27 Aralık 2017 Çarşamba

2018 önemli, Dünya Kupası performansı tüm kariyerini büyük ölçüde etkileyecek


Bleacher Report'un hazırladığı bir liste. 2018'de 5 büyük lig dışında oynayan futbolcular arasından takip edilmesi gereken 5 futbolcu. Aralarında Badou Ndiaye de bulunmakta ve 2018'de Dünya Kupası oynayacak olmasıyla da piyasasını yükseltmesi olası. 

Galatasaray adına önemli bir yatırım, 7.5 milyon avro bonservis verildi. Hatta bonuslarla birlikte bu rakam 9 milyon avro'yu buluyor. Osmanlıspor formasıyla önemli bir piyasa yaptı, adı da daha çok Premier Lig kulüpleriyle geçmesine rağmen Galatasaray'a transfer oldu. Sevdiğim, beğendiğim de bir futbolcuydu, transferinden ötürü mutluydum.

Galatasaray orta sahasının yıllardan bu yana süregelen bir tempo sorunu vardı. Imbula ve Lemina gibi isimleri ilk etapta zorladık, onlar olmayınca Badou Ndiaye yatırımını gerçekleştirdik. Anadolu'dan gelen bir futbolcu olduğu için bu rakam eleştirildi ama bu ayarda bir futbolcunun maliyeti de hemen hemen aynı. Şartlar oluşur, kiralık ihtimal gündeme gelir, o ayrı konu. Yalnız Imbula'yı kiralamadılar, bir de bu açıdan bakalım.


Badou Ndiaye de sezona iyi girdi, 4-1-4-1'le işler gayet iyi gidiyordu. Anlamadığım nokta da burada başlıyor, Fernando baskı yiyor üzerinden daha geriye çekildi ve 20 metrelik alana sıkıştırıldı. Orta saha çizgisini dahi geçmez oldu, oysa ligin en iyi dripling yapan orta sahası. Tempo tamam, mücadele ya da top kazanması, rakibi bozması. Beklenti bu değil, fark orada. Ona verilen görevi iyi yapsa da bu 10 liralık malzemeden 5 liralık katkıydı.

Mümkün olduğu kadar dizginlememek gerekiyor. Fatih Terim'in de ilk dokunuşlarından biri bu oldu, Fernando'yu stoperlerin arasına sokmaması ve Badou Ndiaye'yi daha serbest bırakması. Göztepe maçında hücum anlamında da katkısını gördük, ön alan baskısı, topla dripling özelliği ya da attığı şutlar. 4-1-4-1 için ideal bir isim, Belhanda'yla birlikte bu işi iyi yapıyorlar. Fatih Terim'le birlikte yükselecek bir isim, çünkü onun kalemi.

27 yaşında, önü açık, Galatasaray'ın 1-2 sezon içinde önemli rakamlar kazanabileceği bir futbolcu. Yatırımını fazlasıyla karşılayacaktır, iş biraz daha yükselmesinde. 2018 onun için önemli, Dünya Kupası performansı tüm kariyerini büyük ölçüde etkileyecek. Bazı yorumlara da katılmadığımı yine ekleyeyim, 8 de oynar, 10 da. Onu farklı kılan özellikleri var, herkes pas aksiyonuna takılmış ama bu adam olabildiğince hızlı oynuyor. Galatasaray'ın bu futbolunda da hız olmazsa olmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir