi maliyet ve borc konusunu cok fazla acti. Bir de yaz dønemi Burak'i kusturecek forvet almayalim degisi delirti beni. cocuk mu bunlar? Profensyonel milyon eurolar alan oyuncular. Kendi kazdigi kuyuya kendi dustu. Gøkhan Zan'i stoperlerimiz døkulurken kadroya almadi, Koray Gunter'e sans verecegim diye. Ee verseydin ozaman. BRUMAyi gønderdi Sinan Gumus'e verecegim diye. VERMEDI. Bir de Dzemailli'yi gøndermek. Cok aptal bir adamdi bence. Bursa'da iyi puan topladi. Hamza Hamzaoglu malesef anlamiyor buyul takim nedir. Ben Galatasaray taraftariyim. Fanatik degilim.ølumune Galatasaray degil. Galatasaray benim hayatim degil. Ama severim ve giyerim o formayi, maca giderim. Her maca gidermiyim? Gitmem. Selcuk Inan'i Sabri'yi izlemeye mi giderim? Gitmem. Yildiz oyuncu icin giderim. O formayla Sneijder gørmek icin , Drogba gørmek icin, bugun oynayan muhetesem oyunu gørmek icin. Hamza hoca iste bunlari anlamadi. Akhisar'da guzel futbol yetiyor belki taraftar icin. Bizde hem guzel futbol, hem yildiz oyuncular , hemde skor. Hamza hocanin bugunku hali ortada. Akhisar'dan baska sevildigi yer yok. Fazla yerli futbolcu takintisi vardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sana bir o harfi hediye etmek istedim buyur

      "O" "o"

      Sil
    2. Hamza Hamzaoğlu ile direk daha sezon bitiminde yollar ayrılmalı idi, yeni sezon planlaması, yeni sezonun kendisi onunla gitmemeli idi. Galatasaray'da yıllarca var olan yerli yabancı ayrımını da dibine kadar şişirdi destekledi, Dzemaili, Melo, vs in transfer döneminin son zamanlarında gönderilmesi de, Sabri'nin çılgın yeni sözleşmesi de, Umut'un o dönem o tarzda fanatikçe desteklenmesi de, elde avuçta kalan bi iki yıldız / yıldız adayı futbolcuyu yönetememesi de, büyük yeteneksizlik örnekleri. Bir arada olunca da pimi çekilmiş bomba.. Bu kademenin hocası değildi, bu zihniyetle asla da olamayacak.
      Gittiğinden beri her fırsatta yaptığı ajitasyon da, kendinden birinci çoğul şahıs (BİZ) olarak bahsetmesi de ziyadesi ile iticiliğini artırıyor.
      Ama son kertede Burak'a hak verdiğim bir nokta var, Hamza'nın kovulma zamanı doğru değildi bence de.

      Sil
    3. Niye gitti, gönderildi demiyorum. Bana sorarsanız gidecekti, gitmesi gerekti ama zamansız oldu. Neticeyi gördük, bu konu hakkında da herkes aynı fikirdedir. Hamzaoğlu'na kadro kurdurmayacaksınız, kurduruyorsanız da onunla devam edeceksiniz. Kurduğu kadroda ondan başkası katkı alamıyor, garip bir durum. O yaz döneminin enkazı hala kalkmış değil ayrıca.

      Sil
  2. kovulmasa sezon yine aynı yerde biterdi. belki daha iyi yerde? iyi yerde biterse oh ne ala.. kötü biterse de 2016 haziran ayında ağız tadıyla kovardın..
    sonuç: yönetim kocaman bir hata yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi ihtimalle 3. olurduk, aynı yerde bitmezdi. Tabii bu da büyük bir başarısızlık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir