9 Kasım 2017 Perşembe

Yine Belhanda, bu sefer kilit pas istatistiğiyle


Sorsak Belhanda çok kötü futbolcudur, eminim ki bu yazının altına gelecek bazı yorumlar aynı şekilde olacak. En son "şut atmıyor, gol atmıyor" üzerineydi bu yorumlar. Eminim ki De Bruyne Galatasaray forması giyse ve 10 numarayı ona versek aynı yorumu o da alır, gol atmıyor üzerinden. Bir istatistik daha paylaşayım, gördükçe yazmadan geçmiyorum;


Galatasaray'ın attığı gollerin yüzde 75'inin içinde bir yerlerde var. Gerek asist, gerek asistin asisti dediğimiz olay. Zaten asist konusunda ligin en iyisi, kilit pas yapan futbolcularda da ilk sırada olduğunu görüyoruz. Şut atamıyor üzerinden eleştirilmesi kadar anlamsız bir durum yok, onun da katkısı bu yönde. Amaç hücum değil mi, gol yani. Belhanda hücumun içinde fazlasıyla katkılı. 

Sneijder 2 sezonda buna yakın bir performans göstermedi, bu sezon kalmış olsaydı eminim ki daha da kötüsü olacaktı. Nice günlerini görüyoruz, bugün bir Nice taraftarına sorsak eminim ki tercihi farklı olurdu. Çalım deniyor, Sneijder en iyi döneminde dahi süper çalım atan bir isim olmadı. Bazen nereden vurulacağı bilinemiyor, kendi futbolcunuzun özelliğini mi bilmiyorsunuz.

Necati Ateş de giydi 10 numarayı, Melo da kullandı 2 sene. 10 numara özellikli mi bu futbolcular ki Belhanda 10 numara gibi oynamıyor, o numarayı giyen isimden beklenti farklı deniliyor. Anladım ki bu algı kırılamayacak, kötü görmek isteyen buna devam edecek. En iyisi sahadaki icraat, rakamlar, verilen katkı ortada. Ben de bunları ısrarla paylaşmaya devam edeceğim..

6 yorum:

  1. Belhanda ya köyü futbolcu diyen ya da sneijder in son iki sezonuyla kıyaslayan futbol özürlüsüdür! Ben belhandanın çok yararlı ve iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum fakat şut atmaması büyük eksiklik. Bu eksikliği neden sürekli gündeme getiriyorum çünkü bu eksiklik yüksek seviyeli maçlarda çok sırıtacak önümüzdeki yıl inşallah şampiyonlar liginde oynarsak bizi o seviyede tutacak en önemli oyunculardan biri belhanda o seviyede ofansif orta saha oyanayıp şut anlamında kaleyi düşünmemek olmaz! Belhanda nın şu hali bizim ligimiz için yeter de artar bile ama şampiyonlar ligi ve derby maçlar için malesef yetmez eğer belhanda direk kaleyi düşünmekle asist yapma olayını dengeleyebilirse şampiyonlar liginde bize seviye atlatır çok net!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleyi düşünür, önceliği forveti sadece. 40 metreden şutlar beklemeyin ama..

      Sil
  2. Kadro derinliği arttıkça hucum çeşitliliği ve farklı özelliklere sahip oyuncularımızın sayısı artacaktır.

    Dar bir kadroyla oynuyoruz bunu unutmamalıyız. Bütün özelliklerin toplandığı oyuncuyu bulmak kolay değil bulsak da kadroda tutamayız.

    Yabancı kontenjanı olayı umarım ocak ayına kadar değişmemek üzere netleşir.

    YanıtlaSil
  3. Ya da açık açık madde eklensin her yıl 30 mayıs tarihine kadar Fenerbahçe ve devlet büyüklerinin takdir çıkar isteklerine göre yabancı kontenjanı güncellenecektir diye.

    Sahi yıllarca Gökçek(!) Wederson'u Mehmet Aurelio'yu kim yerli diye oynattı. Nobre bir günde Mert Nobre Kasımpaşasporlu Fransergio da bir günde Türk oldu. Ne mutlu Türk'üm diyene...

    Fenerbahçe Ankaraspor Kasımpaşa ve Aksu'nun Beşiktaş'ı... Aurelio Wederson Fransergio Nobre...

    Ülke futbolu bu sayede Euro 2008'de yarı final oynadı... deseler yeridir :-)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir