9 Kasım 2017 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #7; Adis Jahovic


Göztepe'yle alakalı büyük övgüler var. Müthiş bir taraftar potansiyeli, oynadıkları oyunla da keyif veriyorlar, şu an bulundukları konum itibariyle de iyi durumdalar. İzmir her şeyin ötesinde, başka söze gerek kalmıyor. O Göztepe'nin de vitrin oyuncusu Adis Jahovic. 11 golle Gomis'le birlikte gol krallığında ilk sırada ve sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması itibariyle transferi konuşulmaya başlandı.

Galatasaray'ın alternatif noktasında bir forvete ihtiyacı var. Yaşa bakmıyorum, mümkünse garanti katkı olması çok daha önemli. Gomis olmazsa üzerinden sorular soruluyor, ben de buna katılıyorum. Eren Derdiyok gibi bir ismi kaybetmeyelim diyen de benim ama Gomis'in gerçek anlamda alternatifi değil. Gençlerbirliği maçında Gomis'le birlikte kullandık mesela, daha Elmander vari bir rolü vardı. Onu kazanmanın yolu buradan geçiyor, oyununu değiştirmesi lazım.

Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu isim kenardan gelebilecek bir isim, mümkünse hızlı ve atlet. Jahovic de özellik itibariyle Eren Derdiyok'a benziyor, böyle bir transfer durumunda 3 aynı tip forvete sahip olursunuz ki hoş olmaz. Jahovic 30 yaşında, 2 sezondur Göztepe'yi taşıyor, bu sezon yaptıklarıyla da Süper Lig forveti olduğunu kanıtladı. Galatasaray seviyesi başka, burada da başarılı olabilir ama mevcut forvet rotasyonunda ihtiyaç olmaz.

Niasse gibi bir ismi isterdim mesela. Kanat özellikli, atlet, hızlı, kenardan enerji getirebilecek bir forvet. İhtiyaç var, forvet için alternatif sayısını arttırmak gerekli. Eren Derdiyok'u kazanabiliriz, yabana atılacak bir isim değil ama Gomis'in yerine yazdığınızda güvenemiyorsunuz. Ya da kenardan getirdiğinizde size ekstra bir enerji sağlamıyor. Negredo'dan pay biçin, kalite ve kariyer noktasında çok daha üst düzey ama kenardan geldiğinde onun da farkı büyük olmayabiliyor. 

Oynayan ismin özellikleri farklı olduğunda, kenardan getirdiğiniz ismin pivot olması işinize yarar. Oynayan isim pivot özellikli olduğunda ise kenardan getirdiğiniz ismin de pivot olması büyük bir fark yaratmıyor. Jahovic çok iyi forvet, yarattığı fark büyük ve bu tarz forvetlerin Türkiye'de iş yapması da sürpriz değil..

8 yorum:

  1. Ben 3.forvet olarak Wellington Nem'i uygun gøruyorum. Asil mevkisi 10 Numara olsa da, son dønemlerde Goran Pandev ,Oumar Niasse gibi yardimci forvet'e burundu. Hem sag ve sol kanat, hemde 10 numara oynaya bilen yardimci forvet. 25 yasinda, Sao Paulo'da kiralik oynuyor. Devre arasi kiralik søzlesmesi bitiyor ve Shaktara geri dønuyor. Subat'a kadar malesef sakat, ama 1,5 yillik kiralama suresi, ve Mart'a kadar tam hazir olursa buyuk katki saglar. Yillardir takip ederim kendisini. Bilmeyenler icin , ayni Cassio Lincoln tarzi. Lincoln'e hic bir baska oyuncu bu kadar benzemez. Hatta Lincoln'den daha hizli ve suratli bir isim. Calim kalibiyeti cok yuksek ve son vuruslari hic de fena degil. Ama gezerek oynuyor ve adam eksiltiyor. Rakip defansi cok yoruyor. Gomis-Eren gibi forvetlere cok yer acar. Maliyeti yuksek olabilecegini sanmiyorum. Alex Texeira gibi buyuk patlama beklendi ama malesef yetenekli olsa da o istenen patlama gerceklesmedi. Turkiye de is gørur ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun bir sakatlığı var, nasıl döneceği bilinmez. Şubat görünüyor dönüşü, hazır olması derken sezon bitecek.

      Sil
    2. Sözleşmesi bitiyor tabii, yaşı 25. Girilebilir bir risk gibi görünüyor. O kadar soğuk bakmıyorum.

      Sil
    3. Ben olur diyorum. Sezon øncesi dusunulen Seleznov, Welinton ve Jahovic'den daha genc ve yasina ragmen daha kariyerli bir oyuncu. Hemde daha yetenekli. Tam joker oyuncu. Tudor un sevdigi tempoda da kendisinde var. Evet en az tam hazir olmasi Mart/Nisan'i bulur.ama bence acil bir durum da degil. Gomis-Eren iyi gøturuyor. Gol yollarinda diger oyuncularin katkilari sayesinde'de sikinti cekmiyoruz. Oyuzden bence ya sezon sonu icin øn søzlesme yada cok dusuk bir rakama devre arasi katilabilir. Bana aynen Lincoln'u hatirlatiyor. Yeri gelir kanatlarda, yeri gelir Belhanda'nin yerine, yeri gelir forvet. Yeri gelir kulubeden Rodrigues'le birlikte patlayici guc.

      Sil
    4. Güzel ama 14 yabancımız zaten var, daha Sol bek gelecek, muhtemel forvet ya da Sol hücum oyuncusu, o kadar yabancı kontenjanından yer açabilecek miyiz?

      Sil
    5. Mümkün değil, yabancı sınırı engel olacak..

      Sil
  2. Yabancıdan daha çok yerli oyuncumuzu artırmamız gerektiği bir gerçek. Belli ki Arda TURAN ile başlayıp Emre AKBABA ile devam edeceğiz. Kaan, Deniz TÜRÜÇ gibi isimleri de yedekte tutacağız. Peki altyapıdan oyuncu çıkaracak mıyız? Sinan GÜMÜŞ'ü yollayacak mıyız? Santrfor konusunda yerli bir isim bulabilecek miyiz? Sol beke transferi yerli rotasyonundan yapabilecek miyiz? Yabancı sınırlaması gelirse kadro mühendisliğinde bizi sıkıntılı bir süreç bekler hazır olmalıyız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir